maritbet girişmaritbet
‘Böyle güzel bir projenin parçası olmaktan mutluyuz’

‘Böyle güzel bir projenin parçası olmaktan mutluyuz’

İki Design Group Kurucu Ortağı Mimar Murat Kader, Tema İstanbul’un Sign of the City Awards’ta aldığı ödül için emlaktasondakika.com’a açıklama yaptı

Mesa, Artaş, Kantur-Akdaş, Öztaş ortaklığıyla başlatılan ve İki Design Group tasarımı ile hazırlanan Tema İstanbul, 6 Kasım Perşembe akşamı Four Seasons Hotel'de gerçekleşen Sign of the City Awards'ta “En İyi Karma Proje (Devam Etmekte Olan) Ödülü”nü aldı. 

Tema İstanbul gibi master planlı projeler ile tanınan İki Design Group'un Kurucu Ortağı Mimar Murat Kader Tema İstanbul projesinin Sign of the City Awards'ta aldığı ödül hakkında emlaktasondakika.com'a görüşlerini bildirdi. Başarılı mimar şu değerlendirmelerde bulundu: 

"Jürisinde Türkiye'nin önde gelen üniversite, vakıf, dernek ve danışmanlık şirketlerinden akademisyen ve özel sektör uzmanlarının bulunduğu jüride ödüller, katılan mimarların en iyi projelerinin çok aşamalı bir eleme sonrasında belirlenmesi ile sahiplerine kavuştu. Gerek sunumu, gerek organizasyonuyla son derece başarılı bulduğum “Sign of the City”nin, geleceğin en prestijli yarışmalarından biri olacağını düşünüyorum. Bu sene ilk kez ödüllerini dağıtan bu yarışmanın uluslararası platformda zaten katılmakta olduğumuz WAF, International Property Awards ve Mipim Awards gibi yarışma disiplininin ülkemizde de start alması bundan sonra üretilecek projelerde rekabeti ve en iyisi olma arzusunu ortaya çıkaracaktır. Estetik ve kaliteli tasarımların, sürdürülebilir ve yenilikçi çözümlerin artık projelerde teorik anlamda değil de pratikte uygulanmaya başlamasını teşvik edeceğini düşünüyorum.  Sektörde fark oluşturmak için güzel bir fırsat olacak. Yüzlerce projenin değerlendirme ve eleme süreçlerinden geçerek projelerin “biten” ve “devam etmekte olan” projeler oluşlarına göre iki kategoride değerlendirildiği bu yeni Ödül Otoritesi, Türkiye'deki mimarlık ve gayrimenkul sektörüne heyecan ve hareket getirecek yeni bir süreç başlatıyor.

Bu tür etkinliklerin en kritik özelliği sektörün aktörlerini bir araya getirmesi, tatlı bir rekabetin itici gücü ve hep daha iyinin hedeflenmesidir. Yarışma ve jürinin kalitesi ve katılım platformuna düşen önemli rol, bu kaliteyi koruyarak ve arttırarak bizlere yepyeni bir araya gelme ortamları sunmak olacaktır. 

İki Design Group tarafından tasarlanan; karma kullanım alanında yeni bir standart getirerek ve Türkiye'nin master plan yönetimli ilk kentsel mega karma projesi olarak Tema İstanbul; kendisiyle, çevresiyle ve kentle barışık bir mega karma proje olarak çeşitlenmiş alan kullanımları ve sürdürülebilir tasarımıyla şehre canlı bir ortam sunarken, kentsel işlevleri dengeli bir birliktelik içinde buluşturması nedeniyle çok önemli diye düşünüyorum. Zaten bu önemli özellikleri sayesinde de ödüllendirildi. O nedenle böyle güzel bir projenin parçası olmaktan dolayı İki Design Grup ailesi olarak son derece mutluyuz.” 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Süleyman Çetinsaya ''Tema İstanbul yüzde 592 prim yaptı''
  • 16.12.2021 11:59

Süleyman Çetinsaya ''Tema İstanbul yüzde 592 prim yaptı''

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Tema İstanbul 2 ve Tema ...

'Bu bölgenin gelişiminin önü çok açık'
  • 19.09.2017 15:23

'Bu bölgenin gelişiminin önü çok açık'

Vadikoru projesinin mimarı ve İki Design Group Kurucu Ortağı Yüksek Mimarı Murat ...

Aydın Ayçenk, Enerji Kimlik Belgesi'ni anlattı
  • 05.05.2017 11:20

Aydın Ayçenk, Enerji Kimlik Belgesi'ni anlattı

Tema İstanbul Genel Müdürü Aydın Ayçenk, "Türkiye Geleceğini Yeniden Tasarlıyor" ...

Aydın Ayçenk, Expo Turkey by Qatar'da ESD'ye konuştu
  • 19.04.2017 18:33

Aydın Ayçenk, Expo Turkey by Qatar'da ESD'ye konuştu

Tema İstanbul Genel Müdürü Aydın Ayçenk, Expo Turkey by Qatar'da Emlaktasondakik ...

Tema İstanbul'dan TEM trafiğini rahatlatacak proje!
  • 08.10.2016 15:35

Tema İstanbul'dan TEM trafiğini rahatlatacak proje!

Tema İstanbul Genel Müdürü Aydın Ayçenk, bölgede yaptıkları yol yatırımlarının 1 ...

Aydın Ayçenk, Dubai’de Tema İstanbul’u anlattı
  • 06.09.2016 15:40

Aydın Ayçenk, Dubai’de Tema İstanbul’u anlattı

Tema İstanbul Genel Müdürü Aydın Ayçenk, Dubai Cityscape Global 2016’da Emlaktas ...