maritbet girişmaritbet
Araplar Yalova’ya akın etti, öğrenciler evsiz kaldı

Araplar Yalova’ya akın etti, öğrenciler evsiz kaldı

Yalova Emlak Komisyoncuları Derneği Hayrettin Yılmaz, Arapların son dönemde Yalova’ya ilgi göstermesi nedeniyle öğrencilerin evsiz kaldığını belirtti.

Gayrimenkul sektörünün her geçen gün önem kazanması ile Körfez ülkelerindeki vatandaşlar soluğu Türkiye'de alıyor. Araplar başta İstanbul olmak üzere yoğun ilgi gösterdikleri Antalya, Bursa, Yalova, Trabzon gibi illerde gerek kiraladıkları konutlar ile gerek ise satın aldıkları gayrimenkuller ile sektörü canlandırıyor. 

Arap yatırımcılar son dönemde akın akın gelmeye başladığı bu illerde ekonomiye canlılık getirse de bazı konular yerli vatandaşı zora sokuyor. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Yalova Emlak Komisyoncuları Derneği Başkanı Hayrettin Yılmaz, Arapların Yalova'ya büyük ilgi göstermesi nedeniyle öğrencilerin ev bulamadığını belirtti.

Hayrettin Yılmaz “Araplar, sıcak iklim olması, Ankara,İzmir, Bursa gibi illere çok yakın bulunması, denizinden faydalanılabilmesi, turizm alanı olması, termal suları ile şifa dağıtan bir il olması gibi nedenlerle Yalova'yı tercih ediyor. Yalova, yabancı turistlerin özellikle Körfez ülkelerinin rahat ettiği bölgelerden.” dedi.  

Arap yatırımcının aslında yıllardan beri Yalova'ya geldiğini belirten Yılmaz, fiyatların daha önceleri normal seviyelerde olduğunu, şimdilerde ise kiralık ve satılık konutların rayiç fiyatlarla kiralandığını/satıldığını belirtti.

Günlük kiralamalar öğrenciyi evsiz bıraktı

Yalova'nın nitelikli, 5 yıldızlı gerçek bir otele ihtiyacı olduğunu belirten Hayrettin Yıldız, “Şu anda iyi yatırımcıları bekliyoruz. Böylece Arap yatırımcılar günlük ev kiralamak yerine otelleri tercih edecek ve memnun kalacak” açıklamasında bulundu

Yılmaz, Yalova'da dairelerin Arap vatandaşlara günlük 100-200 liraya kiraya verildiğini, bu nedenle ev sahibi olanların evlerini günlük kiraya vermeyi tercih ettiğini çünkü bunu daha karlı bulduklarını ifade etti. Ayrıca evini kiraya verenlerin öğrencilerden tedirgin olduğunu, çünkü öğrencilerin evlerini temiz bırakmadığını ve çıkarken eve zarar verdiğini söyledi. Bu nedenle Yalova'da öğrencilerin rahat etmesi için mutlaka yeni yurtların yapılması gerektiğini kaydetti. 

Günlük kiralık daireler nedeniyle öğrencilerin evsiz kalmasından şikayetçi olan Hayrettin Yılmaz, “Talebenin sayısına göre vatandaş öğrencilerden para istiyor. Arapların Yalova'ya büyük ilgi göstermesi nedeniyle öğrenciler kiralık ev bulamıyor" dedi.

Ev fiyatları kısa sürede uçtu  

Satılık daire fiyatlarının daha önceleri 70-80 bin liradan başlangıç gösterdiği Yalova'da şu anda en düşük daire 150 bin liradan başlıyor. Daire fiyatları 1 milyon lira ile 1.5 milyon liraya kadar çıkıyor. 

Yalova Emlak Komisyoncuları Derneği Hayrettin Yılmaz, Yalova Gökçedere'nin yüzde 30'unu Arapların aldığını ve kiralık daire fiyatlarının 750 liradan başladığını, bin 500 liraya kadar çıktığını söyledi. Yılmaz, bu nedenle öğrencilerin yüksek kira bedeli nedeniyle zorlandığını, yetersiz yurt kapasitesinden dolayı evsiz kaldığını açıkladı. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Araplar Yalova’ya akın etti, öğrenciler evsiz kaldı
  • 14.09.2015 16:50

Araplar Yalova’ya akın etti, öğrenciler evsiz kaldı

Yalova Emlak Komisyoncuları Derneği Hayrettin Yılmaz, Arapların son dönemde Yalo ...

Suudilerden rekor alım!
  • 03.03.2015 12:27

Suudilerden rekor alım!

Beyttürk İnşaat tarafından hayata geçirilen Beytepe Yalova projesinde Suudi Arab ...

Sakura Park Yalova'da fiyatlar belli olacak!
  • 16.06.2014 17:20

Sakura Park Yalova'da fiyatlar belli olacak!

Bahar ile birlikte canlanan doğa içinde yemyeşil Sakura Park Yalova’da yaşamın k ...