maritbet girişmaritbet
Büyüme hedefini yüzde 25 artırdı, gözünü 2 milyar dolara çevirdi

Büyüme hedefini yüzde 25 artırdı, gözünü 2 milyar dolara çevirdi

Fason atölyesinden 38 ülkeye 250 milyon dolar ihracat yapan bir holdinge dönüşen Eroğlu'nun 2015 sonunda hedefi 2 milyar dolar ciro yapmak...

1983'te beş kardeşin bir arada çalıştığı fason atölyesinden 38 ülkeye 250 milyon dolar ihracat yapan bir holdinge dönüşen Eroğlu, dünya çapında 850 mağazayla 2015 sonunda 2 milyar dolar ciroyu hedefe aldı.

Eroğlu Holding, gelecek yılsonunda 2 milyar dolar ciro hedefledi. Colin's markasıyla tanınan ve ağırlıklı olarak tekstil sektöründe faaliyet gösteren holding, Rusya pazarındaki etkinliğini farklı ülke ve bölgelerle genişletmek için harekete geçti. Yatırımlarını cazip pazar olarak gördüğü Çin'e yoğunlaştıracak olan Eroğlu, Avrupa'da da 150 mağaza yatırımı planlıyor. Eroğlu Holding 'e bağlı markaların mağaza sayısının 2015'te 850'ye ulaşması bekleniyor.

Bir grup ekonomi gazetecisiyle sohbet toplantısı gerçekleştiren Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, küçük bir atölyeden 38 ülkeye uzanan başarı hikayesini ve önümüzdeki yıllara ilişkin hedeflerini paylaştı. Eroğlu şunları anlattı:

“İlk atölyeyi 1983'te kurduk. Beş kardeş bir arada çalışıyorduk. İşe fason üretimle başladık. İki yıl sonra, 1985'te işin tüccarlığına geçtik. Tüccarlıktan kasıt, bir yandan üretirken, kendi ürettiğimizi kendimiz pazarlamaya başladık. Hızla geliştik. Ekonomik kriz sonrasında 1994 yılında alınan 5 Nisan Kararları'na kadar biz yılda 1 milyon 200 bin adet üretim yapıyorduk. Avcılar'daki atölyede Doğu Bloku'ndaki dönüşüm ile birlikte bir sıçrama yakaladık. 1994'te ayda 100 bin satıyorduk. 1996'ya geldiğimizde ayda 700 bin adet üretmeye başladık.”

1998 yılında Asya ve ardından Rusya'da patlak veren kriz Eroğlu'nu krizi aşmak yönünde araştırmaya yöneltti. Bu süreci Nurettin Eroğlu şöyle anlatıyor: “1996'da Rusya'ya gittik. Faaliyetlerimiz sürekli gelişti. 1998'de Rusya krize girdiğinde ruble birden bire, dört kat gibi müthiş değer kaybetti. Bizim o sırada 7-8 milyon adet malımız Rusya'daydı. Fiyatları indirdik. Bir yandan da, fason üretim konusunda arayışlar içindeyiz. O sırada sayın Esat Sivri'nin önemli işbirlikleri var. Onun üzerinden bizim de işbirliği imkanımız doğdu. Ünlü GAP firmasından sipariş alıp, onların onayı ile bize işi verdi. Gabardin pantolon ürettik. Sonra hep bu işlerde olduğu gibi kendimiz doğrudan sipariş almaya başladık. Calvin Cline geldi. Diğerleri geldi. Bugün işimizin önemli bir bölümünü oluşturuyor. Bizim bugün üretimimizin yüzde 20 ila 30'u Colin's'e gidiyor. Geri kalanı dünya markalarına…”

Türkiye dışında 550 mağazaya sahip olduklarını kaydeden Eroğlu, “Şu anda üretimimizin yüzde 80'nini yurtdışına. Almanya'dan Hong Kong 'a, Şili'den Tayland'a 38 ülkeye ihracat yapıyoruz. Markamız Colin's, Rusya'da ve Ukrayna'da Jean pazarında hem marka bilinirliği hem de pazar payında lider konumda. Bu ülkelerde her iki kişiden biri Colin's giyiyor. Geçen yıl 250 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Bu yıl bunu yüzde 20 civarında artmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Eroğlu Holding 'in her yıl yüzde 25 büyümeyi öngördüğünü belirten Nurettin Eroğlu, “Emin adımlarla ilerliyoruz. Holdingin 2013 yılı konsolide cirosu 1 milyar 250 milyon dolardı. 2014'te 1.5 milyar dolar bekliyoruz. 2015 sonu itibariyle de 2 milyar dolara ulaşmasını hedefledik. Böylece 2012'de 1 milyar dolar olan ciro son 3 yılda ikiye katlanmış olacak.”

