maritbet girişmaritbet
"ÇED'i 3,5 aya indirdik, daha da kısaltacağız"

"ÇED'i 3,5 aya indirdik, daha da kısaltacağız"

İdris Güllüce, ÇED konusunda yatırımcıların işini kolaylaştırdıkları için Bakanlığı aleyhinde her gün bir yazı çıktığını belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, ÇED konusunda yatırımcıların işini kolaylaştırdıkları için Bakanlığı aleyhinde her gün bir yazı çıktığını belirterek, "3 senede alınacak ya da 190 evrakla alınacak bir ÇED'i 3,5 aya indirmişiz, 15-16 evraka indirmişiz. Biz bundan kıvanç duyuyoruz. İnadına 'Daha da kısaltacağız' diyoruz, 'Millet yatırım yapsın' diyoruz" ifadesini kullandı.

Güllüce, ATO Congresium'da düzenlenen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre ve Altyapı Projeleri Toplu Açılış Töreni'nde, bugün hem AK Parti'nin milletvekili hem bakan hem de Türkiye Cumhuriyeti'nin bir vatandaşı olarak büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Belediyecilikten geldiğini ifade eden Güllüce, ülkenin AK Parti öncesinde, tüm bakanların seferber olmasına rağmen 1 milyar borç bulamadığını dile getirdi.

Belediye başkanıyken sokağa çıktığında sanayiciler, iş adamları ve esnaftan "Bir hafta sonra dükkanı kapatacağım", "Fabrikayı kapatıp, bütün işçileri mecburen sokağa döktüm" gibi sözler duyduğunu anlatan Güllüce, şöyle devam etti:

"Şimdiyse 190 katrilyon yatırım yapan bir Bakanlığın başında bulunuyorum. 190 katrilyon yatırım yapılacak olan ÇED'e imza atan bir Bakanlığın başında bulunuyorum. Yeni Türkiye'nin bu noktaya gelmesinin, Türkiye'de yaşayan, Türkiye'yi seven, Türkiye milliyetçisi olan herkesi mutlu etmesi lazım diye düşünüyorum, ben de onlardan birisiyim. O gün bulamadığımız paranın yarısı kadar parayı bugün biz yatırım yapmışız, kısmen dağıtıyoruz, kısmen bitirmişiz ve bugün açılışını yapıyoruz."

"ÇED almayanı dövmeyiz ama..." 

ÇED konusunda çok eleştiri aldıklarını belirten Güllüce, "ÇED'leri kolaylaştırdığımız, yatırımcıların işini kolaylaştırdığımız için Bakanlığımızın aleyhinde her gün bir yazı çıkıyor. 3 senede alınacak ya da 190 evrakla alınacak bir ÇED'i 3,5 aya indirmişiz, 15-16 evraka indirmişiz. Biz bundan kıvanç duyuyoruz, inadına 'Daha da kısaltacağız' diyoruz, 'Millet yatırım yapsın' diyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Meclis'te, "ÇED almayanı dövüyorlarmış" diye, kendisiyle ilgili bir soru önergesi de bulunduğunu aktaran Güllüce, "Biz ÇED almayanı dövmeyiz ama 'Niye ÇED almıyorsun, niye yatırım yapmıyorsun' diye para sahiplerine sitem ederiz. ÇED alana da yol oluruz, köprü oluruz, kardeş oluruz, önünde yürürüz, 'Yeter ki sen bu ülkeye yatırım yap' deriz. Peki bundan niye rahatsız olurlar, onu da bilmiyorum" dedi.

Tabiatı, havayı, suyu, toprağı, doğal ve kültürel zenginlikleri azami oranda koruyacaklarını vurgulayan Güllüce, yatırım ve iş yapacak, istihdam sağlayacak, aşsızlığı, işsizliği bitirecek her insana da azami kolaylığı sağlayacaklarını bildirdi. Güllüce, "Sloganımız bu, ne derseniz deyin, bu yolda devam edeceğiz" diye konuştu.

"Parti ayrımı filan yapmıyoruz" 

Güllüce, Türkiye'nin 2023'te katı atık ve atık su konusunu bitireceğini söyledi. AK Parti'nin belediyeler için "bir güneş gibi doğduğunu" ifade eden Güllüce, iktidar partisi ve muhalefetten belediye başkanları arasında ayrım yapmadıklarını vurguladı.

Çıkardıkları kanunlarla yerel yönetimleri güçlendirdiklerini ve aktardıkları kaynaklarla onlara büyük imkanlar sağladıklarını belirten Güllüce, "Parti ayrımı yapmadan ne kadar adil davrandığımızı belediye başkanlarının bilmesini isterim" dedi.

Belediye başkanlarına "kentsel dönüşüm" için çağrıda bulunan Güllüce, şunları kaydetti:

"Hangi partiden olursanız olun, gelin bu çöküntü halinde olan, deprem riski, yıkılma riski olan, mühendislik hizmeti almamış binalar veya alanların dönüşümünü bir an evvel birlikte sağlayalım. Artık yeni Türkiye'ye bu şekildeki binalar, caddeler, sokaklar yakışmıyor. Tank yapmaya, uçak yapmaya kalkmış, Edirne'den trene bindiği zaman 'Bana bir Bakü bileti ver' diyecek olan vizyon oluşturmuş, hızlı trenle yola çıkmış, 2023'te Türkiye'nin çevre sorunlarını çözme durumunda olan bir Türkiye'ye kentsel dönüşüm olmazsa olmazdır. Bu sokaklar, caddeler, binalar yakışmıyor. O yüzden hangi siyasi partiden belediye başkanı olursa olsun ki birlikte çalıştığımız başka partilerden olan belediye başkanları da var, çağrımı tekrarlıyorum, gelin, biz parti ayrımı filan yapmıyoruz, yeni Türkiye'yi her sokakta, her mahallede, her caddede belirgin hale getirelim."

Törende, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yatırım maliyeti 500 milyon lira olan projeleri hizmete alındı. Bu yatırımların arasında 150 şehir parkı, 540 çevre temizlik aracı, 8 bin çöp konteyneri, 8 hizmet binası ve 8 atık su arıtma ile katı atık düzenli depolama tesisi yer alıyor.  

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Kanal İstanbul projesi Montrö'nun dışında bir projedir"
  • 27.12.2019 10:18

"Kanal İstanbul projesi Montrö'nun dışında bir projedir"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Kanal İstanbul Projesi ÇED Raporu’nu açık ...

İdris Güllüce, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda konuştu!
  • 26.01.2017 08:26

İdris Güllüce, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda konuştu!

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda ...

"2023'e kadar 6,5 milyon riskli yapı dönüşecek"
  • 01.05.2015 17:40

"2023'e kadar 6,5 milyon riskli yapı dönüşecek"

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Kentsel Dönüşüm Aileleri Buluşması'nda ...

İdris Güllüce, TapuTakas tanıtımında konuştu!
  • 18.04.2015 17:10

İdris Güllüce, TapuTakas tanıtımında konuştu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, ...

İdris Güllüce, şehir vizyonunu anlattı!
  • 07.03.2015 18:34

İdris Güllüce, şehir vizyonunu anlattı!

Esenler Belediyesi ile İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği’nin (AY-B ...

İdris Güllüce, 14. Gayrimenkul Zirvesi'nde konuştu!
  • 04.12.2014 13:27

İdris Güllüce, 14. Gayrimenkul Zirvesi'nde konuştu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 14. Gayrimenkul Zirvesi'ne video konfe ...