maritbet girişmaritbet
Cezayir, Beyoğlu'ndaki dönüşümü örnek alacak!

Cezayir, Beyoğlu'ndaki dönüşümü örnek alacak!

Cezayir heyeti Beyoğlu'ndaki dönüşüm için geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cezayir'de ‘eski şehir' olarak bilinen Kasaba bölgesini ziyareti sırasında Beyoğlu'nda yapılan dönüşümü örnek göstererek “Buraları Beyoğlu gibi yapın,” diyerek Türkiye'ye davet ettiği heyet Beyoğlu'na geldi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ı ziyaret eden heyet, yapımı hızla devam eden Tarlabaşı 360 projesini gezerek Cezayir'in UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası listesinde bulunan "Kasaba” bölgesi için “Tarlabaşı Projesi'ni örnek alıyoruz,” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika turunun Cezayir ziyaretinde UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası listesinde bulunan "Kasaba" bölgesi için Cezayir Millet Meclisi Başkanı Abdelkader Bensallah ve hükümet yetkililerine 'Beyoğlu' modelini teklif edip Türkiye'ye davet etmişti. Bunun üzerine Cezayirli bir grup heyet, Kasaba Bölgesi'nin rehabilitasyonu için Beyoğlu'na geldi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ı başkanlık binasında ziyaret eden heyet, Tarlabaşı Projesi'ni örnek aldıklarını söyleyerek Başkan Demircan ile Beyoğlu'nda yapılan kentsel dönüşüm hakkında fikir alışverişinde bulundular.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Sürekli şehirlerden, ülkelerden insanlar geliyor, ne yaptığımızı merak ediyorlar. Bu da bizi onurlandırıyor,” dedi.    

TARLABAŞI ŞANTİYE ALANINI GEZİP FOTOĞRAFLADILAR

Görüşmenin ardından büyük bir titizlikle maket üzerinden Tarlabaşı Projesi'ni inceleyen heyet, daha sonra Tarlabaşı 360 ofisini ziyaret edip şantiye alanına geçti. Heyet alanda bol bol fotoğraf da çekti.

Alanda binaların korunmaya çalışılması, alanın tekrar sosyal hayata kazandırılması  konusunda Tarlabaşı Bölgesi ile Kasaba Bölgesi arasında benzer özellikler gördüğünü söyleyen Koruma Altına Alınan Kültürel Mirası Yaşatma ve İdare Ulusal Ofisi Müdürü Abdelouahab Zekagh, “Kasaba Bölgemiz  UNESCO Dünya Kültürel Mirası listesinde yer alıyor. Bu yüzden bu bölge bizim için çok önemli. Tarlabaşı'nda da bizim bölgemizde bulunduğu gibi tarihi binalar gördüm. Birbirlerine çok yakın. Bu yüzden Türkiye ile Cezayir arasında hem kalıcı hem de kesin bir işbirliği, ortaklık kurmak istiyoruz,” dedi.

Ziyaret kapsamında Türkiye'den birçok şehri fotoğraflayacak olan heyete, Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin eşlik etti.  Heyetin içerisinde Abdelouahab Zekagh'ın yanı sıra; Kültürel Miras Koruma ve Onarım Müdürü Mourad Bouteflika, Cezayir Valiliği Temsilcisi Said Guellal, TİKA Cezayir Ülke Masası Sorumlusu Tarık Mete, TİKA Mimarı Mahmut Cavit Köseoğlu yer alıyor.  

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Beyoğlu'nda kentsel dönüşüm nasıl yapılacak?
  • 11.03.2015 15:47

Beyoğlu'nda kentsel dönüşüm nasıl yapılacak?

Beyoğlu Belediyesi kentsel dönüşüm atağına kalktı. Tarlabaşı 360 ve Piyalepaşa İ ...

Beyoğlu kentsel dönüşümden sonra böyle olacak!
  • 07.03.2015 15:29

Beyoğlu kentsel dönüşümden sonra böyle olacak!

Beyoğlu Belediyesi'nin başlattığı kentsel dönüşüm için adımlar atılırken, bir ma ...

Cezayir, Beyoğlu'ndaki dönüşümü örnek alacak!
  • 21.07.2015 09:24

Cezayir, Beyoğlu'ndaki dönüşümü örnek alacak!

Cezayir heyeti Beyoğlu'ndaki dönüşüm için geldi. ...