maritbet girişmaritbet
Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi hizmet binası açıldı

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi hizmet binası açıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi hizmet binasının açılışını yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Onlar, yolsuzluğun lafını yapıyor, biz onların yolsuzlukta harcadıklarını vatandaşımıza harcıyoruz. Bizim farkımız bu. İnşallah bu hizmetler daha da ileri gidecek. Daha iyisini yapacağız. Bir sistemi kurmak kadar onun sürdürülebilirliğini sağlamak da önemlidir" dedi. Erdoğan, Bakırköy'deki Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi hizmet binasının açılışında yaptığı konuşmada, sağlık sistemlerinin birçok gelişmiş ülkede dahi örnek olarak gösterildiğini belirtti. Uluslararası toplantılarda kendilerine "Siz bunu nasıl kurdunuz, nasıl oluşturdunuz?" şeklinde sorular sorulduğunu anlatan Erdoğan, kendilerinin geldikleri döneme göre sağlık hizmetlerinde 3-4 kat fazla harcama yaptıklarını ancak bereketinin beraber geldiğini söyledi. "Onlar, yolsuzluğun lafını yapıyor, biz onların yolsuzlukta harcadıklarını vatandaşımıza harcıyoruz. Bizim farkımız bu. İnşallah bu hizmetler daha da ileri gidecek. Daha iyisini yapacağız. Bir sistemi kurmak kadar onun sürdürülebilirliğini sağlamak da önemlidir" diyen Erdoğan, bir yandan sağlık hizmetlerinin fiziki altyapısını geliştirirken, diğer yandan vatandaşların tamamının bu hizmetlerden faydalanmasının yolunu açtıklarını ifade etti. Başbakan Erdoğan, Genel Sağlık Sigortası'nın 2012 yılının başında hayata geçtiğini, her doğan kişinin sigortalı doğduğunu söyledi. 

Daha önce sadece Emekli Sandığı, SSK, Bağkur gibi zorunlu sigorta sistemine dahil olanlar veya özel sağlık sigortası bulunanların sağlık hizmetlerinden yararlanabildiğini, herhangi bir sağlık sigortası kapsamı dahilinde olmayan, maddi durumu yetersiz vatandaşların Yeşil Kart çıkararak bu hizmetten yararlandığını hatırlatan Erdoğan, sigorta sisteminin tamamen dışında kalan vatandaşların da bulunabildiğini dile getirdi. 
Erdoğan, Genel Sağlık Sigortası sisteminde tüm bu farklılıkları ortadan kaldırdıklarını ve herkesi sistemin içerisine dahil ettiklerini kaydederek, işsizinden öğrencisine kadar herkesin bu sistemin içerisinde olduğunu, geçici olarak Türkiye'de bulunanların, sığınmacıların dahi Genel Sağlık Sigortası kapsamında sağlık hizmeti aldığını bildirdi. 

Böylece sistemin bütünlüğünü bozmadan, kamunun zaten vermekle mükellef olduğu bu hizmetin şeffaf ve güçlü bir yapı içerisinde yürütülmesini sağladıklarını dile getiren Erdoğan, "Biz, güçlü, büyük devlet olmayı sadece rakamlardan, verilerden ibaret gören bir anlayışa sahip değiliz. Onun için de 'Önce insan' dedik, yola çıktık. Şeyh Edebali'nin ifadesiyle 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' diyoruz. Bunun için de hiçbir ayırım gözetmiyoruz, tüm vatandaşlarımızı kucaklıyoruz. Her hizmeti, ülkemizin en ücra köşesine kadar, her yere ulaştırmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

"Bakırköy'ü bunların elinden kurtarın"
Erdoğan, devletin sadece bir kesime, gruba, anlayışa hizmet veren bir yapı olmadığını, yaptıkları yollardan, inşa ettikleri köprülerden, hastanelerden, okullardan her bir vatandaşın eşit oranda istifade ettiğini aktararak, hiç kimsenin hiç kimseye "Sen bu yolu kullanamazsın, bu köprüden geçemezsin, bu okuldan hizmet alamazsın" deme hakkı olmadığını ifade etti.

Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: "Bunlar 3. köprüye karşı çıktılar değil mi? Şimdi önümüzdeki yıl köprü bitiyor. Onun üstünden geçecekler mi? Marmaray'a karşı çıktılar değil mi? Şimdi Marmaray'ı kullanıyorlar mı? Şimdi Marmaray'ın biraz daha güneyinde bir tüp geçit daha yapılıyor. Önümüzdeki yıl onu da açacağız. Bunlar 'istemezük' dediler. Orayı da kullanacaklar mı? Bunların cibiliyetinde bu var. Bunlar 1. köprüye karşı çıktılar, böyle yaptılar. 2. köprüye karşı çıktılar, böyle yaptılar. Bu ülkede bunların dikili ağaçı yok kardeşlerim yok. Onun için gelin şu Bakırköy'ü de bunların elinden kurtarın. Genel yönetimin yerelle bütünleştiği çok daha güçlü, farklı bir Bakırköy'ü inşallah hep birlikte, kentsel dönüşümüyle, kentsel değişimiyle de ele alalım." 

Hastanedeki hastalara Allah'tan şifa dileyen Erdoğan, tesisin öncelikli olarak tüm Bakırköylülere ve çevredeki vatandaşlara şifa kaynağı olmasını diledi. Alanda bir pankart açılması üzerine Erdoğan, "İnşallah, Memet Emin Ertekin kardeşim de Bakırköy'e iyi hazırlansın. Coşkusunu, heyecanını, herşeyini Bakırköy için seferber etsin" ifadelerini kullandı. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının sonunda söylediği "Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda, şimdi söylediğim tüm şarkılarda, bana herşey sizi hatırlatıyor, bana herşey tüm İstanbul'u hatırlatıyor" sözlerini alanda bulunanlar da tekrarladı.

AA

Yorum Yaz