maritbet girişmaritbet
Avrupa Konutları Kayaşehir, Yeni İstanbul’da yükselecek

Avrupa Konutları Kayaşehir, Yeni İstanbul’da yükselecek

Emlak Konut GYO, Kayaşehir 6. Etap ihalesi ile Artaş İnşaat’ı Başakşehir’e kazandırdı. Avrupa Konutları markası Yeni İstanbul’da da yükselecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın işareti ve Emlak Konut GYO'nun Genel MüdürüMurat Kurum'un öngörüsü ile geliştirilen Kayaşehir, yeni şekline yavaş yavaş bürünüyor. Bölgede 5 milyon metrekareden fazla arsa stoku olan Emlak Konut GYO'nun ihaleye çıkardığı son arsanın kazananı Artaş İnşaat oldu. Firma, bölgede 876 milyon liralık proje geliştirerek bunun yüzde 40'lık kısmı olan 350 milyon 400 bin lirayı arsa payı olarak kuruma devredecek.

İki parseli iki ayrı parka tahsis edildi

Ulaşım yollarının kesişiminde yer alan Kayaşehir 6. Etap Arsası 89 bin 246 metrekarelik yüzölçümüne ve 119 bin 636 metrekare inşaat alanına sahip. Arsanın 16 bin 540 metrekarelik kısmı, iki parselde parklara ayrılacak. Bu parkların yapımını da Artaş İnşaat üstlenerek bölgeye hediye edecek. Arsanın önemli bir bölümü konut alanı olarak ilan edilirken dairelerin sayısı yaklaşık 1200 olarak hesaplandı. Plan notlarında arsanın emsal değerinin yüzde 2'si ticari alana ayrılarak 2 bin 392 metrekarelik ticari alan geliştirilebilecek. Projeye yapılacak konutların yüksekliği ise serbest olacak.

2. Oturumun tüm bilgileri için tıklayın

Arsanın bilgileri için tıklayın

Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika.com

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Avrupa Konutları Kayaşehir, Yeni İstanbul’da yükselecek
  • 01.04.2015 00:36

Avrupa Konutları Kayaşehir, Yeni İstanbul’da yükselecek

Emlak Konut GYO, Kayaşehir 6. Etap ihalesi ile Artaş İnşaat’ı Başakşehir’e kazan ...