maritbet girişmaritbet
Belediyelerden yepyeni projeler! Bakın nereye, neler yapılacak

Belediyelerden yepyeni projeler! Bakın nereye, neler yapılacak

Belediyeler yeni yılda asli görevlerinin yanında yaptıkları yatırımlarla Türkiye’nin çehresini değiştirecek projelere de imza atmaya hazırlanıyor

İSTANBUL
Ulaştırma yatırımına 2.6 milyar lira ayrıldı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2011 yılında yatırım ağırlıklı hazırlanan 6 milyar 700 milyon liralık bütçesinin 4 milyar 159 milyon lirası yatırıma ayrıldı. Star Gazetesi'nin haberine göre, bütçeden en büyük payı, 2 milyar 664 milyon lira ile ulaşım yatırımları aldı. 2011 yılı ulaşım yatırımları kapsamında öncelikle metrobüs hattı Beylikdüzü'ne kadar uzatılacak. Üsküdar-Ümraniye metro hattı hayata geçirilecek. Otogar-Bağcılar-Başakşehir-Olimpiyat Köyü metrosu 2011 yılında bitirilecek. Kadıköy-Kartal metro seferleri başlayacak. Florya Akvaryumu projesi de 2011 yılında tamamlanacak.
 
EDİRNE
Yıldırım Kule üç ülkeden görülecek
Edirne Belediyesi 2011 yılında temelini atmayı planladığı 155 metre yüksekliğindeki Yıldırım Kule'siyle kente gelen turist sayısını 600 binden 1 milyona çıkarmayı hedefliyor. 22 milyon liraya mal olacak kule Bulgaristan ve Yunanistan'dan da görülecek. Bu özelliği ile 3 ayrı ülkeden görülebilen tek kule olacak.
 
KAYSERİ
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes Kış Sporları Merkezi için 2010'da 100 milyon lira harcama yaptı. Projenin gelecek yıl toplam 250 milyon lira daha harcanarak bitirilmesi planlanıyor.
 
TRABZON
Trabzon Belediyesi kentsel dönüşüm projeleriyle kentin görüntüsünü değiştirmeyi planlıyor. İlde Çömlekçi ve Tabakhane Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi içen bugüne kadar 26 milyon 864 liralık kamulaştırma yapıldı.
 
BURSA
Bursa Büyükşehir Belediyesi 2011'de 842 milyon lira olarak öngörülen bütçenin 470 milyon lirasını yatırımlara ayırdı. Belediye yıllardır konuşulan stad projesini önümüzdeki yıl hayata geçirecek. Veledrom'a yapılacak yeni stadyum28 bin metrekarelik alan kamulaştırıldı. 
 
Metro ağı genişliyor
Büyükşehir belediyelerinin 2011 programında raylı sistem yatırımları büyük yer tutuyor. Halk arasında ‘Adana Metrosu' olarak bilinen hafif raylı sistemin 13 istasyonluk birinci etabının tamamlanmasının ardından 9.3 kilometre olan 2'nci etap tamamlanacak. Ayrıca Kayseri'de hafif raylı sistemin uzatılacak. Gaziantep'de de hafif raylı sistemin girmesi için son rötüşlar yapılıyor.
Kaynak: Habertürk
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz