maritbet girişmaritbet
Beyoğlu yatırımcıları, “BIG” ile dünya vitrininde!

Beyoğlu yatırımcıları, “BIG” ile dünya vitrininde!

Beyoğlu Belediyesi öncü oldu, 10 milyar TL proje değerine sahip Beyoğlu yatırımcıları, “BIG” ile dünyaya açılıyor.

•    Beyoğlu'nun değişim sürecinde rol alan 32 büyük ölçekli yatırımcı, Beyoğlu Investors Group (BIG) adı altında bir araya geldi. Beyoğlu Belediyesi Başkanı Ahmet Misbah Demircan öncülüğünde kurulan BIG, projeleriyle Beyoğlu'nu dünya yatırımcılarının gözdesi haline getirmeyi hedeflerken, oluşturacağı iş modeliyle de Türkiye'de Belediye ölçeğinde bir ‘ilk'e imza atacak.

•    BIG markasıyla ilk adımını Fransa-Cannes'da gerçekleşecek MIPIM için atan yatırımcılar, fuarda dünyanın en büyük uluslararası gayrimenkul yatırımcıları ile bir araya gelecek. Hedef ise Beyoğlu'nu dünya pazarına açıp bölgeye yatırımcı çekebilmek.

•    Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, BIG oluşumuna katkı sağlayan grupların temsilcileriyle yaptığı basın toplantısında “İstanbul'un Kalbi Beyoğlu'nu yatırımcılara anlatacağız. Türkiye demek İstanbul demek, İstanbul demek ise Beyoğlu demektir. Türkiye'ye yatırım düşünen yabancıları, İstanbul'un kalbi Beyoğlu'nda devam eden birçok büyük ölçekli projeye yatırım yapmaya davet edeceğiz. Böylece Beyoğlu; tüm dünyanın gözünün üzerinde olduğu marka bölgelerden biri olacak” dedi.

•    BIG'i oluşturan 32 yatırımcı üyenin Beyoğlu'nun 1 milyon metrekareden fazlasını dönüştürmek için yaptığı aktif yatırım değeri 10 milyar TL'yi buluyor. Bölgeye yapılan yatırımla birlikte yeni iş olanakları oluşturularak 25 bine yakın kişinin de istihdamı sağlandı.   

big

Yüzyıllardır ticaretin, sanatın ve İstanbul'un merkezi sayılan Beyoğlu'nun sahip olduğu ekosistemi koruyarak değerini artırmak amacıyla bölgede yatırım yapan 32 büyük yatırımcı Beyoğlu Belediyesi'nin kurucusu olduğu Beyoğlu Investors Group (BIG) adlı bir platform altında bir araya geldi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın kuruculuğunu üstlendiği BIG, dünyayla yarışan projeleriyle, 10-13 Mart'ta Cannes'da düzenlenen dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM'e çıkarma yapmaya hazırlanıyor.

Demircan: “Beyoğlu'nu bir dünya markası yapıyoruz”

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu yatırımcılarının bu yeni oluşumunu, devam eden projelerini, bölgeye yapılan yatırımları ve yenilikleri açıklamak amacıyla 5 Mart 2015 Perşembe günü, yatırımcılarla bir araya gelerek bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Demircan şu açıklamayı yaptı: “Kısa süre önce, yatırım yaparak ilçemizi güzelleştirmeye, yaşam alanlarını ve kalitesini artırmaya gönül vermiş şirketlerle Beyoğlu'nu uluslararası vitrine çıkarmak ve bir dünya markası yapmak amacıyla bir oluşum sürecine girdik. Beyoğlu Belediyesi olarak kurucusu olduğumuz Beyoğlu Investors Group'un içerisinde şu an aktif 32 üyemiz bulunuyor. BIG'in sloganının ise Beyoğlu'nu en iyi ifade edecek iki kelimeyle “İstanbul'un Kalbi” olmasına karar verdik. BIG içerisindeki şirketlerin yaptığı yatırımlarla Karaköy, Tarlabaşı, Okmeydanı, Piyalepaşa'da dönüşümü başlattık ve Beyoğlu'nda toplamda 1 milyon metrekareden fazla bir alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. En önemlisi de bu projelerle sadece Beyoğlu'nu dönüştürmekle kalmıyoruz, 25 bine yakın kişinin de istihdam edilmesini sağlıyoruz. Bu kadar geniş çapta iş fırsatı oluşturabilmek bizim için büyük mutluluk.”

beyoğlu big

Beyoğlu'nun, Sütlüce, Karaköy, Tarlabaşı, Dolapdere gibi semtleriyle sosyo-kültürel açıdan pek çok zenginliği içinde barındırdığını belirten Demircan sözlerine şöyle devam etti: “Fakat bu güzel semtlerimizde kullanılamayan, yenilenmesi gereken çok sayıda atıl alan ve yapı bulunuyor. Amacımız semtlerimizi; sahip olduğu değerlerle birlikte koruyup günlük ihtiyaçlarımıza cevap veren yerlere dönüştürmek ve yaşanır yerler haline getirmek. Tüm semtlerimizle birlikte Beyoğlu'nun tamamını İstanbul'da hayatın merkezi yapmayı, şu an yolumuzun düşmediği pek çok yeri cazibe merkezine dönüştürmeyi hedefliyoruz. Böylece Beyoğlu; biten, devam eden ve gelecekteki projelerimizle tüm dünyanın gözünün üzerinde olduğu marka bölgelerden biri olacak. Bu isteğimizi gerçekleştirmek için en önemli adımı MIPIM'de atacağız. Beyoğlu Belediyesi ve BIG olarak yatırımcılarımızla geniş bir katılım göstereceğiz. 12 metrekarelik Beyoğlu maketi ve projelerimizle İstanbul çadırının ve fuarın gözbebeği olacağız. Cannes'da uluslararası yatırımcılarla oturumlara katılıp birebir görüşmeler gerçekleştireceğiz. MIPIM'de en çok konuşulan yatırım bölgesi ve oluşumu olmayı planlıyoruz.” 

