maritbet girişmaritbet
“CeBIT Sinerji Zirvesi” büyük ilgi görüyor !

“CeBIT Sinerji Zirvesi” büyük ilgi görüyor !

Dün başlayan, Avrasya’nın bir numaralı Bilişim, Teknoloji ve İletişim Platformu CeBIT Bilişim Eurasia ile eş zamanlı olarak düzenlenen “Sinerji Zirvesi”, fuar kadar ilgi görüyor.

İlk 2 günde binlerce kişinin izlediği zirve farklı konu başlıklarıyla ve önemli konuşmacılarıyla her yaş ve meslekten bilişim meraklılarının akınına uğradı.

CeBIT Bilişim Eurasia'nın ilk günü üç büyük etkinliğe sahne oldu. CeBIT Sinerji Zirvesi kapsamında, ICT sektöründeki mevcut eğilimler “Bilgi Teknolojileri Günü, Mobil Teknoloji, Elektromanyetik Alanlar ve Gelişmeler” ve “ Yarının Teknolojisi İnternet" olmak üzere iki önemli başlıkta tartışıldı. Bilgi Teknolojileri Günü'nde, BTK İkinci Başkanı Dr. T.Ayhan Beydoğan'nın konuşmacı olarak katıldığı, “Elekromanyetik Alanlar ve Gelişmeler”, ayrıca İnternet Kurulu Başkanı Serhat Özeren'in moderatörlüğünde yapılan ”Yarının Teknolojisi İnternet” konulu panel “, açılış gününün en ilgi çeken konuları oldu.

Zirvenin 2.gününde, Karadeniz Salonu'nda MOBİSAD Başkanı Murat Dursun'un açılış konuşmasını yaptığı MOBİSAD'ın

“Elekrtomanyetik Alanlar, Toplumsal Sağlık ve Toplumsal Sağlık” konulu toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya konuşmacı olarak Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu Başkanı Dr. Tayfun Acarer, MOBİSAD Genel Sekreteri Abdullah Raşit Gülhan gibi önemli isimler katıldı.

“Mobil Bilişim ve İletişim Sektöründe Kadın Girişimcilik” konulu panel de açılış konuşmasını TİD Başkanı , Turk.internet.com Genel Müdürü Füsun Sarp Nebil yaptı. Yine aynı gün E-Finans başlıklı toplantıda, “bilişimciler Gözüyle İstanbul Finans Merkezi Projesi”, “Finans Sektöründe AR-GE Fırsatları ve Üniversitelerle İş Birliği” panelleri yapıldı. Zirvenin en ilgi çeken diğer bir paneli, Semor A.Ş.'den Nezih Kuleyin'in açılış konuşmasını yaptığı “Kobilerde Bilişim” başlıklı toplantısı oldu.

Cebit Sinerji Zirvesi, 8 Ekim Cumartesi günü öğretmenleri “Akıllı Tahta Eğitimi” ne bekliyor.              

Sinerji Zirvesi kapsamında 400 öğretmenin katılacağı “ Akıllı Tahta Eğitimi” , zirvenin yapıldığı Tüyap'ın İnterexpo salonunda, saat 14.00'de başlayacak. Zirve yetkilileri tüm öğretmenleri bu eğitime beklediklerini belirttiler.

AKOS Projesinde, “Belediye Hizmetlerinin Sihirli Kutusu” 500 belediyeye tanıtılıyor.

fuarda 2.000 m2'lik stantla yer alan AKOS Projesi, Türkiye genelinde 500'ü aşkın belediyeyi ağırlıyor. AKOSBaşkanı, Sampaş A.Ş. Yön. Krl. Bşk Şekip Karakaya projeyle ilgili, “Sampaş liderliğinde, 30 şirket bir araya gelerek,21. Yüzyılın Akıllı Kentleri Platformu'nu oluşturduk. Yerel Yönetimler Bilgi Sistemi konusunda 30 yıllık bilgi ve tecrübemizi kullanarak Türkiye'de Akıllı Kentlerin oluşumu sürecinde aktif rol alıyoruz. Uluslararası açık standartlara dayalı, üstün teknolojili projelerimizi hayata geçiriyor; pratikte edindiğimiz bilgileri AB AR&GE projeleri ve EuroCities gibi sosyal gruplarda görüşülen konularla örtüştürüyor ve Türkiye kentlerinin akıllandırılması için, e-dönüşüm sürecinin yerel yönetim bacağını tamamlamak için gece gündüz çalışıyoruz.” Açıklamasını yaptı. Karakaya, AB standartlarında kentsel bilişim hizmetlerinin sunulabilmesi için belediyelerin yıllık bütçesinin en az %2 sinin BT'ye ayırması gerektiğinin de altını çizdi.

