maritbet girişmaritbet
Beklenti 'başımızı sokacak bir evimiz olsun'un ötesine geçti!

Beklenti 'başımızı sokacak bir evimiz olsun'un ötesine geçti!

2016 yılının zor bir yıl olduğunu dile getiren Halk GYO Genel Müdürü Dr. Feyzullah Yetgin, “2017’de başarı tablomuzu sürdüreceğiz” diye konuştu.

Halk GYO Genel Müdürü Dr. Feyzullah Yetgin, Türkiye ekonomisi 2016 yılının ülke, sektör ve dolayısıyla şirket açısından da zor bir yıl olduğunu söyledi. Ancak tüm olumsuzluklara karşın, ülke ekonomisine ve sektöre yarattığımız katma değeri artırmak için yoğun ve önemli çabalar sarf ettiklerinin altını çizen Yetgin, kuruluşundan bu yana konut, turizm ve ofis projeleriyle portföyünü çeşitlendirerek büyüten Halk GYO'nun 2017 yılında da başarı tablosunu sürdürmeyi hedeflediğini söyledi. Yetgin 2017 yılını geçmiş yıllarda olduğu gibi yatırımcılarla paylaşabilecekleri bir kârlılık ve büyüme düzeyi ile kapatmayı hedeflediklerini ve planlamalarını da bu yönde yaptıklarını kaydetti.

Tüketicilerin değişen talepleri ve konut geliştiricilerinin çevre koruma ve sosyal sorumluluk anlamında yaygınlaşan uygulamaları ile konut eğilimlerine bakıldığında sektörde lüks konut projelerinin hız kazandığını belirten Yetgin, "Konut alışkanlıklarında geçmişten gelen mahalle konseptinin yanı sıra, tüketici tercihlerinde yaşam koşullarının değişmesi, teknolojinin ilerlemesi, zamandan tasarruf, güven arayışı gibi optimum fayda sağlayan yapılar tercih ediliyor. Beklenti 'başımızı sokacak bir evimiz olsun'un ötesine geçti" diye konuştu.

DAHA İYİ BİR YIL OLACAK

Sektörün 2016 yılı boyunca genel ekonominin üzerinde bir büyüme hızına ulaştığını, sektörel büyümede; konut satış kampanyaları, konut kredisi faiz oranlarında indirimler, konut kredilerinde, kredi kullandırım oranının yüzde 75'den 80'e yükseltilmesi gibi tedbirlerin etkisini gösterdiğini vurgulayan Yetgin, gayrimenkul sertifikaları ve portföy yönetim şirketleri için yapılan düzenlemelerle birlikte sektördeki büyüme beklentisinin de arttığını kaydetti. "Son çeyreğe göz attığımızda ise ülkemiz ekonomisi cari fiyatlarla geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 1.8 oranında küçülürken, inşaat sektörü yüzde 1.4, gayrimenkul faaliyetleri ise yüzde 3.7 büyüyerek, genel ekonomi içerisindeki lokomotif sektör özelliğini korumaya devam etti" diyen Yetgin şöyle devam etti: "Yabancı yatırımcılar açısından ilginin devam ediyor olması; ilginin sürekliliğinin korunması açısından planlanan vize, vatandaşlık, oturma izni ve bürokratik işlemlerin azaltılması süreçlerinin de hayata geçirilmesi gibi uygulamalar, 2017'nin gayrimenkul sektörü açısından 2016'ya kıyasla daha iyi geçeceğini, 2016' da yaşanan konut satışlarındaki artışın gelecek yıl da devam edeceğini öngörüyoruz".

Kurulduğu günden bugüne gayrimenkul portföy büyüklüğünü 4 kat arttırdıklarını, bugün itibariyle portföy büyüklüğünün 1.9 milyar TL'yi aştığını belirten Yetgin, "Nitelikli ofis, konut ve otel projeleri ile portföyünü zenginleştiren Halk GYO'nun, düzenli kira geliri elde ettiği ofis ve otel binaları ile 3 devam eden ve 3 tamamlanan olmak üzere 6 projesi mevcut. Bugün itibariyle, tamamlamış olduğumuz projelerin yaklaşık inşaat alanı 180 bin metrekarenin üzerinde" bilgisini verdi. Diğer yandan yıl içerisinde Erzurum Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Er Konut ile ortak geliştirilen ve Şehrin Gözdesi sloganıyla Erzurum'un merkezinde yükselen "Şehristan Konutları"nın inşaat ve satışlarına da başladıklarının altını çizen Yetgin, "İstanbul Finans Merkezi projesi dahilinde inşaa edeceğimiz 46 ve 34 katlı iki kule ve 8 katlı üç binanın, ana yüklenici seçim sürecini tamamlamış ve inşasına başlamış olmanın da heyecanını yaşıyoruz" dedi. Başarı tablosunu sürdüreceğiz 2016 yılının hem sektör hem de kendileri için zor bir yıl olduğunu dile getiren Halk GYO Genel Müdürü Dr. Feyzullah Yetgin, "2017'de başarı tablomuzu sürdüreceğiz" diye konuştu Halk GYO Genel Müdürü Dr. Feyzullah Yetgin

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Halk GYO, aktif büyüklüğünü 3,9 milyar TL’ye taşıdı
  • 10.11.2021 11:12

Halk GYO, aktif büyüklüğünü 3,9 milyar TL’ye taşıdı

İstikrarlı büyüme performansını sürdüren Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ...

Halk GYO, 3,7 milyar TL aktif büyüklüğe ulaştı!
  • 10.08.2021 10:37

Halk GYO, 3,7 milyar TL aktif büyüklüğe ulaştı!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., yılın ilk yarısında aktif büyüklüğünü g ...

Evora İzmir tanıtım filmi yayında!
  • 26.09.2018 12:54

Evora İzmir tanıtım filmi yayında!

Emlak Konut GYO bünyesinde Teknik Yapı ve Halk GYO tarafından hayata geçirilen E ...

Evora İzmir basına tanıtıldı
  • 25.09.2018 15:38

Evora İzmir basına tanıtıldı

Emlak Konut GYO bünyesinde Teknik Yapı ve Halk GYO tarafından hayata geçirilen E ...

Umut Durbakayım ve Feyzullah Yetkin Evora İzmir'i anlatıyor
  • 25.09.2018 13:32

Umut Durbakayım ve Feyzullah Yetkin Evora İzmir'i anlatıyor

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım ve Halk GYO Genel M ...

Feyzullah Yetgin, 16. Gayrimenkul Zirvesi'nde!
  • 17.04.2018 17:24

Feyzullah Yetgin, 16. Gayrimenkul Zirvesi'nde!

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Feyzullah Yetgin, DNA temalı 16. Gayrimenkul Zirve ...