maritbet girişmaritbet
Binali Yıldırım: En büyük hayalimiz gerçek oldu!

Binali Yıldırım: En büyük hayalimiz gerçek oldu!

Avrasya Tüneli açılış törenine katılan Başbakan Binali Yıldırım, "Fatih Sultan Mehmet'in torunları otomobilleri denizin altından yürütüyor" dedi.

"Büyük gün için hoşgeldiniz" diyerek İstanbullulara seslenen Başbakan Binali Yıldırım, Avrasya Tüneli'nin açılış töreninde konuştu.

İşte Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşması;

Kıtaları birbirine bağlayan Avrasya Tüneli'nin İstanbulumuza ve Türkiyemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

Bu muhteşem eseri meydana getiren herkese şükralarımı sunuyorum bu vesileyle aziz şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyorum. Değerli İstanbullular dün gece menfur bir saldırı sonucu Rusya'nın Ankara Büyükelçisi hayatını kaybetti. Terör bir kez daha alçak yüzünü gösterdi. Bu olay şüphesiz Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkileri bozmaya yönelik alçak bir provakasyondur ama kim ne yapmaya çalışırsa çalışsın Türkiye-Rusya ilişkileri gelişmeye devam edecek. Bozmaya asla ve asla güçleri yetmeyecek. Türkiye dostlukları artırma, düşmanlıkları azatlmaya devam edecek. Suriye'de Rusya'da bölgedeki istikrarsızlıkları gidermek için emin adımlarla ilerliyoruz.

Herşey insanımızın hayatını kolaylaştırmak için dedik ve yola çıktık. Avrasya Tüneli'de en büyük rüyalarımız, en büyük hayallerimizden biriyle. Hamdolsun Marmaray gibi Yavuz Sultan Köprüsü gibi Osman Gazi Köprüsü gibi hayalleri birer birer gerçekleştirdik. Türkiye'nin büyüme azmini hiçbir şer güç durduramayacak.

Terör nereden gelirse gelsin sonuna kadar mücadele edeceğiz. Dünkü olayı da lanetle kınıyoruz. Bu çarpık zihniyetli sapkınlar asla ama asla amaçlarına erişemeyecekler. 

3. Havalimanı 26 Şubat 2018'de devreye girecek

Yol medeniyet dedik. 14 yılda 6 bin kilometrenin üzerine 19 bin kilometre bölünmüş yol inşa ettik. Bugün 76 ilimiz bölünmüş yollar ile birbirine bağlı. Bu rakam 14 yıl önce bu sadece 6 idi. Demiryolu ağlarımızı yeniledik, hızlı tren dönemine geçtik. Hava yolunu halkın yolu yaptık. Bugün dünyanın en büyük havalimanını yapan ülkenin adı Türkiye'dedir. İstanbul Yeni Havalimanı'nı 26 Şubat 2018'de devreye alacağız. 

Fatih'in torunları otomobilleri denizin altından yürütüyor

İstanbul'u feth etmek için gemileri karadan yürüten Fatih Sultan Selim'in torunları otomobilleri denizin altından yürütüyor. 4,5 milyar dolarlık bir proje olan Avrasya Tüneli'nden günde 120 bin araç geçecek. 1 yılda sadece yakıt tasarrufu 106 trilyon, zaman tasarrufu ise 52 milyon saate ulaşacak. 

Cumhuriyetimizin 90. yıl dönümünde iki kıtayı birleştiren asrın projesi Marmaray'ı hizmete almıştık. O gün bugün 160 milyondan fazla İstanbullu her gün Asya'dan Avrupa'ya Marmaray'la geçiyor. Geçtiğimiz haziranda Osmangazi, ağustosta Yavuz Selim'i hizmete aldık. Şimdi Avrasya Tüneli. Bu büyük eser önce İstanbul'un, önce Türkiye'nin eseri olduğu kadar insanlığın da bir eseridir. Marmaray'ın kardeşi Avrasya milletimizin bir eseridir, sizin eserinizdir çünkü sizin duanız ve desteğiniz olmasaydı bu eserleri tabii ki yapamazdık.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Avrasya Tüneli'nden 100 milyonuncu araç geçti
  • 03.02.2023 15:45

Avrasya Tüneli'nden 100 milyonuncu araç geçti

Bakan Karaismailoğlu, "(Avrasya Tüneli'nin) Ülke ekonomisine 6 yıllık toplam kat ...

Avrasya Tüneli 6 yıldır yakıttan ve zamandan tasarruf ettiriyor!
  • 22.12.2022 17:08

Avrasya Tüneli 6 yıldır yakıttan ve zamandan tasarruf ettiriyor!

Bakan Karaismailoğlu,"Açılışından bu yana toplam 97 milyon araç Avrasya Tüneli'n ...

Avrasya Tüneli bakım nedeniyle 5 saat trafiğe kapatıldı
  • 21.10.2022 09:29

Avrasya Tüneli bakım nedeniyle 5 saat trafiğe kapatıldı

Avrasya Tüneli, dün gece bakım çalışması nedeniyle trafiğe kapatıldı. ...