maritbet girişmaritbet
Avrupa İmar Bankası, Nef ile Türkiye'de konut üretecek

Avrupa İmar Bankası, Nef ile Türkiye'de konut üretecek

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Türkiye'de gayrimenkul sektörüne Nef ile adım atıyor.

Nef ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ortaklığında kurulan Nef EBRD Gayrimenkul, 120 milyon dolar sermayeye sahip. Firma, ilk olarak konut ve öğrenci yurdu projelerini 600 milyon dolar yatırımla geliştirecek.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Türkiye'deki ilk gayrimenkul yatırımını Nef ile yapıyor. 120 milyon dolarlık sermayeyle Nef EBRD Gayrimenkul Geliştirme A.Ş.'yi kuran Nef ve EBRD, ilk etapta 600 milyon dolar yatırımla 5 bin üniteli konut projeleri ve 6 bin yatak kapasiteli akademik rezidans (öğrenci yurtları) projeleri geliştirecek. 2010'da kurulan ve son beş yılda, 1 milyon metrekareden fazla alanı kapsayan ve değeri 2.4 milyar doları aşan 25'in üzerinde proje geliştiren Nef ile EBRD'nin imza töreni EBRD'nin Londra'daki merkezinde gerçekleştirildi. 

600 MİLYON DOLARI GEÇECEK 

İşbirliğinin amacı ‘gayrimenkul sektöründe kentsel dönüşümü ve daha yeşil standartları yaygınlaştırmak' olarak açıklandı. Bu kapsamda iki taraf her biri 60 milyon dolarlık katkıyla, Nef'in Türkiye'de büyüyen orta sınıfa yönelik özgün konut konseptlerini hayata geçirecek. Ek olarak proje bazlı finansmanlarla, yatırımın büyüklüğü 600 milyon doları geçecek. 

5 bin konutlu proje

Hayata geçirilecek konseptler arasında, sayısı 24'e kadar çıkan, konuk odaları, sinema, fitness merkezi, toplantı odaları, mutfak ve yemek odaları gibi ortak yaşam birimlerini içeren Fold home konsepti ve ilk defa Eylül 2016 yılında İstanbul'da Merter'de lanse edilen bir öğrenci rezidansı konsepti olan NOVU bulunuyor. Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, İstanbul'da ve Anadolu şehirlerinde 6 tane konut projesi ve 7 tane de akademik rezidans projesini devreye almayı planladıklarını belirterek, "Yaklaşık 5 bin üniteli konut projesi ve 6 bin yatak kapasiteli de akademik rezidans planlıyoruz. Bu, 600 milyon doların üzerinde bir yatırım anlamına geliyor" diye konuştu. Intus Capital Yönetici Ortağı Bülent Kozlu ise, "Türkiye'nin konut ve öğrenci rezidansı pazarında cazip fırsatlar görüyoruz ve ortaklık için hazırladığımız yatırıma hazır projelerimiz var" dedi.

TÜRKİYE EKONOMİSİNE GÜVENOYU! 

Londra'da gerçekleştirilen imza töreninin ardından soruları yanıtlayan Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, "EBRD ile bu uzun soluklu ortaklığa başlamaktan ve Türkiye'nin geleceğine yatırım yapmayı sürdürmekten dolayı memnunuz. Bu ortaklık, ülkemiz ekonomisine önemli bir güvenoyudur. EBRD'nin geçmişteki başarılı ortaklıkları, bu ortak girişimimizde bize güven veriyor. Türkiye'nin farklı bölgelerinde birlikte örnek gösterilecek projeler geliştirmek için sabırsızlanıyoruz" ifadelerini kullandı.  

Darbe girişimi ve not indirimi kararlamızı zerre etkilemedi

EBRD Gayrimenkul ve Turizm Direktörü Claudia Pendred de, işbirliği anlaşması için 18 ay çalıştıklarını belirterek, "Bu süre zarfında darbe girişimi oldu. Türkiye'nin kredi notu düşürüldü. Ama bir kere olsun bunu bir kez daha düşünsek mi demedik. Türkiye'de bir kere ihtiyaç var gayrimenkul sektöründe. Bu ihtiyaç devam ettikçe bizim oradaki projelere başlamamız son derece önemli olacak" dedi. 

Büyüyen talebi karşılamaya destek

EBRD Endüstri, Ticaret ve Tarım Sektörlerinden Sorumlu Genel Müdürü Jean-Marc Peterschmitt ise, "Türkiye'de ilk kez Nef'le gerçekleştirdiğimiz bu yatırımdan mutluyuz. Bu ortak girişim, konut projelerine ve öğrenci konutlarına olan talebi karşılamada yardımcı olacak" dedi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Avrupa İmar Bankası, Nef ile Türkiye'de konut üretecek
  • 24.03.2017 07:53

Avrupa İmar Bankası, Nef ile Türkiye'de konut üretecek

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Türkiye'de gayrimenkul sektörüne Nef ile ...

YDA'nın tahviliyle Avrupa İmar Bankası'ndan bir ilk!
  • 15.12.2014 09:42

YDA'nın tahviliyle Avrupa İmar Bankası'ndan bir ilk!

İnşaat ve altyapı sektörünün lider firmalarından YDA İnşaat'ın tahviliyle Avrupa ...