maritbet girişmaritbet
Arap yatırımcılara 2 bin konut daha satılması bekleniyor

Arap yatırımcılara 2 bin konut daha satılması bekleniyor

Tüketici Hukuku Enstitüsü Arap Gayrimenkul Yatırımcıları Komisyonu Başkanı Hüseyin Sami Çaprak, yabancılara konut satışı hakkında bilgiler verdi.

Tüketici Hukuku Enstitüsü Arap Gayrimenkul Yatırımcıları Komisyonu Başkanı Hüseyin Sami Çaprak, 2015'te 10 bin 863 gayrimenkulün Araplara satıldığını ve bunun neredeyse yabancılara satılan gayrimenkul sayısının yarısı kadar olduğunu belirterek, "Bu yıl içerisinde Arap yatırımcılara satılacak gayrimenkul sayısının 15 bin civarında olacağını öngörmekteyiz" dedi. 

Çaprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TÜİK tarafından yayınlanan yabancılara konut satışı verilerini değerlendirdi. 

Geçen yıl kasım ve aralık aylarında Arap yatırımcıların 2 bin konut daha satın almasını beklediklerini hatırlatan Çaprak, "Bu beklentimiz, 2 bin 243 satışla fazlasıyla gerçekleşmiş oldu" diye konuştu.

Çaprak, 2015 yılında yabancılara 22 bin 991 adet konut satışının gerçekleştirildiğini belirterek, "Geçen seneye göre 4 bin gayrimenkul daha fazla satılmıştır. Bu da gösteriyor ki ülkemize gayrimenkul alanında ilgi giderek artmaktadır. 2015 yılı toplamında 10 bin 863 gayrimenkul, Araplara satılmıştır. Bu da nerdeyse yabancılara satılan gayrimenkul sayısının yarısı kadardır" ifadelerini kullandı.

Türkiye'yi tercih edenlerin başında Iraklılar geliyor

Türkiye'nin gayrimenkul satışı bakımından cazip bir ülke olduğunu vurgulayan Çaprak, şöyle devam etti: 

"2015 yılında ülkemizi tercih eden yabancı yatırımcıların başında 4 bin 228 konut satışıyla Irak, 2 bin 704 Suudi Arabistan, 2 bin 130 Kuveyt, 427 Libya, 332 Birleşik Arap Emirlikleri, 277 Katar, 318 Mısır, 243 Ürdün ve 231 konut satışı ile Yemen gelmektedir. Arap yatırımcılar en çok İstanbul, Bursa ve Yalova illerinden gayrimenkul almaktadır. Rusya ile her ne kadar siyasi anlamda sıkıntı yaşasak da Rus yatırımcılar, kasım-aralık aylarında 286 adet daha gayrimenkul almıştır." 

Çaprak, Türkiye'nin dünyanın her yerinden yatırım almaya devam edeceğini aktararak, "Bu yıl içerisinde Arap yatırımcılara satılacak gayrimenkul sayısının 15 bin civarında olacağını öngörmekteyiz" dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Arap yatırımcılara 2 bin konut daha satılması bekleniyor
  • 04.02.2016 16:45

Arap yatırımcılara 2 bin konut daha satılması bekleniyor

Tüketici Hukuku Enstitüsü Arap Gayrimenkul Yatırımcıları Komisyonu Başkanı Hüsey ...

Araplara konut satışı 10 bine ulaşacak
  • 30.11.2015 09:41

Araplara konut satışı 10 bine ulaşacak

Tüketici Hukuku Enstitüsü Arap Gayrimenkul Yatırımcılar Komisyon (ARİC) Başkanı ...