maritbet girişmaritbet
Atatürk Havalimanı genişliyor

Atatürk Havalimanı genişliyor

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Atatürk Havalimanı’nı rahatlatması beklenen 800 dönümlük askeri arazinin devri için Genelkurmay’la anlaşmaya vardıklarını açıkladı

 


Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Atatürk Havalimanı'nı rahatlatması beklenen 800 dönümlük askeri arazinin devri için Genelkurmay'la anlaşmaya vardıklarını açıkladı. Yıldırım, araziyi 300 milyon liraya devralıp, karşılığında ordunun gösterdiği yerlere ihtiyaçlarını karşılamak üzere binalar yapacaklarını bildirdi.
 
ULAŞTIRMA Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Atatürk Havalimanı'na komşu 800 dönümlük askeri arazinin 300 milyon liraya Devlet Havalimanları Genel Müdürlüğü'ne devri için anlaşmaya vardıklarını açıkladı. Yıldırım, 300 milyon lirayı orduya nakit ödemek yerine, istedikleri noktalara binaların yapımını üstleneceklerini söyledi. Yıldırım, Atatürk Havalimanı'na eklenecek bu alanın daha çok uçak park yeri ve benzeri ihtiyaçlar için kullanılacağını vurguladı.
 
HER GÜN 3 BİN 300 UÇAK
Binali Yıldırım, THY Genel Müdürü Temel Kotil, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy ve Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu'nun katılımıyla düzenlediği sohbet toplantısında, 7.5 yıl önce gündeme getirdikleri “Havayolu halkın yolu olacak. Türkiye uçacak. Türkiye ve vatandaş uçacak” sloganlarının gerçekleştiğini belirterek, “10 milyon kişi ilk kez uçakla seyahat etme şansı yakaladı. 7 şirket 7 merkezden içerde 45 noktaya uçuyor. Her gün semalarımızda 3 bin 300 uçak dolaşıyor. Biz göreve geldiğimizde 8.5 milyon olan uçakla taşınan yolcu sayısı bu yıl 56 milyona çıkmış bulunuyor” dedi.
 
ZENGİNLİK YAYILIYOR
Iğdır, Bingöl, Yüksekova ve Şırnak'a havaalanı yapımı için harekete geçtiklerini anımsatan Binali Yıldırım, “Örneğin Yüksekova'ya havaalanı yapmak rantabl mı?” sorusu üzerine şu değerlendirmeyi yaptı: “Oradaki vatandaş bize, ‘İstanbul'daki vatandaştan ne farkımız var' diye koruyor. Zenginliği, refahı, imkanları genele yaymak gerekiyor. Dolayısıyla Yüksekova'ya, Şırnak'a havaalanı yaparken ekonomik anlamda kurtarıp, kurtarmadığına bakmayız. Zamanla oralar da kendi ekonomisini yaratır.”
 
300 MİLYONA ALIYORUZ
Yıldırım, “Atatürk Havalimanı'na komşu 800 dönümlük askeri arazi konusunda Genelkurmay'la anlaşma sağlayabildiniz mi” sorusuna da şu yanıtı verdi: “300 milyon liraya devralmak üzere anlaştık. Parayı nakit ödemek yerine onların istedikleri yerlere istedikleri binaların yapımını biz üstleneceğiz. Böylece Atatürk Havalimanı'ndaki uçak park yeri sıkıntısı benzeri sorunlar çözülecek.”
 
3'ÜNCÜ PİST ARAYIŞI VAR
Yıldırım, “800 dönümlük askeri araziyi aldığınızda Atatürk Havalimanı'na bir pist daha eklenmesi söz konusu olabilecek mi” sorusunu ise, “Üçüncü pist için o araziden bağımzız arayışlarımız var. Eğer uygun bir formül ortaya çıkarsa, o zaman üçüncü pist yapımını gündeme getirebiliriz” şeklinde yanıtladı.
 
ÜÇÜNCÜ HAVAALANI OLACAK
Binalı Yıldırım, “İstanbul'a üçüncü havalimanı Silivri'ye mi olacak” sorusu üzerine de şu değerlendirmeyi yaptı: “İstanbul'a üçüncü havalimanı gerekiyor, yapılacak. Ancak, yeri konusunda henüz kesin karar verilmiş değil. Silivri de seçenekler arasında.”
  • Etiketler:

Yorum Yaz