maritbet girişmaritbet
Bakırköy’de 5 ayda yüzde 50’sini sattı

Bakırköy’de 5 ayda yüzde 50’sini sattı

Bakırköy’deki Semerkand Line’nin yüzde 50'sini 5 ayda satan Semerkand Yapı, birde Esenyurt’ta home ofis projesi geliştiriyor.

1990'lı yıllarda inşaat dünyasına atılan ve birçok projeyle imza atan Semerkand Yapı, Bakırköy'deki Semerkand Line'nin yanı sıra birde Esenyurt'ta home ofis projesini geliştiriyor. 

Bakırköy'deki son uygun yerlerden birisi olan 8 bin 500 metrekare arsa üzerinde yükselen Semerkand Line'de 45 bin metrekare inşaat alanı bulunuyor. Toplam 221 konut ve ticari ünite yer aldığı projede satışların yarısı 5 ayda tamamlandı. “Semerkand Standartları”ndan taviz verilmeyen projede her türlü sosyal ve sportif etkinlik alanı bulunuyor.

Bakırköy Meydanı'na yürüyerek 5 dakika

Semerkand Line'nin Bakırköy Meydanı'na 5 dakikalık yürüme mesafesinde yer aldığına dikkat çeken projenin genel koordinatörü Cabir Bayrak, 2016 Eylül gibi anahtarların teslim edileceği müjdesini verdi. İş planına uygun olarak hareket ettiklerini belirten Bayrak, “Bakırköy toplu ulaşımın merkezi idi. Yeni ulaşım hatları ile bu değeri çok daha yukarı çıkacak. Zaten sosyal ve kültürel anlamda ayrıcalıklı bir ilçemiz. Semerkand Line'yi kentsel dönüşüm kapsamına girmeyen bir proje olarak inşa ediyoruz” diye konuştu. 

Semerkand Line'nin tercih edilme gerekçesi olarak firmanın daha önce geliştirdiği projeleri gösteren Bayrak, “Semerkand Konakları, Semerkand Residence, Bayrampaşa ve Bodrum projeleri bunların en güzel örneklerini sunuyor. Buna ilaveten inşaat bitene kadar yüzde 5-60 ortalamasında alıcılarına pirim kazandırıyor. Tercih nedenleri bu” diye konuştu.

Burasının lokasyon değeri, malzeme kalitesi ve teslimde gecikme olmaması gibi nedenlerinde kendilerini ayrıcalıklı kıldığına dikkat çeken Bayrak, “İster istemez bir takım olumsuzluklara şahit oluyoruz. Bizde bu tür güven tamdır” dedi.

Yılbaşından bu yana 5 ayda yüzde 50 oranında satış yaptıklarını ve bu süre zarfında yüzde 30 oranında prim yaptığını belirten Bayrak, bitime kadar bunun yüzde 50'ye çıkmasına kesin gözü ile baktıklarının altını çizdi.

Kentsel dönüşümü geciktirmeyelim

“İstanbul deprem kuşağında yer aldığı için acilen kentsel dönüşüme ağırlık verilmeli. İnsanlar aç gözlülüğü bırakmalı” diyerek bu konuya dikkat çeken Bayrak, kentsel dönüşümdeki imar artışının Bakırköy'de uygulanamadığına dikkat çekti. Yedi mahallenin afet kapsamına alındığını söyleyen Bayrak, bu tür alanlar içeler için farklı uygulamalar önerdi. Maliklerin imar artışı beklediğini söyleyen Bayrak, “Kentin alt yapısı mevcut nüfusun ihtiyacını bile karşılamıyor. Emsal artışı gelirse kentsel dönüşüm iyice çıkmasa girer. Benim bu konudaki önerim merkezi hükümetin uzun vadeli kredilerle kayrak oluşturması. Böylece herkes kendi evini yeniler ve konutun yenilenmesinden doğacak değer artışını kendisi kazanmış olur” diye konuştu. 

Belediye, vatandaş ve müteahhidin yapacaklarını sınırlı olarak gören Bayrak, “Bankalar değer artışını görsün ve desteklesinler. Vatandaşın evi yenilensin ve değerlensin, bankalar kazansın, müteahhitler de işlerini yapsınlar” dedi. 

Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cabir Bayrak, Semerkand Bakırköy'ü anlatıyor!
  • 14.05.2015 17:32

Cabir Bayrak, Semerkand Bakırköy'ü anlatıyor!

Semerkand Yapı Genel Koordinatörü Cabir Bayrak, Bakırköy'deki Semerkand Line Bak ...

Semerkand Line Bakırköy tanıtım filmi yayında-2
  • 23.01.2014 15:14

Semerkand Line Bakırköy tanıtım filmi yayında-2

Semerkand Yapı tarafından Bakırköy'de inşa edilen Semerkand Line projesinin dikk ...

Semerkand Line Bakırköy tanıtım filmi yayında
  • 23.01.2014 15:12

Semerkand Line Bakırköy tanıtım filmi yayında

Semerkand Line Bakırköy projesinin tanıtım filmi emlaktasondakika.com farkıyla y ...

Esenyurt Semerkand Line örnek daire galerisi
  • 20.01.2014 11:15

Esenyurt Semerkand Line örnek daire galerisi

Semerkand Yapı tarafından Esenyurt'da inşa edilen Semerkand Line projesi örnek d ...

Esenyurt Semerkand Line proje galerisi
  • 20.01.2014 11:12

Esenyurt Semerkand Line proje galerisi

Semerkand Yapı tarafından Esenyurt'da inşa edilen Semerkand Line projesinden kar ...

Semerkand Line Bakırköy örnek daire görselleri yayında
  • 14.11.2013 17:24

Semerkand Line Bakırköy örnek daire görselleri yayında

Semerkand Line Bakırköy projesinin örnek daire görselleri emlaktasondakika.com f ...