maritbet girişmaritbet
Boya sektörü sosyal medyaya ısınıyor!

Boya sektörü sosyal medyaya ısınıyor!

Baharın gelmesiyle satışlarında hareketlilik yaşanan boyacılık sektörü, gerek reklamları gerekse tüketicilere yönelik kampanyaları ile sezona hızlı bir giriş yaptı. Peki, medyada farklı şekillerde yer alarak hedef kitlesine ulaşmaya çalışan boya markaları, sosyal medyadan da yeterince faydalanıyor mu? Medya Takip Merkezi (MTM), boya sektöründeki oyuncuların sosyal medyadaki görünümlerini araştıran raporunu açıkladı

 

Baharın gelmesiyle satışlarında hareketlilik yaşanan boyacılık sektörü, gerek reklamları gerekse tüketicilere yönelik kampanyaları ile sezona hızlı bir giriş yaptı. Peki, medyada farklı şekillerde yer alarak hedef kitlesine ulaşmaya çalışan boya markaları, sosyal medyadan da yeterince faydalanıyor mu? Medya Takip Merkezi (MTM), boya sektöründeki oyuncuların sosyal medyadaki görünümlerini araştıran raporunu açıkladı…
 
Son dönemlerde boya markaları, hedef kitlesinin nabzını tutabileceği sosyal medyada da bulunmayı önemser oldu. Buradan hareketle, bahar ve yaz mevsimlerinde büyük hareketlilik yaşayan markaların, sosyal medyadaki etkinliğini inceleyen MTM, sektörün bu mecradaki en popüler markasının Filli Boya olduğunu tespit etti.
 
Boya markaları en çok tüketici yorumları ile konuşuldular…
 
15 Nisan-15 Mayıs 2012 tarihleri arasında sosyal medyada toplam 1.569 adet ileti alan Filli Boya, çoğunlukla yorum tarzı konuşmalarda yer aldı. Filli Boya ayrıca, sosyal medyadaki etkinlikleri ve düzenlediği yarışmalarla da öne çıktı. Markanın TV reklamları hakkında yapılan fısıltılar ise, dikkat çeken konular arasındaydı. Filli Boya, sosyal medya platformları arasında yüzde 83 oranıyla, en fazla Twitter'da konuşuldu.
 
MTM'nin aynı analizine göre, sosyal medyanın en popüler ikinci markası Polisan oldu. Son 1 aylık dönemde 1.186 iletide adı geçen Polisan'ın iletilerinin büyük çoğunluğu, Filli Boya'da olduğu gibi yorum tarzındaydı. Polisan'ın TV reklamları sosyal medyada konuşulan konulardan olurken, markaya dair kurumsal içerikli paylaşımların da yapıldığı gözlendi.
 
Aynı analiz raporunda, öne çıkan bir diğer marka ise Marshall oldu. Aynı dönemde sosyal medyada 339 kez fısıldanan Marshall, yoğunlukla tüketicilerinin markaya dair yorumlarında ve ürün yahut hizmetlerine dair paylaşımlarında bahis konusu edildi. Markanın, "Şu anda duvarımı Marshall'la boyuyorum" gibi ifadelerin kullanıldığı durum bildiren iletilerde de sözü edildi.  Şikayet içeren iletisi olmayan Marshall, çeşitli fotoğraflar paylaşılırken de adı geçen markalar arasındaydı. 
 
Adet olarak en fazla olumlu iletiye sahip marka Filli Boya olurken, markaların kendi toplam iletileri oranlamasına göre, en çok olumlu yorumu alan marka ise DYO oldu. Buna karşılık Düfa, hiçbir olumsuz iletisi olmayan tek markaydı.
 
Boya sektörünün nabzı Twitter'da atıyor…
 
Sektörün sosyal medyada en fazla yer aldığı platform Twitter'dı. Boya markaları ile ilgili toplam paylaşımların yüzde 81'ini içeren Twitter'da, en fazla fısıltılanan boya markası 1.288 tweet ile Filli Boya oldu. Twitter'da öne çıkan bir başka marka ise 1.081 ileti ile Polisan'dı. 
Sektör oyuncularının sıkça konuşulduğu diğer sosyal paylaşım sitesi Facebook idi. Bu platformda en fazla yer alan marka Filli Boya olurken, DYO onu takip etti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum, depremzedeler için yapılan köy evlerinin görüntülerini paylaştı
  • 23.05.2023 16:33

Bakan Kurum, depremzedeler için yapılan köy evlerinin görüntülerini paylaştı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'in Nurdağı ...

Bakan Kurum'dan, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi paylaşımı
  • 11.05.2023 11:53

Bakan Kurum'dan, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi paylaşımı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabınd ...

Filli Boya’dan ev dekorasyonuna iki yeni çözüm: Afilli ve Selleys!
  • 04.06.2022 17:07

Filli Boya’dan ev dekorasyonuna iki yeni çözüm: Afilli ve Selleys!

Filli Boya, ev bakımı ve hobi çözümleri sunan Afilli ve Selleys ürünleri ile evi ...

Türk Hava Yolları'ndan Ramazan ayına özel video
  • 13.04.2021 16:20

Türk Hava Yolları'ndan Ramazan ayına özel video

THY'nin sosyal medya hesabından yapılan videolu paylaşımda, "Hoş geldin Ramazan. ...

Bakan Kurum'dan "Ülkemizi depremlere hazır hale getiriyoruz" mesajı
  • 25.01.2021 10:19

Bakan Kurum'dan "Ülkemizi depremlere hazır hale getiriyoruz" mesajı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Twitter hesabından "#BuSonOlsun" etiketi ...

Ankara-Sivas YHT hattı çalışmalarında son aşamaya gelindi
  • 28.09.2020 17:01

Ankara-Sivas YHT hattı çalışmalarında son aşamaya gelindi

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları, sosyal medya hesaplarından yaptığı payl ...