maritbet girişmaritbet
Belediyeler japon kredisi kullanacak!

Belediyeler japon kredisi kullanacak!

Japonlar'dan Türk belediyelerine 300 milyon TL'lik altyapı kredisi geliyor

 

Japonlar'dan Türk belediyelerine 300 milyon TL'lik altyapı kredisi geliyor. İlk 7 yıl geri ödemesiz 25 yıl vadeli krediyi 11 belediye kullanacak
 
Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA), Türk belediyelerine 300 milyon TL kredi verecek. İller Bankası ile JICA arasında geçen yıl başlatılan 'Belediye Kanalizasyon Şebeke ve Atıksu Arıtma Tesislerinin Geliştirilmesi Projesi'ne ait ilk alt kredi anlaşması imzalandı. 12 milyar 784 milyon Japon Yeni (yaklaşık 300 milyon TL) tutarındaki toplam kredinin ilk bölümü Orhangazi, Biga, Kadirli ve Reyhanlı belediyelerine kullandırılacak. Kredinin geri kalan kısmı için 7 belediyenin daha değerlendirme çalışmaları devam ediyor. Krediler ilk 7 yıl geri ödemesiz toplam 25 yıl vadeli olacak. 
 
TÜM KREDİ ALTYAPIYA 
İller Bankası Genel Müdürü Ahmet Candan, "Paket kredi programının yaklaşık üçte birine tekabül eden kısmını realize etmeye başlıyoruz. Projenin kalan kısmıyla ilgili çalışmalar da bitmiş durumda. O bölüme ilişkin de kısa süre sonra 7 belediyemizle imzalarımızı atacağız" diye konuştu. Candan, sağlanan krediden Bursa Orhangazi Belediyesi'nin 31 milyon TL, Çanakkale Biga Belediyesi'nin 10 milyon TL, Osmaniye Kadirli Belediyesi'nin 9 milyon TL ve Hatay Reyhanlı Belediyesi'nin 8 milyon TL kullanacağını ifade etti. Candan, Japonlar'ın sağladığı krediden kullanacak diğer belediyeler için "Bu belediyelerimizin fizibilite ve uygulama projeleri yapımı devam etmekte olup, alt kredi anlaşmalarının bu yılın ikinci yarısından itibaren imzalanmasını hedefliyoruz" ifadelerini kullandı. 
 
DESTEKLER SÜRECEK 
JICA ile yapılan bu anlaşmaların temel amacının Türkiye'de küçük ve orta ölçekli belediyelerin kanalizasyon şebeke ve evsel atık su arıtma tesislerinin geliştirilmesi olduğunu belirten Candan, belediyelere desteklerinin artarak devam edeceğini kaydetti. JICA Temsilcisi Akio Saito ise törende yaptığı konuşmada, İller Bankası'yla kredi anlaşmasını bir yıl önce imzaladıklarını hatırlatarak, "Bugünden itibaren proje artık başlamıştır. Emeği geçen herkesi tebrik ederim" ifadelerini kullandı. 
Sabah

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yerinde dönüşüm projeleri için verilen hibe ve kredi desteği artırıldı
  • 11.10.2023 09:35

Yerinde dönüşüm projeleri için verilen hibe ve kredi desteği artırıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde ...

BES birikimi ile kredi kullanımına imkan sağlayan yönetmelik
  • 28.03.2023 11:34

BES birikimi ile kredi kullanımına imkan sağlayan yönetmelik

BES’te birikimi bulunan katılımcılar, bankalardan kullanacakları krediler için i ...

Avrupa İmar Kalkınma Bankası'ndan Ülker Bisküvi'ye kredi
  • 14.03.2023 10:03

Avrupa İmar Kalkınma Bankası'ndan Ülker Bisküvi'ye kredi

Ülker Bisküvi, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'yla (EBRD) Nisan 2023'te vadesi d ...

"Belediyelerimiz iklim değişikliği ile mücadelede yeni bir döneme girdi"
  • 24.03.2022 17:04

"Belediyelerimiz iklim değişikliği ile mücadelede yeni bir döneme girdi"

İller Bankası (İLBANK) Genel Müdürlüğünün 2021 yılı Olağan Genel Kurul Toplantıs ...