maritbet girişmaritbet
Artaş İnşaat, Avrupa Konutları’nı Kayabaşı’na konumladı

Artaş İnşaat, Avrupa Konutları’nı Kayabaşı’na konumladı

Emlak Konut GYO’nun kıran kırana rekabet edilen Kayabaşı 6. Etap Arsası’nın ihalesinde sevinen taraf Artaş İnşaat oldu.

Daha öncede Emlak Konut GYO ile Avrupa Konutları 1-2-3, TEM 1-2, Ispartakule 1-2-3 olmak üzere bir çok proje geliştiren Artaş İnşaat, rotasını Başakşehir'e çevirdi. Bölgenin müteahhit firmaları arasında yerini alan Artaş İnşaat, üreteceği 1200 konut ile kısa sürede bölgenin çıtasını yükseltecek.

Emlak Konut GYO'nun hasılat paylaşımı yöntemi ile gerçekleştirdiği Kayabaşı 6. Etap Arsa İhalesi'nde Artaş İnşaat 876 milyon liralık proje geliştirerek bunun yüzde 40'lık kısmı olan 350 milyon 400 bin lirayı arsa payı olarak kuruma devredeceğini kaydetti.

Arsaya ne yapılabilir?

Toplam 89 bin 246 metrekare büyüklüğe sahip arsada konut inşa edilecek ve park alanları geliştirilecek. Plan notlarına göre arsanın emsal değerinin yüzde 2'si ticari alana ayrılabilecek. Konut kısımlar için ayrılan inşaat alanı 119 bin 636 metrekare olarak belirlenirken yapılacak konut sayısı yaklaşık 1200 olarak hesaplandı. Binaların yüksekliği ise serbest olacak.

İmar planları çerçevesinde hareket edeceğiz

Artaş İnşaat Genel Müdürü Yener Yıldırım da duyduğu sevinci dile getirerek başarılarını Başakşehir'e götüreceklerinin altını çizdi. Son dokuz yıldaki çalışma ve üretimlerine herkesin şahit olduğunu söyleyen Yıldırım, “Artaş'ın inşaat kalitesini, mantığını, yaklaşımını herkes takdir ediyor. Burada da imar planları ne gerektiriyorsa onları gerçekleştireceğiz. Şu anda bir mimari çizim falan gerçekleşmedi ama konut ağırlıklı bir proje olacak" diye duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

2. Oturumun tüm bilgileri için tıklayın

Arsanın bilgileri için tıklayın

Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika.com

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Artaş İnşaat, Avrupa Konutları’nı Kayabaşı’na konumladı
  • 01.04.2015 00:47

Artaş İnşaat, Avrupa Konutları’nı Kayabaşı’na konumladı

Emlak Konut GYO’nun kıran kırana rekabet edilen Kayabaşı 6. Etap Arsası’nın ihal ...