maritbet girişmaritbet
Avrupalı çimentocular İstanbul’da toplandı

Avrupalı çimentocular İstanbul’da toplandı

Avrupa Çimento Sektörü “Beton İnisiyatifi” projesini hayata geçiriyor

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği'nin 1972'den bu yana üyesi olduğu Avrupa Çimento Birliği (CEMBUREAU), bu yılki Olağan Genel Kurul toplantısını 19 yıl aradan sonra yeniden Türkiye'de gerçekleştirdi. İstanbul'da bir araya gelen yerli ve yabancı çimento sektörü temsilcileri, sektörün sürdürülebilirliği için “beton inisiyatifi”ni gündeme getirdi. 27 tam ve 2 aday üyesi bulunan Avrupa Çimento Birliği CEMBUREAU, Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) evsahipliğinde 69'uncu Genel Kurul Toplantısı'nı İstanbul'da gerçekleştirdi. Daha önce 1976 ve 1995 yıllarında Türkiye'de toplanan Avrupa Çimento Birliği, 19 yıl aradan sonra yeniden bir araya geldiği İstanbul'da beton inisiyatifini masaya yatırdı.

Sürdürülebilirlik için beton inisiyatifi şart

Conrad Hotel'de 28 ülkeden 188 delegenin katılımıyla düzenlenen “Beton İnisiyatifi” başlıklı panelde beton kullanımının sürdürülebilir olması için atılması gereken adımlar tartışıldı. Lansmanı daha önce yapılmış olan Beton İnisiyatifi projesinin liderleri, projenin ana hatları ve çeşitli sürdürülebilir beton deneyimlerini sektör temsilcileriyle paylaştı. Buna göre; beton inisiyatifi ile toplum, ekonomi ve çevre olmak üzere üç önemli bakış açısı çerçevesinde, Avrupa Birliği ve sermaye sahiplerine yönelik sürdürülebilir yapılar için üst düzey müzakerelerin başlatılması ve yapılan müzakereler sonucunda sektörde sürdürülebilirliğin bel kemiği olan beton kullanımını, basit ve ileriye dönük fikirlerle teşvik edilmesi amaçlanıyor.

Beton İnisiyatifi, Avrupa Komisyonu ve Parlamentosu'nun sürdürülebilir yapılar konusunda aldıkları kararlar için teknik bir dayanak oluşturacak, Brüksel'de başlatılan bu çalışmalar, ulusal birliklerin icraatlarını daha da geliştirmelerini sağlayacak tamamlayıcı bir unsur olacak. Beton İnisiyatifi panelinin ardından düzenlenen genel kurul toplantısında konuşan CEMBUREAU Başkanı Peter Hoddinott da enerji fiyatlarının Avrupa ve diğer ülkelerde birbirinden çok farklı olduğunun ve bunun sağladığı rekabet gücü zorluklarının altını çizdi. Aynı zamanda betonun inşaadaki önemini vurgulayan Hoddinott, kanun yapıcıların oluşturulmasının önemine de dikkat çekti.

Hoddinott, konuşmasının başında misafirperverliği için TÇMB Başkanı Mehmet Göçmen'e teşekkür ederken, Göçmen de CEMBUREAU'yu bir kere daha İstanbul'da ağırlıyor olmaktan sektör adına mutluluk duyduklarını ifade eti. CEMBUREAU'nun her yıl ayrı bir üye ülkede gerçekleştirdiği Genel Kurul Toplantıları çimento ve beton sektörlerinin makro düzeyde ele alındığı, ileriye dönük gelişmelerin paylaşıldığı, sürdürülebilir, çevreye duyarlı ve katma değeri yüksek ürünlerle insanlığın hizmetinde üretimlerin konuşulduğu platformlar olmaları açısından önem taşıyor. Önümüzdeki yıl düzenlenecek olan CEMBUREAU Genel Kurul Toplantısı ise Norveç'te gerçekleştirilecek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gaziantep Gaziray elektrikli tren seti için imzalar atıldı!
  • 23.01.2021 09:42

Gaziantep Gaziray elektrikli tren seti için imzalar atıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Gaziantep Gaziray Banliyö projesinde imzaları at ...

TÇMB yoluna Türk Çimento olarak devam edecek!
  • 19.12.2020 09:52

TÇMB yoluna Türk Çimento olarak devam edecek!

Çimento sektörünün birleştirici sivil toplum kuruluşu Türkiye Çimento Müstahsill ...

"Deprem Hazırlık Yol Haritası" için iş dünyası birleşti!
  • 02.12.2020 07:45

"Deprem Hazırlık Yol Haritası" için iş dünyası birleşti!

TÇMB'nin sivil inisiyatif çağrısı karşılık buldu. Lider iş dünyası örgütleri "De ...

Kemerlife XXIII
  • 27.11.2020 00:08

Kemerlife XXIII

...

5 yılda 1,5 milyon konutun dönüşümü planlanıyor
  • 18.11.2020 11:14

5 yılda 1,5 milyon konutun dönüşümü planlanıyor

Türkiye İMSAD Başkanı Tayfun Küçükoğlu, "Kentsel dönüşüm eylem planına göre önüm ...