maritbet girişmaritbet
Ayvalık'ta konut fiyatları düşüyor

Ayvalık'ta konut fiyatları düşüyor

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, yazlık daire ve villaların fiyatlarında son günlerde büyük bir düşüşün olduğu gözleniyor.

Türkiye'nin turizm alanında cazibe merkezi olma yolunda dev adımlar atan Ayvalık'ın en popüler yazlıklarının bulunduğu başta Cunda adası olarak bilinen Alibey Adası'nın yanı sıra, ilçenin beldeleri Küçükköy ve Altınova sahillerinde her geçen gün hızla artış trendi gösteren inşaatlara ekonomik durgunluk nedeniyle ilginin azlığın müteahhitleri konut fiyatlarını aşağıya çekmek zorunda bıraktığı kaydediliyor.

Kaz Dağları'nın tertemiz havasından kaynaklanan bol oksijeni nedeniyle son yıllarda ülkenin dört bir yanından özellikle astım hastalarının konut satın alarak gelip yerleştiği gözlenen ilçede, yaz sezonunda tatil amaçlı gelip, doğal ve tarihi güzelliklerine karşısında büyülenen çok ciddi bir zümrenin de ev satın almak istediği ancak fiyatların yüksekliği nedeniyle bundan vazgeçtiği belirtilirken, son zamanlardaki konut fiyatlarının düşmesi nedeniyle bu zümrede yeniden Ayvalık'tan ev alma fikrinin oluştuğu vurgulanıyor.

Ayvalık'ta sadece Altınova beldesi sınırları içinde 184 adet tatil sitesinin bulunduğu ve ikinci konut sahip olmak isteyenler tarafından bu sitelerdeki konutların son günlerde hızlı bir şekilde el değiştirdiği öğrenildi.

Söz konusu el değiştirmenin nedeninin son günlerde ilçe ve beldedeki inşaat sektöründeki durgunluk nedeniyle mülk sahipleri ile müteahhitlerin konut fiyatlarını indirmesi nedeniyle yapıldığı kaydedilirken, konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Ayvalık'ta 10 yıldan bu yana emlak danışmanlığı yapan Konak Emlak'ın sahibi Ahmet Kuri, Ayvalık, Altınova ve Küçükköy'de son aylarda geniş metrekarelik alanlar üzerinde yükselen konutların 100 ile 250 bin TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunulduğunu belirtti.

Kuri, “Ayvalık ve ilçelerinde özellikle yaz sezonu sonunda konut satışları büyük oranda artış gösteriyor. Şu anda ilçenin sahil bölgelerinde bulunan evlerin çoğunda ‘satılık' levhalarını görebilirsiniz. Bu konutların sahibi vatandaşlar ekonomik anlamda dara düşünce ilk iş olarak kendisine ait ikinci konutlarını satışa çıkarıyor” diye konuştu.

İHA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hande Erçel, Kaz Dağları'ndan zeytinlik aldı!
  • 13.05.2022 10:26

Hande Erçel, Kaz Dağları'ndan zeytinlik aldı!

Dizilerden ve reklamlardan iyi bir gelir elde eden Hande Erçel, yatırımını topra ...

Cunda Köprüsü'nün kazık sayısı 350'ye çıkartıldı!
  • 17.11.2016 15:35

Cunda Köprüsü'nün kazık sayısı 350'ye çıkartıldı!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde bulunan Cunda Adası'nı birbirine bağlayacak olan ...

Gaziosmanpaşa Essenora proje galerisi
  • 06.01.2014 13:46

Gaziosmanpaşa Essenora proje galerisi

Gaziosmanpaşa - Küçükköy aksında inşa edilen Essenora'dan kareler ...

Ozan Güven, İstanbul'dan taşınıyor mu?
  • 10.05.2021 17:03

Ozan Güven, İstanbul'dan taşınıyor mu?

Cunda Adası’na yerleşen Ozan Güven'in İstanbul'daki evinden eşya taşırken görünt ...