maritbet girişmaritbet
Araplar rotayı Ordu'ya çevirdi!

Araplar rotayı Ordu'ya çevirdi!

Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, son yıllarda özellikle Doğu Karadenize akın eden Arap turistlerin, mülk almaya yöneldiğini söyledi.

Geçen yıl Ordu'da 15 bini yabancı olmak üzere 344 bin turistin konakladığını belirten Toparlak, "Bunlardan 3 bine yakın Arap turist kentimize geldi, satın aldıkları ve kiraladıkları evlerde konakladı. Şu ana kadar Araplar Ordu'da 100 konut aldı" dedi.

Ordu'da mülk sahibi Arap artıyor

Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, kenti ziyaret eden turist sayısında son yıllarda artış yaşandığına dikkat çekti. 2013 yılında kentte 14 bini yabancı, 294 bin turist konakladığını geçen yıl ise 15 bini yabancı, 344 bin turistin Ordu'yu ziyaret ettiğini vurgulayan Uğur Toparlak, mülk sahibi olan Arapların sayısında da artış yaşandığını kaydetti.

Yaylalardan arazi bakıyorlar

Son yıllarda Doğu Karadeniz'e akın eden Arap turistlerin Ordu'dan da mülk almaya yöneldiğini, 4 yıl içinde Araplar'ın 100 konut satın aldığını dile getiren İl Müdürü Toparlak, "Kentimizde geçen yıl 344 bin turist konakladı. Bunun 15 bini yabancı turistten oluştu. Geçen yıl 3 bine yakın Arap turist geldi ve satın aldıkları, kiraladıkları konutlarda kaldı. Araplar genelde Kabadüz, Çambaşı ve Aybastı Perşembe yaylalarını tercih ediyor. Konut alanlar Ramazan ayını ve yaz dönemini burada geçiriyor. Yaylalarda turizm amaçlı yatırım yapmak isteyen Arap yatırımcılar da var. Yaylalardan arazi araştırıyorlar" dedi.

Mart ayı sonu itibariyle tamamlanması planlanan Ordu'nun Gülyalı İlçesi'nde denize dolguyla yapım çalışması süren Ordu-Giresun havalimanında tarifeli seferlerin başlamasıyla kente gelecek turist sayısında ciddi artış yaşanmasını beklediklerini de anlatan Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak şunları söyledi:
"Bizim bu yılki hedefimiz tanıtımlarımızla kente 500 binin üzerinde turist çekmek. Karadeniz'de 11 ili kapsayan Turizmde Bölgesel İşbirliği ve Güç Birliği Projesi kapsamında kentimizde turizm potansiyelinin artırılmasına yönelik bir takım çalışmalar yapacağız. Bu yıl Ordu-Giresun havalimanı, Karadeniz-Akdeniz yolu tamamlanarak hizmete açılmasıyla turist sayısında artış yaşanmasını beklemekteyiz. Tur operatörleriyle görüştük, bu yıl ilk defa Ordu'nun yaylalarına doğa turu düzenlenecek. Tura katılanlar Ordu'nun yaylalarını gezerek doğal güzelliklerini keşfedecek. Ayrıca Ordu'nun türkülere konu olan derelerinin turizme kazandırılması için de çalışıyoruz. Kentimizde doğa turizminin yanında yamaç paraşütü, doğa sporları, kanyonlar, çiçek türleri, yürüyüş rotalarıyla ziyaretçilere alternatif turizm olanakları da sunulabilmekte."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakanlık düğmeye bastı! Konutlara corona ayarı!
  • 06.01.2021 09:51

Bakanlık düğmeye bastı! Konutlara corona ayarı!

Salgınla konut talebini değiştiğini söyleyen Bakan Kurum, “Evden çalışma kültürü ...

1500 Arap yatırımcı yeni işbirlikleri için İstanbul'da
  • 20.11.2018 14:54

1500 Arap yatırımcı yeni işbirlikleri için İstanbul'da

Bin 500 Arap yatırımcı yeni işbirlikleri için İstanbul'da Türk firmalarıyla bulu ...

Bin 500 Arap, konut için İstanbul’a geliyor
  • 04.11.2018 11:19

Bin 500 Arap, konut için İstanbul’a geliyor

Türkiye vatandaşlığı verilmesinde 1 milyon dolarlık yatırım şartının 250 bin dol ...

Bin 500 Arap gayrimenkul yatırımı için İstanbul’a geliyor
  • 02.11.2018 14:24

Bin 500 Arap gayrimenkul yatırımı için İstanbul’a geliyor

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak için gayrimenkule yatırım tutarının 250 bin ...

Araplar, gayrimenkul için Samsun’u tercih ediyor
  • 30.10.2018 12:28

Araplar, gayrimenkul için Samsun’u tercih ediyor

Samsun'a Körfez ülkelerinden gelen yabancı turistlerin kentte en çok gayrimenku ...

Arap yatırımcı konut almak için kuyruğa girdi
  • 31.08.2018 09:37

Arap yatırımcı konut almak için kuyruğa girdi

Barman, “Şu anda birçok yatırımcı Türkiye’den konut almak, yatırım yapmak için a ...