maritbet girişmaritbet
Basmane Çukuru için 3 proje yarışıyor!

Basmane Çukuru için 3 proje yarışıyor!

İzmir Basmane'deki 'utanç çukuru' adını alan araziyle ilgili farklı bir çalışma başlatıldı.

İzmir Basmane'deki 'utanç çukuru' adını alan araziyle ilgili farklı bir çalışma başlatıldı. Folkart tarafından 80 milyon dolara alınan araziye yapılacak projeye İzmirlilerin karar vereceğini belirten Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, "3 proje yarışıyor. Bunun için 'kararizmirin.com' sitesi üzerinden oylama yapılıyor" dedi. 

Folkart, İzmir'de 'Proje Oylaması'nı hayata geçirdi. Şirket, TMSF'den tapusunu alıp inşaat çalışmalarını sürdürdüğü Basmane'deki 'utanç çukuru' adını alan araziyle ilgili, proje seçimini başlattı. Altı mimarlık ofisi sunumları arasından, Tabanlıoğlu, DDG ve Mad Architects'in projeleri seçildi. İzmirliler bu 3 proje için, 'kararizmirin.com' sitesi üzerinden oylamaya katılıp tercihlerini bildirebiliyor. 

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, "İzmirliler hangi projeyi tercih ettiklerini belirleyecek. Biz de bu tercihi büyük bir heyecanla hayata geçireceğiz. Amacımız ortak akıl platformunda buluşmak, şehrimize büyük bir eser kazandırmaktır" diye konuştu. 

Tabanlıoğlu Mimarlık projesi
Tabanlıoğlu Mimarlık projesi

YENİ YILA, YENİ PROJE 

Folkart'ın bir web sitesi üzerinden sürdürdüğü proje oylaması, 31 Aralık 2016 gecesi saat 24.00'e kadar devam edecek. Tarih ve saatler, 2017 yılını gösterirken, anket otomatik olarak kullanıma kapanacak. Bu saate kadar 'kararizmirin.com' sitesi aracılığıyla ankete katılan İzmirlilerin çoğunluğunun tercihi dikkate alınarak, projenin seçimi gerçekleştirilecek. 2017 yılma girildiğinde İzmirlilerin seçimiyle, Basmane Çukuru adını alan alanda, İzmir'in geleceğinde çok önemli bir simge olması hedeflenen, 'sanat eseri' özellikleri taşıyacak proje belirlenmiş olacak. Yine aynı eğilim yoklamasında, İzmirlilerin çoğunluğunun önerdiği ve en çok sevdikleri isim, projenin adı olarak seçilecek. 

2019'DA TAMAMLANACAK 

Seçilen projenin 2017'de yapılacak lansmanda açıklanacağını anlatan Mesut Sancak, şöyle konuştu: "Bu ayrıntı, Folkart yönetimi tarafından önemseniyor ve 'Pazarlama Stratejisinin' gereği olarak görülüyor. 

Folkart bu stratejisine özenle uyarak. İzmirlilerin tercih ettiği projeyi sürpriz olarak elinde tutup, 2017 yılında gerçekleşecek 'lansmanda' açıklayacak. Yılbaşına kadar inşaatta zemin çalışması sürecek, proje seçimi sonrasında ise İzmirlilerin yaptığı tercihe göre, seçilen projeye uygun inşaat çalışmaları devam edecek. 
Seçilen projenin, bütün detaylarıyla 2019 yılı sonunda ya da en geç 2020 yılı başlarında tamamlanması hedefleniyor." 

basmane çukuru projesi

İzmirlilerin tercihine sunulan 3 özel projenin, birbirinden ayrı, en yüksek noktalarının 248, 270 ve 315 metre dolaylarında olduğu bildirildi. Projelerde, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet binası da yer alıyor. Projelerde ağırlıklı olarak 'konut ve ofis' konumlanması öne çıkıyor. Kamusal alanlar ile bütünleşen, halka açık bu alanlara tamamen serbest geçiş özelliği taşıyan simge projede dinlence, eğlence, marka yeme-içme, kültür-sanat, spor, seçkin alışveriş noktaları da bulunuyor. Projeler; yeşil, çevreci, evrensel eğilimlerin öne çıktığı; güçlü sanatsal mimari bir dilin kullanıldığı "karma özellikli' eser yapılarıyla, dikkat çekiyor. 

