maritbet girişmaritbet
Avrupa’da inşaat üretimi düştü!

Avrupa’da inşaat üretimi düştü!

Euro Bölgesi’nde inşaat üretimi haziran ayında aylık bazda yüzde 1,9 yıllık bazda ise yüzde 2,3 azaldı.

Avrupa İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) bugün açıkladığı verilere göre, 19 üyeli Euro Bölgesi'nde mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretimi bu yılın haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 1,9, geçen yılın haziran ayına kıyasla da yüzde 2,3 azaldı.

28 üyeden oluşan avrupa birliği'nde (AB) ise mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretimi, söz konusu dönemde aylık bazda yüzde 1,1 ve yıllık bazda yüzde 0,4 geriledi.

Euro Bölgesi'nde haziran ayında inşaat üretiminde aylık bazdaki azalış, yüzde 2,7 gerileyen inşaat mühendisliği faaliyeti ve yüzde 1,6 azalan inşaat yapımından kaynaklandı.

AB'deki azalışa ise yüzde 1,7 gerileyen inşaat mühendisliği ve yüzde 0,9 azalan inşaat yapımı olumsuz katkı yaptı.

Aylık bazda en fazla azalış yüzde 4,5'le Almanya'da

AB'ye üye ülkeler arasında inşaat üretiminde aylık bazda en fazla azalış yüzde 4,5'le Avrupa'nın lokomotif ülkesi Almanya'da belirlendi. Bunu yüzde 4,2 ile Polonya, yüzde 2,7 ile İsveç ve yüzde 2,5'le Fransa izledi. Birlik'te inşaat üretimi en fazla artan ülke yüzde 3,5'le Romanya oldu. Bunu yüzde 2,6 ile Bulgaristan ve yüzde 2,5'le İngiltere takip etti.

Euro Bölgesi'nde inşaat üretiminde yıllık bazdaki azalış, yüzde 3,1 azalan inşaat mühendisliği ve yüzde 2 azalan inşaat yapımından kaynaklandı.

AB'de söz konusu oranın gerilemesinde yüzde 0,6 azalan inşaat yapımı etkili olurken, inşaat mühendisliği yüzde 1'lik yükseliş gösterdi.

İnşaat üretiminde yıllık bazda en fazla azalış yüzde 12,2 ile Slovenya'da ölçüldü. Bu ülkeyi yüzde 6,8'le Fransa, yüzde 4,7'le Polonya ve yüzde 3,9'la Almanya takip etti.

Söz konusu dönemde, inşaat üretimini en fazla artıran ülke ise yüzde 24,1'le Slovakyaoldu. Bunu yüzde 15,8'le Hollanda, yüzde 13,1'le Romanya ve yüzde 10,8'le de İsveç takip etti.

Yorum Yaz