maritbet girişmaritbet
Bay İnşaat Maslak'ın çehresini değiştirecek

Bay İnşaat Maslak'ın çehresini değiştirecek

İstinye ve Tarabya’da 4 lüks projeyi tamamlayan Bay İnşaat, Zorlu Center’dan sonra şehir merkezinde inşa edilmekte olan en kapsamlı ikinci projeyi Maslak’ta Nisan ayında satışa çıkaracak

Kaynak: Nihal YUVACAN / VATAN
 
 
 İstinye ve Tarabya'da 4 lüks projeyi tamamlayan Bay İnşaat, Zorlu Center'dan sonra şehir merkezinde inşa edilmekte olan en kapsamlı ikinci projeyi Maslak'ta Nisan ayında satışa çıkaracak. Ruhsatı alınarak hafriyatına başlanan 235 bin metrekare inşaat alanlı projede 42'şer katlı iki kulede 550 rezidans, 14 penthouse, 10 katlı bir iş oteli, 44 bin metrekarelik ofis katı, kulüpler ve sosyal alanlar birbirine geçişli olarak tasarlanıyor. Rezidansların fiyatlarının 380 bin dolar ile 1.5 milyon dolar arasında değişeceği projede penthouse'ların büyüklüğü 400 metrekareden, fiyatları ise en az 5 milyon dolardan başlayacak.
 
Tarabya'da Beyza Konakları, İstinye'de Bay İstinye Konakları, Hilpark İstinye ve Hilpark Suites İstinye gibi projeleri hayata geçiren Bay İnşaat, kriz dönemindeki sessizliğini Maslak'ta Nisan ayında satışa çıkarmayı planladığı gayrimenkul projesiyle bozuyor.
 
Maslak'ta Taş Yapı'nın başlattığı Mashattan ile Power Center arasındaki 39 dönümlük araziyi 4 yıl önce satın alan ancak kriz döneminde sağlam adımlarla hareket etme stratejisiyle elindeki projelerin inşaatını ve satışlarını tamamlamaya odaklanan Bay İnşaat, inşaat sektöründeki hareketliliği göz önüne alarak Maslak'taki çalışmalarını hızlandırdı. Arsadaki fabrikasını Çerkezköy'e taşıyan İstanbul Çorap Sanayi ile hasılat paylaşımı anlaşan Bay İnşaat, proje geliştirmesini tamamlayarak Ekim 2010'da arazinin ruhsatını aldı ve hafriyata başladı.
 
En kapsamlı 2. proje
Zincirlikuyu'da Zorlu Grubu'nun inşaatını yürüttüğü Zorlu Center'dan sonra şehir merkezinde inşa edilmekte olan en kapsamlı ikinci projeye başladıklarını açıklayan Bay İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Erol Özmandıracı, “Şehir merkezinde inşaatı yürüyen entegre ünitelerin olduğu ikinci proje olacak. 235 bin m2 inşaat alanlı projede 42'şer katlı iki kulede 550 rezidans, 14 penthouse, 10 katlı bir iş oteli, 44 bin m2'lik ofis katı, kulüpler ve sosyal alanlar birbirine geçişli olarak tasarlanıyor. 30'uncu katında havuz, fitness salonu, sauna, buhar odaları, sinema, TV odaları, kulüpler, restoranlar, kulüpler, farklı hobilere hitap eden sosyal alanlar yer alacak. Yürüyüş alanları, geniş yaşam alanları ile dikkat çekecek. Kulüpler Maslak'a da hitap edebilecek” diye konuştu.
 
Otel zincirlerinin ilgisi çok
Şubat'ta temeli atılacak ve 2014 yılında tamamlanacak projede kulelerden birinin ilk 10 katının iş oteli olarak planlandığını söyleyen Özmandıracı, “Bu otel için yerli ve yabancı gruplarla görüşüyoruz. Maslak'ta bir tek Shreaton var, o da tam dolulukla çalışıyor. Böyle bir otel işletmeye zincirlerin yoğun ilgisi var. Otel odası 250 ya da anlaşmaya bağlı olarak 100, 150 adet de olabilir” dedi. Nisan'da satışa çıkaracakları projede ilk yıl 200 rezidansın satılmasını öngördüklerini belirten Özmandıracı, şöyle devam etti: “69 m2 stüdyo, 102-118 m2 1+1, 111-172 m2 2+1, 261 m2 3.5+1 dairelerden oluşacak projede fiyatlar ise 380 bin dolar ile 1.5 milyon dolar arasında yer alacak. İki kulede 7‘şer adet tasarlanan penthouse'ların fiyatlarını henüz belirlemedik. Ancak büyüklüklerinin 400 metrekareden, fiyatlarının ise en az 5 milyon dolardan başlamasını planlıyoruz.”
 
‘Maslak'ta oturmayı hayal ettirecek'
13 bin metrekare üzerine oturan, 25 bin metrekare yaşam alanı bulunan Maslak projesi, 14 ülkede ofisleri bulunan ve İngiliz Chapman Taylor Architects ile Piramit Mimarlık'tan Turgut Toydemir tarafından projelendiriliyor. Projenin iç mimarisi ise Sinan Kafadar'a ait. Proje ile plaza ve rezidansların merkezi olan Maslak'ın oturmanın hayal edileceği bir yer olmasını planladıklarını söyleyen Erol Özmandıracı, “Metroya yürüme mesafesi 4 dakika olacak. Doğal yaşamın iş hayatıyla entegre olabildiği bir proje hayata geçireceğiz” diyor.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz