maritbet girişmaritbet
Barış Manço’nun Evi Müze Oldu

Barış Manço’nun Evi Müze Oldu

Barış Manço'nun Belçika'nın Liege kentinde yaşadığı bina, "Liege Barış Evi" adıyla müzeye dönüştürüldü.

Barış Evi Derneği Başkanı  Aslı Gülerman ve Brüksel Bölge Hükümeti Milletvekili Mahinur Özdemir Açılış töreninde kurdeleyi birlikte kesti. 

Açılış Törenine Barış  Manço'nun ailesinden kimsenin katılmaması dikkat çekti. Bu durumu üzücü bulan Aslı Gülerman durumu iletişim kopukluğuna ve yanlış anlaşılmalara bağladı. Doğukan Manço, yaptığı açıklamada, dernek yönetimi sorumlu olmasa da bir dönem başkaları tarafından satın alınan evde babasından kalan eşyaların internette satışa çıkarılmasından üzüntü duyduğunu ve yaşanan benzeri tatsızlıkların kendisini bu projeden soğuttuğunu belirtti.Açılışa Liege Belediyesi Kültürden Sorumlu Başkan Yardımcısı Jean Pierre Hupkens, Beçikalı ve Türk sanatçılar, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve Barış Manço hayranları katıldı.

Aslı Gülerman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Barış Manço Evi'nin açılışıyla gerçekten çok büyük adım atıldı. Buranın müze olması için başvurduğumuz Liege Belediyesinden olumlu cevap geldi. Önümüzdeki günlerde Türk Kültür Bakanlığı'yla da görüşmeler yapmayı düşünüyoruz" dedi. Gülerman, kültür evinin tamamen müzeye dönüştürülmesinin Türkiye ve Belçika arasındaki dostluğu daha da güçlendireceğini ve burada belediyenin de desteğiyle Fransızca ve Türkçe dil kursları yanında saz ve halk Oyunları kursları verileceğini anlattı.  
 
Mimar ve sanatçı Mustafa Çavuşoğlu ise Barış Manço'yla bir uçak yolculuğunda tanıştıklarını ve orada müthiş bir samimiyetlerinin başladığını belirterek; ‘'Barış Manço hayranı olarak elimden geldiğince bu eve gelip Türk sanat müziği ve tasavvuf müziği dersleri veriyorum" dedi.  
 
AA

Yorum Yaz