“Dünyada yılda 20 milyon adet pantolon, 25 milyon metre denim kumaş üreten ve bu kadar çok perakende marka satışı olan Türkiye'de bir başka şirket yok” diyen Eroğlu, önümüzdeki dönemde yeni pazarlara girmeyi hedeflediklerini kaydetti. Eroğlu, “Önemli pazar paylarımızın olduğu ülkelerde faaliyetlerimizi geliştireceğiz. Ama yeni ve cazip pazarlara da yöneliyoruz. Bu konuda ABD'yi değil, Uzakdoğu ülkelerini cazip pazarlar olarak görüyoruz. Amerikan pazarı çok zor bir pazar. Farklı şekilde var olmak lazım. Biz enerjimizi oraya harcamak yerine Çin'e yatırımlarımızı yoğunlaştırmayı doğru buluyoruz. Bu yönde girişimlerimize başladık. Ayrıca Colin's'in Avrupa operasyonunu gerçekleştirmek üzere başta İngiltere ve İskandinav ülkelerinde faaliyete geçeceğiz. Buralarda 150 mağaza yatırımı daha yaparak geniş kitlelere ulaşmayı hedefledik. 2015 yılına kadar markamız Loft'un mağaza sayısını da 125'e çıkarmak üzere çalışmaları sürdürüyoruz. Böylece önümüzdeki dönemde dünya genelinde bağlı markalarımızın mağaza sayısı 850'yi bulacak.

“Aksaray'da kumaşı kesip Şanlıurfa'da diktireceğiz”

Eroğlu ailesi Aksaraylı. Eroğlu Holding, Aksaray'da 15 milyon dolarlık konfeksiyon üretim tesisi kurdu. “Aksaray'daki tesisin açılışından sonra Başbakanımız ‘Doğu'ya da yatırım yapın' dedi. Şimdi Aksaray'da kumaşı keseceğiz. Urfa'da dikim yaptıracağız. Yanımızdaki bazı genç arkadaşlarımızı buna teşvik ediyoruz. 100-200 kişilik atölyeler kurmaları için. Dikimi oralarda yaptıracağız” açıklamasını yaptı.

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Skyland İstanbul'un yenilenen örnek dairesi!
  • 15.05.2017 09:47

Skyland İstanbul'un yenilenen örnek dairesi!

Eroğlu imzasıyla hayata geçirilen Skyland İstanbul projesinin yenilenen örnek da ...

Tansel Özcan, Skyland İstanbul'u ESD'ye anlattı!
  • 13.05.2017 14:33

Tansel Özcan, Skyland İstanbul'u ESD'ye anlattı!

Eroğlu Gayrimenkul Satış Direktörü Tansel Özcan, Skyland İstanbul projesindeki y ...

Skyland İstanbul'un yeni reklam filmi yayında!
  • 08.05.2017 16:48

Skyland İstanbul'un yeni reklam filmi yayında!

Eroğlu tarafından Seyrantepe bölgesinde hayata geçirilmekte olan Skyland İstanbu ...

Skyland İstanbul'da kişiye özel ödeme fırsatları!
  • 07.12.2016 15:39

Skyland İstanbul'da kişiye özel ödeme fırsatları!

Eroğlu Gayrimenkul imzalı Skyland İstanbul projesinde kişiye özel ödeme seçenekl ...

Eroğlu Skyland projesinin lansmanı yapıldı!
  • 12.04.2013 16:41

Eroğlu Skyland projesinin lansmanı yapıldı!

Seyrantepe'de inşa edilen Skyland İstanbul projesinin lansman videosu emlaktason ...

Skyland İstanbul projesinin reklam filmi yayında!
  • 05.04.2013 14:41

Skyland İstanbul projesinin reklam filmi yayında!

Eroğlu Gayrimenkul'ün Seyrantepe'de TT Arena'nın yanı başında hayata geçirdiği S ...