maritbet girişmaritbet
Barış Aydın: Başkent ekonomisini 2013 yılında da inşaat sektörü sırtlayacak!

Barış Aydın: Başkent ekonomisini 2013 yılında da inşaat sektörü sırtlayacak!

TÜGİAD Başkanı Barış Aydın 2013 yılı için yaptığı açıklamada Ankara'nın ekonomisini inşaat sektörünün sırtlayacak gibi göründüğünü dile getirdi

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Başkanı Barış Aydın, Başkent ekonomisini 2013 yılında da inşaat sektörü sırtlamasını öngördüklerini belirterek, “TÜGİAD Ankara olarak sunacağımız yeni projelerle, Başkent'i marka kent haline getirmekte kararlıyız” dedi.

Barış Aydın, yeni yıl dolayısıyla yaptığı açıklamada, 2012 yılında finans merkezlerinin İstanbul'a taşınmasının kendilerini tedirgin ettiğini belirtti.
 
Alınan bu kararda iktidarın kendi açısından doğruları olduğunu ancak, kamuoyunda Ankara'nın boşta kalacağına dair öngörü oluştuğunun altını çizen Aydın, bu durumun Ankara'ya yatırım yapmak isteyen kesimleri tedirgin ettiğini kaydetti.
 
Aydın, Türk müteahhitlik sektörünün anavatanı olan Ankara'nın, bu özelliğini 2012 yılında da sürdürdüğünü anlatarak, şunları söyledi:
 
“Ankara'da inşasına başlanan yeni konut projeleri, İstanbul ile yarışır duruma geldi. İhracatta da kıpırdama oldu. 2012'nin ilk 11 ayında 6 milyar doların üzerinde Ankara'dan ihracat yapıldı. Bu rakam Ankara için yeterli değil ancak, ihraç ürünlerine bakıldığında ağırlıklı olarak ileri teknoloji ürünleri olduğunu görüyoruz.  Türkiye'nin ihraç ürünlerinde ton başı elde edilen gelir bin 600 dolar iken, bu rakam Ankara'da 23 bin 500 dolar. Eskişehir ve Konya ile entegre olan Ankara, savunma sanayinin merkezi oldu.”
 
Barış Aydın, Türk ekonomisinin kanayan yarası olan cari açığın 2012'de bir miktar gerilese de ekonomiyi hala tehdit ettiğini vurgulayarak, cari açıkla mücadele konusunda yerli üretimin teşvik edilmesini istedi.
 
2013 yılında Ankara'da iş hayatına dair öngörüler
 
Aydın, 2013 yılında sadece Ankara'da değil tüm iş dünyasında bir takım kaygıların hakim olduğunu, çünkü Türkiye ile ilgili belirsizlikler bulunduğunu belirterek, “Komşularla ilişkilerden Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecine kadar olan bu belirsizlikler temkinli olmamızı gerektiriyor. Bu belirsizliğin hem yerel hem de Cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılacağı 2014 yılına kadar süreceğini tahmin ediyoruz. Ayrıca, küresel krizin üzerinden 4 yıldan fazla zaman geçmesine karşın, piyasaların hala istikrara kavuşamaması bizi doğal olarak temkinli davranmaya yönlendiriyor” diye konuştu. 
 
Başkent ekonomisini 2013 yılında da inşaat sektörünün sırtlayacak gibi göründüğünü bildiren Aydın, “Afet Yasası'nın çıkması ile birlikte kentsel dönüşümün hız kazanmasını bekliyoruz. TÜGİAD olarak kentsel dönüşümü çok önemsiyor ve destekliyoruz” dedi.
 
Barış Aydın, TÜGİAD Ankara olarak sunacakları yeni projelerle, Başkent'i marka kent haline getirmekte kararlı olduklarını ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:
 
“Turizm yatırımlarının desteklenmesi için yoğun gayret göstereceğiz. Ankara kalkışlı yurt dışı uçak seferlerinin artırılması konusunda bir girişim başlattık, 2013'te de bu konunun takipçisi olacağız. Sosyal sorumluluk projelerine ağırlık vereceğiz.TÜGİAD Ankara Kadın Platformu üyelerinin ''TÜGİAD Köyü Umutlar Sönmesin'' projesinin uygulama alanı olarak Gölbaşı'nın Selametli Köyü seçildi. Projenin başarısı için TÜGİAD Ankara yönetim kurulu olarak kadın platformunu destekleyeceğiz.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yatay mimari, geleceğin kentlerine en iyi hazırlık olacak
  • 07.02.2019 09:30

Yatay mimari, geleceğin kentlerine en iyi hazırlık olacak

AK Parti Ankara Milletvekili ve Çevre Komisyonu Üyesi Barış Aydın, “yatay mimari ...

İnşaatçı Barış Aydın'dan İMKON'a ziyaret!
  • 31.05.2018 10:31

İnşaatçı Barış Aydın'dan İMKON'a ziyaret!

AK Parti Ankara 3. Bölge Milletvekili adayı inşaatçı Barış Aydın, İMKON'u ziyare ...

Yüksek faiz, büyümeyi engelliyor!
  • 13.12.2016 13:05

Yüksek faiz, büyümeyi engelliyor!

ASİAD Onursal Başkanı Barış Aydın, Türkiye'nin büyümesinin faizlerin düşmesine b ...

Barış Aydın Şehircilik Bakanlığı kurulmasını istiyor!
  • 26.12.2014 12:04

Barış Aydın Şehircilik Bakanlığı kurulmasını istiyor!

ASİAD Başkanı Barış Aydın ve yönetim kurulu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce’ ...

Ankara kalkınırken sosyal yaşamı da unutmamalı!
  • 18.11.2014 12:56

Ankara kalkınırken sosyal yaşamı da unutmamalı!

ASİAD Başkanı Barış Aydın’ın Ankara’da risk grubundaki gençlere yönelik projesin ...

Mamak’ın çehresi değişiyor, çekim merkezi haline geliyor
  • 13.11.2014 17:24

Mamak’ın çehresi değişiyor, çekim merkezi haline geliyor

Ankara’nın yıllarca çevresel sorunlarıyla anılan Mamak’ın, yaşanacak dönüşümlerl ...