maritbet girişmaritbet
Bahçeşehir'de konut fiyatları yüzde 50 artacak!

Bahçeşehir'de konut fiyatları yüzde 50 artacak!

Özellikle metronun gelmesiyle birlikte bölgedeki konut fiyatlarının hızlı bir yükseliş içine girmesi bekleniyor.

Gayrimenkul sektörünün uzun yıllardır gözdesi halindeki Bahçeşehir'de ev fiyatları yükseliyor. Özellikle göle yakın dairelerin fiyatları dikkat çekerken bölgeye gelecek olan metro hattının rakamları yüzde 50 artıracağı belirtiliyor.

Emlaktasondakika.com olarak bölgedeki gayrimenkul piyasasını araştırdık. Özellikle Kiptaş'ın Vaditepe Bahçeşehir projesi bölgenin en popüler yatırımları arasında yer almakta. 

Bahçeşehir bölgesi, Başakşehir'e bağlı olmasına rağmen farklı bir havaya sahip. Burada emlak piyasası nasıl ilerliyor, son durum nedir?

Bahçeşehir her ne kadar Başakşehire bağlı olsa da mesafe anlamında bir yakınlık olmadığı ve inşa edilen konutlarla oturan kişilerin yapıları anlamında farklılıklar gösteriyor. Bahçeşehir'de Emlak Bankası Konutları'nın yanı sıra (1994 – 2002 yılları arası inşa edilen 7 bin konut) yeni, kaliteli ve marka projelerin varlığı değer katıyor. Yeşil alanları, gölet bölgesi ve sakinliği ile oldukça tercih edilmekte. İkinci el gayrimenkul anlamında sakin bir 2015 yılı geçti Bahçeşehir'de. Ancak son proje olan 4 bin konutluk Kiptaş Vaditepe bölgede ciddi bir hareketlilik ve değer oluşturdu.

Göl manzaralı konutlarda rakamlar hangi seviyeye çıkıyor?

Göl ve gölet manzaralı olması ile olmamasının arasında geçmiş yıllarda olduğu gibi büyük bir farklılık yok. 3+1 gölet manzaralı bir daire ortalama 700 bin lira ile 750 bin lira arasında değişiyor. 550 bin lira ile 600 bin lira arasında değişen daire seçenekleri de var.

Bahçeşehir Göleti'nin büyümesi bölgeye nasıl bir değer katacak?

Göletin büyümesi haberinin tanıtımı eksik ve yetersiz yapıldı. İnsanlarda gölet kalkıyor yerine devası bir proje geliyor algısı oluştu. Mevcut proje hem gölet hem de Bahçeşehir'e değer katacaktır.

Gölet çevresinde bir yapılaşma süreci var. Bu süreç bölgedeki fiyatları nasıl etkiler?

İnsanların yürüyüş yaptığı, sessiz bir mekan özelliği olan gölet bölgesi, yeni projeyle birlikte farklı bir atmosfer oluşturacak. Şöyle ki; insanların kaliteli vakit geçireceği, alışveriş yapacağı, farklı sosyal alanların oluşacağı bir ortam kazandırılmış olacak. Bu projenin konutlara değil de ticari ünitelerde oluşturacağı fiyat artışı farklı olacaktır. Tercih edildikçe ticari ünitelerin değerleri artacaktır.

 Mahmutbey-Bahçeşehir metrosu, bölgeye neler katar, rakamları hangi seviyeye gelir?

Güzergahı ne olursa olsun, Bahçeşehir'e gelecek bir raylı ulaşımın katacağı değer çok büyük olacaktır. Bölgenin en temel sorunu ulaşım. Özellikle toplu ulaşım. İlk etapta fiyatları yüzde 50 artıracaktır. 3. köprü, 3. havalimanı ve raylı ulaşımın en kısa sürede bitmesi Bahçeşehir'i daha tercih edilen ve fiyatların yükseldiği bir yer haline getirecektir. Beylikdüzü bölgesinde daha karmaşık, daha eksik bir altyapı var. Ancak metrobüsün gelmesi fiyatları nereye tırmandırdı. TEM dışında alternatif bir yol olmayışı da Bahçeşehir için diğer negatif bir durum.

Bölgedeki doluluk oranı nedir, yeni projelere ilgi nasıl?

2004 yılında Re/max Kom'da işe başladığımda mevcut konut sayısı 7 bindi. Şuan da sadece Bahçeşehir'de ki konut sayısı yaklaşık 20 bin adet. Üstelik buna Esenkent, Ispartakule, Boğazköy dahil değil. Bölgedeki doluluk oranı yüzde 80 seviyelerinde. Şuan boş olan sadece 4 bin konutluk Kiptaş Vaditepe projesi var. Son proje olan Kiptaş Vaditepe'ye ilgi çok yüksek. İlk 6 ayda projenin yüzde 80'nini satmışlardı. Yüzde 40 civarında prim yaptı.

Emlaktasondakika.com olarak görüştüğümüz Re/max Kom'ndan Hüseyin Ayyıldız "Son olarak; Türkiye'nin ilk uydu kent projesi olan Bahçeşehir'in en temel sorunu ulaşımdır. Mevcut altyapı 10 ila 15 bin arası konut için yapıldı. Altyapıda 2016 yılında ciddi iyileştirmeler yapılmaz ve konut üretimi devam ederse bizleri bu bölgede sıkıntılı günler bekler" diye konuştu.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bahçeşehir'de konut fiyatları yüzde 50 artacak!
  • 04.01.2016 15:55

Bahçeşehir'de konut fiyatları yüzde 50 artacak!

Özellikle metronun gelmesiyle birlikte bölgedeki konut fiyatlarının hızlı bir yü ...