maritbet girişmaritbet
Basın Ekspres'te 50 proje 16 bin konutla rekabette!

Basın Ekspres'te 50 proje 16 bin konutla rekabette!

Her geçen gün gelişen ve Maslak'a rakip olan Basın Ekspress Yolu'nda 42 inşaat firması 50 projeyle rekabette sınır tanımıyor.

Basın Ekspres Yolu ve çevresinde 2005 yılından bu yana markalı konut piyasasında kıran kırana bir rekabet yaşanıyor. Yaklaşık 9 yıldır 42 farklı inşaat firması bölgenin çehresini değiştirmek için yeni yatırımlarına start veriyor. 50'ye yakın markalı konut yatırımı bulunduğunu belirten gayrimenkul uzmanları projelerdeki konut adedinin 16 bin olduğunu dile getiriyor. Bölgede ayrıca 29 proje üzerinden yapılan analizde 1+1 ve 2+1, sonrasında ise sırasıyla 3+1, 1+0 ve 4+1 konut tipinin üretildiği görülüyor. Projeleri tercih edenlerin çoğunlukla çalışan, bekar ve çocuksuz, orta ve orta üst gelir grubundaki aileler olduğu ve bölgeye ayrıca Arap yatırımcıların da ilgi gösterdiği belirtiliyor.

1 YILDA YÜZDE 16 ARTIŞ

Merkezi İş Alanı (MİA) kabul edilen ve yeni konut, AVM, ofis, otel yatırımları ile İstanbul'un yeni Maslak hattı olarak bilinen Basın Ekspres Yolu ve çevresinde geçen yıla oranla konut fiyatları yüzde 16 arttı. EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, bölgede aynı zamanda kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini belirterek, yeni konut geliştiricilerini bölgeye çeken faktörün sadece Halkalı Toplu Konut projesi olmadığını, bölgede hala erişilebilir arsa stokunun bulunması nedeniyle yatırımcılar açısından cazibesini koruduğunu kaydetti.

M2'Sİ 4 BİN TL 'DEN BAŞLIYOR

Bölgede konut fiyatlarının değişkenlik gösterdiğini, birim metrekare satış fiyatlarının ortalama 4 bin ila 8 bin TL arasında olduğunu belirten Yazıcı, kur artışı nedeniyle bazı satış ofislerinin kur sabitleme ya da satış fiyatından indirim yapma gibi opsiyonları olduğunu tespit ettiklerini ifade etti. Yazıcı, "Ancak bu fiyatlar liste fiyatları olup peşin ödemelerde ciddi indirimler de yapılıyor. Ayrıca bölgede 28 proje üzerinden yaptığımız satış hızı analizine göre bölgede ortalama 2,8 günde bir konut satılıyor ya da bir günde ortalama 0,36 konut satışı gerçekleşiyor" şeklinde konuştu.

DÖNÜŞÜM TAM GAZ SÜRÜYOR

Bölgede önemli finans kuruluşlarının yer seçmeleri halinde, bu durumun beyaz yakalılar için konut üretimi yapılması anlamına geldiğini belirten Yazıcı, ofislerin yoğun olduğu bölgelerde konut projesi yatırımlarının hız kazandığını söyledi. Bölgede kentsel dönüşüm sürerken, erişilebilir fiyatlı arsa stokunun da mevcut olduğunu dile getiren Yazıcı, finans kuruluşlarının aksa ilgi göstermesi halinde, konut geliştiricilerinin yatırımlarını bölgede daha da yoğunlaştıracaklarının altını çizdi. Yazıcı, "Parsel bazında değil, ada bazında yapılan kentsel dönüşümlerin hem bölgeye hem de gayrimenkul sahiplerine orta vadede daha fazla değer kazandıracak" dedi.

METRO HATTI TRAFİĞİ AZALTACAK

Cansel Turgut Yazıcı, bölgede yapılan ulaşım altyapısı sebebiyle trafik yoğunluğunun azalacağını belirtti. Yazıcı, "Ataköy 5. kısımdan başlayıp Basın Ekspres yolunu geçerek İkitelli Organize Sanayi Sitesi'ne kadar ulaşacak olan metro istasyonunun, E-5 ve TEM otoyollarındaki trafiği biraz olsun azaltacağını öngörüyoruz. Söz konusu hattın aynı zamanda Marmaray ve Başakşehir- Kirazlı ile entegre olacak. Bunun yanında Sefaköy-Kuyumcukent- Havalimanı Havaray hattının da bölgeye her noktadan ulaşım kolaylaşacak" ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Türkiye genelinde kiralık konut stoku yüzde 30 eridi"
  • 28.02.2023 13:31

"Türkiye genelinde kiralık konut stoku yüzde 30 eridi"

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, Türkiye genelinde k ...

Tiny House’lar aklandı, imarsız arazilerin önü açıldı
  • 20.12.2022 15:48

Tiny House’lar aklandı, imarsız arazilerin önü açıldı

Uzun zamandır tartışma konusu olan ve belediyelerce farklı uygulamalar gören Tin ...

"Konut arzı talebi karşılamazsa, kiralar daha da artacak"
  • 10.10.2022 16:04

"Konut arzı talebi karşılamazsa, kiralar daha da artacak"

Beylikdüzü, Avcılar, Esenyurt, Başakşehir, Küçükçekmece, Pendik, Ümraniye, Karta ...

"Türkiye’de konut sorunu 'arsa' ile çözülebilir"
  • 18.06.2022 11:09

"Türkiye’de konut sorunu 'arsa' ile çözülebilir"

Gün geçtikçe artan fiyatlar ve alım gücü ile fiyatların paralel gelişmemesi Türk ...

"İstanbul’da takribi 2,5 milyon m2 ofis binası kullanılmayı bekliyor"
  • 01.06.2022 16:02

"İstanbul’da takribi 2,5 milyon m2 ofis binası kullanılmayı bekliyor"

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, İstanbul Finans Mer ...

Konut satışları mart ayında bir önceki yıla göre %20,6 arttı
  • 19.04.2022 16:13

Konut satışları mart ayında bir önceki yıla göre %20,6 arttı

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, 2022 yılı Mart ayı ...