maritbet girişmaritbet
Ar-ge ödülleri sahiplerini buldu

Ar-ge ödülleri sahiplerini buldu

5. Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesi programında sektörünün Ar-Ge Liderleri ödüllendirildi.

Ankara'daki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen ödül programında Ar-Ge Merkezleri Performans Endeksi'ne göre Elvan Gıda Ar-Ge Merkezi, sektörünün Ar-Ge Lideri olmayı başardı. Gıda sektörü Ar-Ge liderliği ödülünü Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi  ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü 'den Elvan Grubu Başkanı Hidayet Kadiroğlu aldı.

Gıda cirosundaki pay %50'lere yaklaştı

Elvan Grubu Başkanı Hidayet Kadiroğlu sektördeki ilk Ar-Ge Merkezi olduklarını hatırlatarak, “Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 2012 yılında sektördeki ilk Ar-Ge Merkezi belgesini bize verdi. Bu bizim için büyük onur, aynı zamanda sorumluluktu. Bunun bilinciyle çalıştık. Ar-Ge merkezlerinin ticarileştirilen ürünlerinin Elvan Gıda cirosu içindeki payı yüzde 50'lere yaklaştı.” dedi.

Hedef 500 milyar dolarlık ihracat

Hidayet Kadiroğlu Türkiye'nin 2023'te 500 milyar dolar ihracat hedefi yürüyüşünü kararlılıkla sürdürmesi gerektiğini hatırlatarak sözlerine şöyle devam etti, “500 milyar dolarlık ihracat hedefine katkı için biz de Elvan Grubu olarak 2023 ihracat hedefimizi 1 milyar dolar olarak belirlemiştik. Bunun için hacimden ziyade ihracat kg değerini artıracak ürünler geliştiriyoruz. Ar-Ge Merkezi tarafından ticarileştirilen ürünlerle ihracat birim kg fiyatını 5 dolarlara çıkardık. Böylelikle sektörümüzde hem ihracat şampiyonluğunu hem de Ar-Ge liderliğini yakaladık.“

Elvan Ar-Ge'den yenilikler

Elvan Ar-Ge Merkezi çalışmaları sonucunda sektörde bir çok ilke imza attıklarını belirten Hidayet Kadiroğlu bunlardan bazılarını şöyle sıraladı;

1-    Kendine has mayası ile tüketici testlerinde yüzde 95 başarı elde eden çikolata dolgulu kruvasan (Proje çıktıları  patent başvurusu ile sonuçlandı.)

2-    Hollanda tarzı caramel waffle üretimi

3-    Karamel dolgulu çikolata kaplı sütlü fondan

4-    Donut kek (çikolatalı, muzlu, çilekli)…

5-    Devam eden projelerimiz içinde yine Türkiye'de ilk olacak ürünlerimiz var. Bu İlklerimizi de yeni dönemde pazara sunmayı hedefliyoruz. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ar-ge ödülleri sahiplerini buldu
  • 28.09.2016 08:36

Ar-ge ödülleri sahiplerini buldu

5. Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesi programında sektörünün Ar-Ge Liderleri ö ...