maritbet girişmaritbet
Avrupa Konutları’nın 2010 Dragon Boat Şampiyonluğu’nu kazandı

Avrupa Konutları’nın 2010 Dragon Boat Şampiyonluğu’nu kazandı

Uluslararası Dragon Boat Federasyonu 3 yıldır ülkemizde gerçekleştirilen Dragon Festivali‘nde şampiyonluğu, tüm zamanların en iyi zaman rekorunu kırarak Avrupa Konutları takımı elde etti

 


Uluslararası Dragon Boat Federasyonu (IDBF) tarafından tanınan ve uluslararası festival takviminde yer alan İstanbul Dragon Boat Festivali, Türkiye'nin en büyük kurumlar arası festivali olarak düzenlenîyor.
3 yıldır ülkemizde gerçekleştirilen Dragon Festivali‘nde, 30.000 metrekarelik alanda 10.000'lerce katılımcı Haliç üzerinde Ejderha Tekneleri ile kurumları adına yarışıyor.
 
Geçtiğimiz günlerde Haliç sularında düzenlenen etkinlikte, 125 takım yarıştı. Şampiyonluğu, tüm zamanların en iyi zaman rekorunu kırarak Avrupa Konutları takımı elde etti.
2009 Federasyon birincisi ve festival üçüncüsü olan Avrupa Konutları'nın 17 kişilik takımının her bir üyesi site sakinlerinin bir araya gelmesiyle oluşturuldu.
 
Avrupa Konutları'nın komşulardan oluşan takımını şimdi daha önemli bir süreç bekliyor.
Federasyon tarafından 2010 birincisi olarak Türkiye'yi yurt dışında temsil etme hakkı verilen Avrupa Konutları takımı şimdi daha önemli bir yola girdiler.
 
Takımın davulcusu Hüseyin Ceylan şunları söyledi:
“Bu yıl daha disiplinli ve iyi koordine olmuş bir şekilde çalıştık. Spor salonunda geçirilen saatler arttırıldı ve yarış odaklı bir yaşam başladı. Bu zorlu süreçte komşular birbirini daha da çok tanıdı, aileler daha  çok kaynaştı, ortak mekanlarda geçirilen süreler ve toplantılar çoğaldı ve bir site içinde yaşıyor olmanın avantajlarından fazlasıyla faydalandık, çünkü birbirimize yürüyüş mesafesindeydik.  Avrupa Konutlarında yapmak istediğimiz etkinlikleri destekleyebilecek her türlü fırsatı bulabiliyorduk. Birlikte geçen süreler arttıkça ekip birbirine daha da kenetleniyordu. Bu da tabi ki kişiler arasında ki bağları daha da güçlendirdi. Tüm bu hazırlık sürecinde biz de kendi içimizde bir kürekçi ailesi gibi olmuştuk. Ve birincilikle taçlandırıldık.”
 
 Avrupa Konutları takımı adına Can Aygörmez; “Öncelikle bize inanarak kürek takımımızı destekleyen Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya'ya çok teşekkür ederiz, ülkemizi temsil etmek için üzerimize düşen bu görevi en iyi şekilde yerine getireceğiz” dedi.

 
  • Etiketler:

Yorum Yaz