maritbet girişmaritbet
Beşiktaş’ın yeni stadının adı belli oldu: Vodafone Arena!

Beşiktaş’ın yeni stadının adı belli oldu: Vodafone Arena!

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, yeni stat inşasını bir an evvel tamamlamak ve gelecek sezon maçları kendi evlerinde oynamak istediklerini söyledi

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, yeni stat inşasını bir an evvel tamamlamak ve gelecek sezon maçları kendi evlerinde oynamak istediklerini söyledi.

Vodafone ile toplam 145 milyon dolar kapsamında önemli bir sponsorluk sözleşmesine imza atan Orman, tören sonrasında basın mensuplarının yönelttiği soruları yanıtladı.

Orman, Vodafone Arena adını alan stadın inşa finansmanının bugün Vodafone ile yaptıkları anlaşmayla sınırlı olmadığına dikkati çekerek, "Anlaşmayla ilgili avanslarımız var ve stadın inşasına hemen başlayacağız. Kaynağın tamamı buradan olmayacak. Başka finansmanlarımız da var. Stat inşası sadece bu anlaşmaya endeksli bir şey değil. Yeni stat konusunda ilk günden beri finasman modelinin hazır olduğunu söylemiştik, aynen devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Stat problemi çözülüyor

Stat çalışmalarının fena gitmediğini ve daha da hızlandıracaklarını anlatan Orman, "Beşiktaş için en önemli konulardan biri stat problemidir. Kendi evimize hızla dönmek zorundayız. İnşallah gelecek sezon kendi evimize dönmek istiyoruz" dedi.

Vodafone ile göğüs reklamının gelecek sezondan itibaren başlayacak olmasını değerlendiren Fikret Orman, "Beşiktaş Kulübü bundan önce olduğu gibi hareket etmiyor. Kim yaparsa yapsın, sözleşmelere sadık kalmaya çalışıyoruz. Bizden önce birçok anlaşma yapılmış ve kaynakları kullanılmıştı. Burada kurumu temsil ettiğimiz için, göğüs reklamı stratejmiz de bununla alakalı" diye konuştu.

Sponsorluk anlaşmasında, Beşiktaş'ın olası yurtdışı başarılarının ayrıca primsel olarak değerlendirilecek konular olduğunun altını çizen Orman, "Ama futbol takımı Türkiye'de her zaman şampiyonluk hedefindedir ve yapılan anlaşmalar da eski anlaşmalara oranla çok daha yüksek meblağlıdır. Göğüs reklamı sponsorluğu önce 5 milyon dolar sonra da 7 milyon dolar seviyesine çıkacaktır. Eski sponsorumuz Toyata'nın rakamlarını bildiğinize göre, nerelere geldiğini daha göreceksiniz" şeklinde konuştu.

Fikret Orman, BJK İnönü Stadı'nın bundan sonra Vodafone Arena olarak anılacağını, eski ismin ise Galatasaray'ın da yaptığına benzer şekilde BJK İnönü Spor Kompleksi olarak aynı yerde bulunacağını aktardı.

"Yeni anlaşmalar olacak"

Fikret Orman, kulüp olarak önümüzdeki günlerde yeni sponsorluk anlaşmalarına imza atacaklarını da duyurdu.

Kendilerinden önceki dönemde yapılan anlaşmaların sürelerinin dolmaya başladığını dile getiren Orman, "Bu tip yeni sponsorluk anlaşmaları önümüzdeki hafta, ondan sonraki hafta sürecek. Esas amacımız, kimseye bağımlı olmayan, kendi ayakları üzerinde duran, farklılık yaratan bir kulüp olmaktır. Bunu sonucu da zaman içinde sahaya yansıyacaktır. Kısa sürede Avrupa'da kupa kaldıran bir Beşiktaş görmek istiyoruz" şeklinde görüş belirtti.

Orman, Türk spor tarihinin en büyük sponsorluk anlaşmasına imza attıklarını söylemelerine karşın, Galatasaray'ın Türk Telekom ile 135 milyon dolarlık bir anlaşmayı daha kısa bir dönem için yaptığının söylenmesi üzerine de, "O anlaşmanın metinleri bizde var. Ayrıntılarını paylaşmak istemiyorum. Ama bizimki en büyük anlaşma. Bilerek bu ifadeleri kullandık" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Öğüt ise yöneltilen sorular üzerine, Beşiktaş taraftarlarına yönelik özel tarifeler için çalışmalara başladıklarını ve ilerleyen günlerde bunu paylaşacaklarını dile getirdi.

İsmi son dönemde gündemde olan Brezilyalı yıldız Ronaldinho'yu Beşiktaş'a hediye edip etmeyecekleri sorusuna ise Öğüt, "Bizim anlaşmamız çok kapsamlı. Dört ana başlığımızdan biri transfer değil. Sportif yetkinliğimiz mobil iletişimdeki yetkinliğimizin bayağı gerisinde. Bu konuyu başkanımıza ve yönetimine bırakıyoruz" yanıtını verdi.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Fikret Orman, İstanbloom projesini anlattı!
  • 19.01.2015 16:46

Fikret Orman, İstanbloom projesini anlattı!

Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı ve Esin Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Orman ...

Fikret Orman, emlaktasondakika'ya konuştu!
  • 19.01.2015 11:13

Fikret Orman, emlaktasondakika'ya konuştu!

Esin Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Orman, İstanbloom projesiyle birlikte Voda ...

Vodafone Arena 7 Şubat 2015 fotoğrafları!
  • 07.02.2015 15:55

Vodafone Arena 7 Şubat 2015 fotoğrafları!

Beşiktaş'ın İnönü Stadı yerine inşa edilen yeni mabedi Vodafone Arena'da inşaat ...

İşte Vodafone Arena'dan en son görüntüler!
  • 11.12.2014 11:49

İşte Vodafone Arena'dan en son görüntüler!

Vodafone Arena hızla yükselmeye başladı. İşte özellikle Beşiktaşlıların heyecanl ...

Türksat 5A uydusu bugün hizmete başlıyor!
  • 28.06.2021 09:21

Türksat 5A uydusu bugün hizmete başlıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Türksat 5A'nın test çalışmalar ...

Fikret Orman, Miami'den ev alıyor!
  • 28.05.2021 11:55

Fikret Orman, Miami'den ev alıyor!

Beşiktaş Spor Kulübü eski başkanı Fikret Orman ile bir süredir beraber olduğu Tu ...