“Beyoğlu'nun aktif yatırım miktarı 2 yılda 40 milyar TL'yi aşacak”

Beyoğlu'nun dönüşümü ile ilgili Tarlabaşı örneğini veren Demircan “Beyoğlu'nun tarihine baktığımızda her zaman canlı, hareketli, dinamik bir yerleşim olduğunu ve 500 yıldır dönüşmeye, yenilenmeye devam ettiğini görüyoruz. Bunun sürekliliğini en iyi şekilde sağlamanın ise Beyoğlu'na olan vefa borcumuz olduğunu düşünüyorum. Yıllardır kullanılmaz halde olan Tarlabaşı'nda yaptığımız kentsel yenileme ile binaların cephelerini koruduk ve içten birleştirme yaparak binaların altına otoparklar yerleştirdik. Bu çalışmamız Türkiye'de tarihi dokuyu koruyarak geleceğin ihtiyaçlarına cevap verebilen yerinde dönüşümün de ilk örneği oldu. Yapılan çalışmaların neticesinde Tarlabaşı en az 50 kat değer artışı gösterdi. Amacımız bunu tüm Beyoğlu'nda başarabilmek. Beyoğlu'nun aktif yatırım miktarı 2 yılda 40 milyar TL'yi aşacak” dedi.

Beyoğlu'nun 1 milyon metrekaresi dönüşüyor

Beyoğlu Investors Group (BIG) yatırımcıları tarafından; turizm, kültür-sanat, iş merkezi ya da karma proje kompleksine dönüştürülecek alan 1 milyon metrekareyi buluyor. Beyoğlu'nun toplam yapı stoku 30 milyon metrekarenin üzerinde ve BIG oluşumu ile bu yapı stokunun dönüşümünü 5 yıl içinde tamamlamak hedefleniyor. 

Beyoğlu'ndaki projeler sayesinde 25 bin kişiye ek istihdam fırsatı

BIG'de bir araya gelen şirketlerin yatırımları sayesinde Beyoğlu sadece yeni yaşanılabilir mekânlara kavuşmakla kalmıyor. Projeler aynı zamanda yeni iş olanakları da yaratarak binlerce kişinin uzun süreli olarak istihdam edilmesini de sağlıyor. Şu ana kadar tamamlanan ve devam eden projeler sırasında Beyoğlu'nda 25 bine yakın kişiye ek istihdamı sağlandı. Bu rakamın yeni yatırımlarla birlikte 100 bine ulaşması bekleniyor ve Beyoğlu'nda kalıcı olarak 30 bin kişilik yeni istihdam alanları oluşturulması planlanıyor.

BEYOĞLU INVESTORS GROUP (BIG) ÜYELERİ

Piyalepaşa Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım, GAP İnşaat Yatırım ve Dış Ticaret, Lazzoni Mob. İnş., Amplio Real Estate, Ofton İnşaat Turizm ve Yatırım, Naz İnşaat Gayrimenkul, Rumeli Han, Kamer İnşaat, Nar Yatırım, CVK Mineral Madencilik, Maksem Yapı Ticaret, Krea Sirius Gayrimenkul, Kapital Gayrimenkul, Seba Vadi İnşaat, Aktif İnşaat, İpek Constructıon, Tuna Ofis ve Ev Mobilyaları, Naba Otelcilik, Akdağlar Madencilik, Akfen Gayrimenkul, Nesa Grup Turizm, Timur Gayrimenkul, Meydanbey İnşaat, Nidya Otel, Kosikoğlu Otel, Global Otel, Rixos Bina, Ansa Otelcilik, Akka İnşaat, Berkolon Gayrimenkul, İKSV, Koç Müzesi

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Beyoğlu İnvest Group (BIG), MIPIM’i değerlendirdi
  • 15.03.2016 22:25

Beyoğlu İnvest Group (BIG), MIPIM’i değerlendirdi

Beyoğlu’nda 32 büyük ölçekli yatırımcının Beyoğlu Belediyesi öncülüğünde bir ara ...

Beyoğlu Investors Group toplantısı!
  • 07.03.2015 15:06

Beyoğlu Investors Group toplantısı!

Beyoğlu’nun değişim sürecinde rol alan 32 büyük ölçekli yatırımcı, Beyoğlu Inves ...

Beyoğlu Büyük Dönüşüm Buluşması başladı
  • 01.12.2017 14:06

Beyoğlu Büyük Dönüşüm Buluşması başladı

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın ev sahipliğinde Beyoğlu Büyük ...

Beyoğlu Büyük Dönüşüm Buluşması 1 Aralık'ta başlıyor
  • 29.11.2017 11:43

Beyoğlu Büyük Dönüşüm Buluşması 1 Aralık'ta başlıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin teşrifleriyle “Beyoğlu Büyük Dönü ...

'MIPIM, anlatılması gerekenler için bir fırsat'
  • 01.03.2017 12:57

'MIPIM, anlatılması gerekenler için bir fırsat'

Beyoğlu Yatırımcılar Grubu (Beyoğlu Investors Group-BIG) üyesi sektör temsilcile ...