ŞEHRE YENİ BİR DEĞER KATACAK

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, yaptıkları dikkat çekici oylama ile ilgili bu bilgileri verdi: "Projelerin seçiminde gösterdiğimiz özen. ortaya koyduğumuz bu oylama yaklaşımı, ortak akılda buluşma çabamız, çok sevdiğimiz İzmir'e ve İzmirlilere karşı, aslında nasıl bir sorumluluk duygusu içinde olduğumuzun göstergesidir. Türkiye'de örnek gösterilecek bir ilktir. Folkart İzmir sevgisiyle, bu dev eseri hayata geçirmek için, büyük bir sorumluluk üstlenmiştir. Bu eser şehrimize yeni bir değer katacaktır." dedi. Sancak, İzmir'in kalbinde, sanatsal yaklaşımın yansıdığı mimari bir dille odaya konan projelerin, tüm İzmirlilerin projesi olduğunu söyledi. Mesut Sancak, "Folkart'ın İzmirlilerin seçeceği projesi, güzel İzmir'e çok yakışacak. Hepimize mahcubiyet duygusu hissettiren bu çukurdan bir sanat eseri yükselirken, tüm kent bu alanın yaydığı negatif enerjinin etkisinden çıkarak, bu eser kent tarihine bir dönüşüm, büyük bir değişim simgesi olarak geçecektir" diye konuştu. 

basmane çukuru projesi

Çukurdan yükselecek eserle, Avrupa'nın en önemli, dünyanın ilk 20 projesi arasına girecek bir projenin hayata geçirilmesi hedefleniyor.

240 MİLYON DOLARLIK KAMU MENFAATİ 

Mesut Sancak, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, Avrupa'nın en modern hizmet binasıyla, bu projede yer aldığına işaret etti. Arsa sahibi İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, çok iyi bir anlaşma ile kamu menfaatini geçmiş yıllara kıyasla, çok ciddi oranda artırdığın belirten Sancak, bu yaklaşım sonucu 160 milyon dolarlık bir değer ortaya aktığını bildirdi. İzmir'in kalbindeki bu eserin, çok değerli bir Büyükşehir Sancak, şöyle konuştu: “İzmir Büyükşehir Belediyesi için yapmayı öngördüğümüz brüt 40 bin metrekare hizmet binasının değeri, piyasa koşullarında 160 milyon dolardır. 

Bu durumda Folkart, proje bütününde TMSF'ye ödeyeceğimiz 80 milyon dolar ile birlikte, kamu yararına 240 milyon dolarlık tür artı değer yaratmaktadır."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Folkart'tan İzmir'e 600 milyon dolarlık yeni yatırım!
  • 26.09.2022 14:22

Folkart'tan İzmir'e 600 milyon dolarlık yeni yatırım!

Türkiye’nin en büyük ve öncü gayrimenkul geliştirici şirketlerinden biri olan Fo ...

Folkart Vega'da anahtar teslimleri başladı!
  • 07.04.2022 16:47

Folkart Vega'da anahtar teslimleri başladı!

Folkart Yapı, Folkart Vega projesinde anahtar teslim sürecine söz verilen tariht ...

Folkart, 'Nefes' ile İstanbul'a çıkarma yapıyor!
  • 21.10.2021 09:21

Folkart, 'Nefes' ile İstanbul'a çıkarma yapıyor!

Yapı sektöründe Türkiye’nin öncü ve lider şirketi Folkart, artık İstanbul’da. Şi ...

Folkart Incity'nin reklam filmi yayında!
  • 17.05.2017 13:31

Folkart Incity'nin reklam filmi yayında!

Folkart Yapı tarafından Bornova Yeni Kent Bölgesi'nde inşa edilen Folkart Incity ...

Folkart İncity İzmir örnek daire görselleri!
  • 17.05.2017 14:48

Folkart İncity İzmir örnek daire görselleri!

Folkart İncity İzmir projesinin örnek dairelerinin foto galerisi emlaktasondakik ...

Folkart İncity İzmir projesinin foto galerisi!
  • 17.05.2017 13:36

Folkart İncity İzmir projesinin foto galerisi!

Folkart Yapı tarafından İzmir'de inşa edilecek Folkart İncity projesinde foto ga ...