maritbet girişmaritbet
AYİD, yeşil kent ve enerji verimliliğine dikkat çekiyor!

AYİD, yeşil kent ve enerji verimliliğine dikkat çekiyor!

AYİD, enerji verimliliğine dikkat çekmek için “Yeşil Kent: Enerji Verimliliği” panelini 16 Haziran Salı günü Büyük Kulüp’te yaptı.

İnşaat sektörüne yeni bir soluk getiren AYİD, enerji verimliliğine dikkat çekmek için “Yeşil Kent: Enerji Verimliliği” panelini 16 Haziran Salı günü Büyük Kulüp'te düzenledi. Panelde AYİD Genel Sekreteri Hakan Şişik, ÇEDBİK Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Özdil ve Mimar Serdar Nalbantoğlu konuşma yaparak AYİD üyelerine yeşil binalar ve enerji verimliliği hakkında bilgi verdiler.

Kuruluşundan bugüne kadar sektörün ve sağlıklı kentleşmesinin önündeki engellerin kaldırılması için yaptığı çalışmalarla inşaat sektöründe adını duyuran AYİD (Anadolu Yakası İnşat Müteahhitleri Derneği), 16 Haziran Salı günü Büyük Kulüp'te “Yeşil Kent: Enerji Verimliliği” panelinde sektör temsilcileriyle bir araya geldi. AYİD'in 250 üyesinin panelde hazır bulunduğu ve AYİD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sadıkoğlu'nun açış konuşmasını yaptığı panelde AYİD Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Hakan Şişik, AYİD'in çalışmaları hakkında bilgi verdi.

AYİD'in gündem maddeleri arasında kentsel dönüşümde imar ve hukuksal sorunların, iş güvenliğinin, şantiye içi ve çevre güvenliğinin ve kent estetiğinin ön planda tutulduğu yeşil binaların olduğunu söyleyen Hakan Şişik, açıklamalarına şöyle devam etti: “AYİD, çağdaş şehirleşme modelleri yaratılmasına katkı sağlamaya, tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmaya hazırdır. Bunun için ilk başlangıç noktamız olarak iş güvenliğini belirledik. 1 Temmuz itibariyle iş güvenliği ve işçi sağlığı sertifika programlarına başlıyoruz. Katılımın herkese açık ve ücretsiz olduğu program sonrasında verilecek sertifikalar, Avrupa Birliği standartlarında geçerli olacak.”

AYİD, enerji verimliliğini misyon edindi

Hakan Şişik'ten sonra konuşma yapan ve enerji verimliliği için yapılması gerekenleri sıralayan ÇEDBİK (Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Özdil, binaların çevreye olumsuz etkilerinden bahsetti. Özdil'in verdiği bilgilere göre binalar, su kullanımının yüzde 13'ünden, atıkların yüzde 60'ından ve elektrik tüketiminin yüzde 70'inden sorumludur. “Türkiye'de sertifikalı yeşil konut sayısının oranı sadece yüzde 4. Bu yüzdenin daha da arttırılması gerekiyor. Yeşil binalar, doğal kaynak kullanımını azalttığı kadar binanın değerini yükseltiyor, operasyon giderlerini düşürüyor ve pazarlama avantajı sağlıyor.” diyen Selçuk Özdil, AYİD'in “yeşil bina ve çevre” konularını misyon edinmesinin, inşaat sektörü açısından önemli olduğunu da sözlerine ekledi. Panelde son konuşmayı yapan Mimar Serdar Nalbantoğlu ise yeşil binaların uygulanmasında mimarinin önemine dikkat çekti. Yeşil binaları hayata geçirirken yapılması gereken teknik uygulamalar hakkında sektör temsilcilerine bilgilerini aktardı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

AYİD, inşaat sektöründe marka olacak!
  • 04.02.2015 09:43

AYİD, inşaat sektöründe marka olacak!

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİD) Büyük Kulüp'te gerçekleştiril ...

Aydoğan Selimoğlu 'Dernekle hareket edeceğiz'
  • 04.02.2015 09:41

Aydoğan Selimoğlu 'Dernekle hareket edeceğiz'

AYİD Başkan Vekili Aydoğan Selimoğlu 'AYİD olarak inşaatçıların sorunlarını dile ...

Hakan Şişik 'AYİD kamuya yararlı olacak'
  • 04.02.2015 09:39

Hakan Şişik 'AYİD kamuya yararlı olacak'

AYİD olarak bir tarafı temsil etmediklerini belirten AYİD Genel Sekreteri Hakan ...

'Kentsel dönüşüm, 20 yıl daha sürecek'
  • 24.11.2015 17:09

'Kentsel dönüşüm, 20 yıl daha sürecek'

AYİD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Tever, Türkiye'de kentsel dönüşümün ...

AYİD, inşaat sektörünü mercek altına aldı
  • 17.10.2015 21:55

AYİD, inşaat sektörünü mercek altına aldı

''Gayrimenkul sektörü dövizi olan alıcı açısından fırsat haline geldi'' diyen AY ...

Kentsel dönüşüm ada bazında mı parsel bazında mı olmalı?
  • 12.09.2015 16:22

Kentsel dönüşüm ada bazında mı parsel bazında mı olmalı?

AYİD Genel Sekreteri Hakan Şişik, Büyük Kulüp Genç Girişimciler Komitesi tarafın ...