maritbet girişmaritbet
Balıkesir 1,5 yılda 2 milyar TL'lik yatırım çekti!

Balıkesir 1,5 yılda 2 milyar TL'lik yatırım çekti!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, girişimcilerin tercih ettiği bir kente dönüştüklerine dikkat çekti.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, hükümetin hayata geçirdiği otoyol, köprü, bölünmüş yol gibi projeler sayesinde girişimcilerin tercih ettiği bir kente dönüştüklerini belirterek, "Balıkesir 1,5 yılda 2 milyar TL'lik yatırım çekti" dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, coğrafî konum olarak stratejik bir noktada olan Balıkesir'e son dönemde hükümetin bir dizi yatırım yaptığını belirterek, "Otoyollar, bölünmüş yollar, İstanbul- İzmir otoyolu, Osman Gazi Köprüsü ve temeli atılan Çanakkale Köprüsü gibi projeler Balıkesir'i yatırım merkezi haline getirdi. Bunu gören sanayici yatırım için Balıkesir'i tercih etti" dedi. 

ahmet edip uğur

Son 1,5 yılda Balıkesir'e yaklaşık 2 milyar TL yatırım yapıldığı bilgisini veren Uğur, "Bu yatırımlara karşın Balıkesir'i cazibe merkezi ve yaşanır bir kent haline getirmek için vizyon projeleri hayata geçirdik. Yatırımcı Balıkesir'in hem hammadde açısından zenginliği hem de merkezlere yakın olmasına güvenerek tercih ediyor. Yatırım yapıldıktan sonra yeni insanlar gelecek CEO'lar mühendisler, idareciler yani beyaz yakalılar gelecek, biz bu durumda ne yapmalıyız kentimizi bu atmosfere hazırlamalıyız. Altyapı, üstyapı, üniversite, hastane sosyal donatı alanlarıyla Balıkesir'i yaşanabilir bir kent haline getirmek için çalışıyoruz. Balıkesir'e yatırımla gelen insanlar başka hiçbir yere gitme ihtiyacı his etmeden bütün ihtiyaçlarını kentimizde gidersin istiyoruz. Çalışmalarımız ilçeler de dahil olmak üzere bütün Balıkesir'i kapsayacak şekilde sürüyor. Çevre konusundaki ihmalleri de çözmek için çalışıyoruz" şeklinde konuştu. 

Cunda'ya köprü, Bandırma'ya tematik park yapıyoruz 

Balıkesir'in ilçelerine de yatırımlarının devam ettiğini aktaran Uğur, "Ayvalık'ta içme suyu sorununu çözüyoruz, Cunda'ya köprü yapıyor ve altına da kanal açıyoruz. İstiyoruz ki körfez denizi temiz kalsın. Burhaniye'de amfi tiyatro yapıyoruz. Balıkesir'de Çay Deresi Rekreasyon Alanında hizmet verecek olan Avlu Balıkesir bir kaç ay içerisinde faaliyete geçecek. Aynı zamanda yine o bölgede Çay Deresi'nin ıslahı, kongre merkezi, ticari alanlar, yeşil alanlar gibi projeleri hayata geçirerek Balıkesir'e daha yaşanır bir kent haline getirmek istiyoruz. İnsanların Balıkesir'de kazanıp Balıkesir yatırım yapmasını istiyoruz. Yine yatırım kapsamında çocuk köyü yaptık. Yeni imarlar açtık. 100 binlik planlardan sonra 5 binlik planlar açtık. Yeni rezidanslar yaptık yeni inşaat yatırımlar sürüyor. Bütün bu planlamalar kapsamında Balıkesir'i geleceğe hazırlıyoruz. Kent'in 10 ilçesine mezbahalar kuruyoruz. Tarım, hayvancılık ve turizmi önemsiyoruz. Bandırma'da çok önemli bir tematik park projemiz var. Askeri Çamlık'ta ve ona ilave kamulaştırılacak toplam 240 dönümlük alanda park inşa edilecek. Tematik Parkı sadece Türkiye değil, Dünyada bilinen bir tasarım alanı olacak" açıklamasını yaptı. Çamlık tepesi projesinin ihalesi yapıldığını dile getiren Uğur, 2018 yılında Çay deresinden Çamlık'a teleferikle çıkacaklarını söyledi. Şehirde yeni konutlara ihtiyaç olduğunu belirten Uğur, "Konut ihtiyacını gidermek için Balıkesir Toplu Konut AŞ'yi kurduk, ve yakın zamanda 2 bin 400 dairenin yapımına başlıyoruz. Yeni kentsel dönüşüm çalışmalarımız var. Yeni bir sebze meyve halini yaptık ve mevcut hali şehrin içinden çıkarıyoruz. Marangozcular, keresteciler ve mobilyacılara yeni bir OSB'de 250 mağazalık bir proje hazırladık, bu ay temellerini atıyoruz. Bir kümelenme şeklinde hepsini bir araya toplayacağız. Bu çalışmalar ile birlikte Balıkesir trafiğini rahatlatacak kavşak düzenlemelerini de hayata geçireceğiz. BASKİ geçtiğimiz günlerde Sındırgı'da arıtma tesisi ve kanalizasyon içme suyunun temellerini attı. Balıkesir'in bütün ilçelerinde altyapı çalışmalarına başladık ve hepsini tek tek hayata geçiriyoruz" dedi. 

Balıkesir'in en büyük sorununun çarpık kentleşme olduğunu aktaran Uğur, "Kişiye göre yapılan imar planları şehirde ciddi bir çarpık yapılaşmaya neden oldu. Yollar çok dar, yeşil alanlar az. Hayata geçirdiğimiz 5 binlik projemiz ile kişiye göre değil herkese eşit olacak şekilde imarı hayata geçiriyoruz. Artık parsel bazlı değil ada bazlı inşaatlara müsaade edeceğiz. Bu şekilde de modern bir şehir inşa edeceğiz" diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedelerle bir araya geldi
  • 20.03.2023 09:26

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedelerle bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Peyderpey inşaat çalışmalarına yönelik teme ...

Bursa ve İstanbul arasında seyahat hızlı tren ile 2 saat 15 dakika olacak
  • 16.07.2022 14:20

Bursa ve İstanbul arasında seyahat hızlı tren ile 2 saat 15 dakika olacak

Osmaneli-Bursa-Bandırma-Balıkesir Hızlı Tren Hattı T04 Tüneli Işık Görme Töreni ...

Bakan Kurum, Balıkesir'de yapılacak projeler hakkında açıklama yaptı
  • 10.12.2020 11:32

Bakan Kurum, Balıkesir'de yapılacak projeler hakkında açıklama yaptı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, şehrin merkezinde birçok kamu binasını d ...

Bakan Kurum, Balıkesir İl Koordinasyon Toplantısı'nda konuştu
  • 10.12.2020 09:47

Bakan Kurum, Balıkesir İl Koordinasyon Toplantısı'nda konuştu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, temaslarda bulunmak üzere geldiği Balıke ...

Bakan Kurum, Balıkesir'de incelemelerde bulundu
  • 09.12.2020 17:52

Bakan Kurum, Balıkesir'de incelemelerde bulundu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Balıkesir'de incelemelerde bulundu. Avlu ...

1915 Çanakkale Köprüsü ve otoyolundaki son durum
  • 25.02.2020 11:20

1915 Çanakkale Köprüsü ve otoyolundaki son durum

Yapımı tamamlandığında "dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü" unvanını ...