Vatandaş Başkan CeBIT'de tanıtıldı

Beyoğlu Belediyesi sekiz yıldır sürdürdüğü halkla ilişkiler çalışmalarında geldiği noktayı diğer belediyelere örnek olacak projesi "Vatandaş Başkan"la CeBIT Bilişim Eurasia'da tanıttı. Avrasya'nın bir numaralı bilgi ve iletişim teknolojileri fuarı olan CeBIT Bilişim Eurasia'ya"Vatandaş Başkan" projesiyle katılan Beyoğlu Belediyesi, son teknolojiyle tasarlanan standında, vatandaşla birebir ve hızlı iletişimi sağlayan, resepsiyon, e-belediyecilik, çağrı merkezi, mobil ekip uygulamalarında ve otomasyon sistemlerinde geldiği son noktayı sergiliyor. Teknolojiyi vatandaşın ulaşılabilirliği açısından son noktaya taşıyan Beyoğlu Belediyesi fuar boyunca uygulamalarını anlatacak.

9 Ekim Pazar günü sona erecek CeBIT'de görülmeye değer yepyeni ürünler yer alıyor.

SMART interaktif akıllı yazı tahtaları, interaktif LCD ekranlar, oylama sistemleri, çoklu dokunmatik masa, data konferans, sınıf yönetim, kurumsal tahta yazılımları. Eğitim, sunum, toplantı çözümleri, Mitsubishi; Projeksiyon sistemleri, Profesyonel LCD monitörler, Video Wall duvar ekranları, Toplantı odası, izleme odaları, kontrol odalarıgörüntü çözümleri, Lümens; Doküman kameralar, Mobotix: Megapixel IP Cameralar, güvenlik kamera, izleme çözümleri, Overland; Depolama çözümleri… CeBIT Bilişim Eurasia'da, en yeni Multi Touch SMART Board akıllı tahtalar, Entegre Projeksiyonlu SMART Board lar, SMART 3D Döküman Kamera, SMART 70” interaktif Çoklu Dokunmatik LCD Ekranı, SMART Bridgit Uzaktan Eğitim yazılımları, yakın mesafe projeksiyon çözümleri, SMART Response Oylama sistemleri, SMART Podium dokun atik LCD Ekranlar ve sürpriz yenilikler görülebilecektir.

10 Giriş 50 Çıkış CATV Amplifikatör, CATV Optik Verici, CATV Optik Alıcı gibi dijital TV yayıncılığı için öncü çözümler, Barkod/ Etiket yazıcıların ofis tipi, endüstriyel ve taşınabilir modelleri, küçük, orta ve büyük boy işletmelerin analog telefon, ISDN, telsiz veya ortam sesleri kayıt ihtiyaçları için USB, Ethernet veya PCI tabanlı kayıt cihazları ile iki kanaldan yüzlerce kanala kadar çözümleri, ilk defa Türkçe olarak kullanıcılara sunulacak olan Docsvault doküman yönetim sistemi gibi son teknoloji ürünler iş dünyası ile buluşacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı 2 Aralık’a kadar devam edecek!
  • 30.11.2012 13:18

CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı 2 Aralık’a kadar devam edecek!

Türkiye'nin teknoloji alanındaki en büyük fuarı olan CeBIT Bilişim Euroasia kapı ...

CeBIT Bilişim Eurasıa ve CeBIT Sinerji Zirvesi tam not aldı!
  • 10.10.2011 08:56

CeBIT Bilişim Eurasıa ve CeBIT Sinerji Zirvesi tam not aldı!

Avrasya’nın Bir Numaralı Bilişim, Teknoloji ve İletişim Platformu CeBIT Bilişim ...

“CeBIT Sinerji Zirvesi” büyük ilgi görüyor !
  • 07.10.2011 17:28

“CeBIT Sinerji Zirvesi” büyük ilgi görüyor !

Dün başlayan, Avrasya’nın bir numaralı Bilişim, Teknoloji ve İletişim Platformu ...