maritbet girişmaritbet
Büyükçekmece'den TÜYAP'a kadar teleferik geliyor!

Büyükçekmece'den TÜYAP'a kadar teleferik geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Büyükçekmece'den TÜYAP'a kadar teleferik yapılacağını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Büyükçekmece'ye yapılan dev yatırımları Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileriyle paylaştı.

Bir yöneticinin ister başkan olsun ister belediye başkanı olsun önceliğinin hizmet etmek olması gerektiğini vurgulayan Başkan Topbaş iki türlü yöneticilik anlayışı olduğunu belirtti ve şu açıklamayı yaptı: "İki türlü idarecilik vardır. Makama sevdalı protokol adamı, birde hizmet sevdası olan, bu millete hizmet etmek isteyen adam. Allah biliyor benim ailemde hiç bürokrat yok. 18 senedir belediye başkanlığı yapıyorum. Protokolü hala öğrenemedim. Nasıl durulacak, nasıl yapılacak ne olacak diye. Arabamın kapısı açılıyor, rahatsız oluyorum. İşte böyle insanların yönetimde olmasını istiyoruz. Olsun ki halkla arasında mesafe olmasın. Kaynaklar doğru kullansın.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak İstanbul'a daha çok nasıl hizmet edebilirizin derdinde olduklarını belirten Başkan Topbaş, 2017'nin sonuna varıldığında İstanbul'a yapılan yatırımlar toplamının 115 milyar olacağını söyledi.

"Para basmıyoruz ama paranın kıymetini biliyoruz. Bu şehirde duvarlarda çiçekler açtırdık. Raylı sistemler ile İstanbul'u yer altından birbirine kavuşturuyoruz. Şu anda 180 km civarında raylı sistem çalışması devam ediyor. Metro hattı çalışmalarımız hızla sürüyor. Yerin altında insanlar karıncalar gibi çalışıyor. Bizler bu çalışmaların belki farkında değiliz. Çünkü biz üstte yaşarken bu insanlar 7/24 yer altında çalışıyor. Sizler büyük sorumluluklar yüklediniz omuzlarımıza. Sizler bizden istemeden bizler bu insanlar, bu halk için neler yaparızın derdindeyiz."

Onların Hayalleri Yetmez

Büyükçekmece'ye bu güne kadar yaptıkları yatırım toplamının bir miyar iki yüz milyon olduğunu hatırlatan Başkan Topbaş Büyükçekmece'ye yeni yapılacak yatırımlarla ilgili de şu bilgileri verdi: "Büyükçekmece'den Sarıyer'e ardışık 140 km uzunluğunda tüneller yapıyoruz. Vatandaşımız Büyükçekmece'den girece Haramidere'den çıkacak. Veya Haramidere'den girecek Avcılar'dan çıkacak. Küçükçekmece'den girip taa Kağıthane derken Sarıyer'e kadar yüzeye çıkmadan de gidebilecek. Birileri bunları hayal dahi edemezdi. Çünkü hayalleri yetmez. Bunları kendi kaynaklarımızla yapıyoruz, başkalarına muhtaç değiliz. Bu milletin kaynakları, insanları doğru kullanılınca nelerin olabileceğini gösteriyoruz. Ve bereketi de gelmekte. Mazluma el uzattığımız zaman bereketi artıyor."

Büyükçekmece'nin problemlerini bildiğini ve bu problemleri çözmek için mesai arkadaşlarıyla beraber yeni projeler üzerinde çalıştıklarını anlatan Başkan Topbaş, "Sahilde denize girilmez haldeyken üç tane arıtma tesisi yaparak denizleri temiz kıldık. Artık atık sular denize dökülmez hale geldi. Denizin atmosferi havası her şey değişti" dedi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden olan Ağaç A.Ş'nin baraj gölleri çevresinde yer alan İBB'ye ait boş arazileri değerlendirmesi için yeni proje başlattıklarını duyuran Başkan Topbaş proje ile ilgili şu bilgileri verdi: "Ağaç A.Ş'ye bu araziler boş duruyor, burada meyve veren ağaçlar dikin, bir üretim yapın, bu da bir ekonomiye katkı sağlasın dedim. Bir başka şey daha istedim. Anadolunun özgün meyve ağaçları vardı geçmişte. Çoğu kayboldu. Şimdi arkadaşlarımız bu meyve ağaçları için Anadoluyu tarıyor. Geleneksel meyve ağaçlarımızı genişletip o bölgede yetiştirecek. O bölgelere destek vermiş olacak."

Büyükçekmece'den TÜYAP'a Teleferik

İstanbul'da metro inşaatlarının hızla devam ettiğini belirten Başkan Topbaş kısa bir süre önce de 80 - 90 km'lik yeni metro hattı ihalesi yaptıklarını hatırlattı. İstanbul ulaşım sistemine Havaray ile birlikte 6 - 7 ulaşım ağının daha ekleneceğini ifade eden Başkan Topbaş şöyle devam etti: "Yakında ihaleye çıkacak projelerimiz de var. Bunlardan bir tanesi Bakırköy'den Avcılara, Sefaköy'e gelecek kadar olan metro hattı. Bunun devamı olarak Sefaköy'den Büyükçekmece'ye kadar gelecek olan metro hattı. Artık ihale aşamasına doğru geliyoruz. Bu projemizin arkasından Büyükçekmece'den Silivri'ye kadar gelecek olan metrobüs hattı üzerinde çalışıyoruz. Arkasından da 32.5 km'lik metro projelendirmesi yapıyoruz. Aynı şekilde Esenyurt - Avcılar metro hattı ile ilgili de bir çalışmamız var. Bu hattımızda 13 istasyon olacak. Bu da Büyükçekmece'den geçiyor ve önemli bir ulaşım aksı olacak. Ayrıca Büyükçekmece sahilinden TÜYAP'a bir teleferik çalışmamız var. 2,5 km olacak bu hatla direkt sahile inebileceksiniz veya yukarıya metroya çıkabileceksiniz. Diyelim geldiniz metrobüsle veya metroyla sahile ineceksiniz teleferiğe bineceksiniz evinize gideceksiniz veya geleceksiniz. Bunları siz yapıyorsunuz, bize yetki veren sizlersiniz. Sizler arkamızda olduğunuz için bunlar ortaya çıkıyor."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Büyükçekmece’de inşaatta bulunan cesetler Gül İnşaat şantiyesinden mi çıktı?
  • 02.11.2022 16:37

Büyükçekmece’de inşaatta bulunan cesetler Gül İnşaat şantiyesinden mi çıktı?

Büyükçekmece’de şantiyede bulunan cesetler hangi inşaat firmasının, Büyükçekmece ...

Big Country Büyükçekmece villa projesi görücüye çıktı!
  • 26.10.2022 16:15

Big Country Büyükçekmece villa projesi görücüye çıktı!

Akyapı imzasıyla hayata geçirilen Big Country Büyükçekmece villa projesi basına ...

Hüseyin Dinçel, Big Country villa projesini anlatıyor!
  • 26.10.2022 16:14

Hüseyin Dinçel, Big Country villa projesini anlatıyor!

Akyapı Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Dinçel, Big Country Büyükçekmece villa pro ...

Folkart Nefes İstanbul reklam filmi yayında!
  • 28.10.2021 15:30

Folkart Nefes İstanbul reklam filmi yayında!

Folkart'ın İstanbul Büyükçekmece'de hayata geçirdiği Folkart Nefes İstanbul proj ...