maritbet girişmaritbet
Archiprixa Türkiye 2012 heyecanı başlıyor!

Archiprixa Türkiye 2012 heyecanı başlıyor!

Mimarlık alanındaki en iyi diploma projeleri yarışıyor; Mimar adayları iş başına

Yapı-Endüstri Merkezi ve Şevki Vanlı Mimarlık Vakfı ortaklığı ile bu yıl 17'ncisi düzenlenecek olan ARCHIPRIX -Türkiye yarışmasına başvurular başladı. Türkiye'de mimarlık alanındaki en iyi diploma projelerinin seçildiği yarışma için adayların projelerini en geç 10 Eylül 2012 gününe kadar teslim etmeleri gerekiyor. Bu yıldan itibaren 6 yıl boyunca ARCHIPRIX - Türkiye yarışmasına Seranit'in Serrá markası da destek veriyor.

 
Yapı dünyasının bilgi merkezi Yapı-Endüstri Merkezi ve Şevki Vanlı Mimarlık Vakfı ortaklığı ile düzenlenen ARCHIPRIX - Türkiye 2012 yarışmasına başvurular başladı. Mimarlık öğrencilerine yönelik olarak bu yıl 17'ncisi düzenlenecek olan yarışmada bir kez daha en başarılı diploma projesi belirlenecek. Ayrıca Türkiye'nin önde gelen porselen karo üreticilerinden Seranit'in Serrá markası, önümüzdeki altı yıl boyunca yarışmaya destek verecek.
 
ARCHIPRIX-Türkiye 2012 yarışmasına katılacak diploma projelerinin, 10 Eylül 2012 gününe kadar www.archiprixturkiye.org adresine yüklenmiş ve proje dosyasının da postaya veya kargoya verilmiş olması gerekiyor. Öğrencilerin 2011-2012 akademik yılı, şubat ya da haziran dönemine ait bitirme projeleri ile katılacakları yarışma için başvuru formları, okulların Mimarlık Bölüm Başkanlıklarından ya da www.archiprixturkiye.org adresinden elde edilebilir.
 
Tüm panoların baskısı ARCHIPRIX-Türkiye tarafından yapılacağı için, yarışmacılardan panolarını baskı almadan, www.archiprixturkiye.org sitesine yüklemeleri isteniyor. Böylece hem öğrenciler posta ve baskı ücretlerinden tasarruf edecekler, hem de tüm panolar aynı malzemeden ve eş kalitede sergilenebilecek. Bunun yanı sıra bu yıl öğrencilerden katılım ücreti de alınmıyor.
 
ARCHIPRIX - Türkiye 2012 jürisinde, nitelikli eserleriyle tanınan mimarlar Cem Sorguç, Can Çinici, Gürhan Bakırküre ve Selim Cengiç'in yanı sıra, ünlü bir Rock grubunun davulcusu, iflah olmaz kaşif ve Meksika'dan dünyaya açılan mimar Michel Rojkind de yer alacak. Geçen yılın birincilik ödülünü alan Gaye Bezircioğlu ise yedek üye olarak jüri değerlendirmelerine katkıda bulunacak. Geçen yıldan bu yana verilmeye başlanan ARCHIPRIX - Türkiye Sürdürülebilirlik Ödülü'nün seçiminde Altensis kurucu ortağı, yeşil bina danışmanı Berkay Somalı destek olacak.
 
ARCHIPRIX - Türkiye 2012 kapsamında yarışmanın destekçisi Serrá da bir yarışmacıya ödül verecek. Serrá Özel Ödülü'nü kazanan öğrenci ARCHIPRIX yarışmalarını ilk düzenleyen ülke olan Hollanda'ya gerçekleştirilecek bir “Tasarım Kültürü Deneyimi”  mimari gezisine katılma şansı elde edecek.
 
ARCHIPRIX - Türkiye 2012'nin bir araya getirdiği genç ve yetenekli mimarlar bu yıl ödüllerini, Aralık ayında Yapı-Endüstri Merkezi'nde düzenlenecek ödül töreninde alacaklar. Tören öncesi, jüri üyeleriyle yarışmacıların tartışmasına olanak tanıyan bir de kolokyum düzenlenecek. Kolokyum, ödül alan proje sahiplerinin projelerini sunmaları ile başlayacak, jüri ve katılımcıların değerlendirmeleri ile sürecek.
 
Katılan tüm projeler ödül töreninde Yapı-Endüstri Merkezi'nde sergilenecek, web sitesi aracılığıyla ulaşılabilir olacak, ayrıca ödül alan tüm projeler YAPI dergisinde yayımlanacak.
 
Yarışmaya Katılım ve Detaylı Bilgi İçin: www.archiprixturkiye.org

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!
  • 30.01.2024 16:24

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!

2023'te en yüksek sıcaklık 49,5 derece ile Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde, en ...

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor
  • 10.11.2023 13:51

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor

Türkiye, enerji arz güvenliğinde önemli rol oynayan 3 Yüzer Sıvılaştırılmış Doğa ...