maritbet girişmaritbet
Ant Yapı, OKO City projesi ile Rusya'da kendi rekorunu kıracak!

Ant Yapı, OKO City projesi ile Rusya'da kendi rekorunu kıracak!

Rusya'da 5 bin kişilik ekiple 20 yıldır faaliyette olduklarını söyleyen Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Okay, "Rusya'da geçen yıl kendi rekorumuzu kıracağımız yeni bir gökdelen inşaatına başladık. Plot 16 olarak da anılan OKO City, 330 metre uzunluğunda olacak" dedi. Okay, 400 milyon dolarlık projenin 264 bin metrekareden fazla alana sahip olduğunu aktardı

Türkiye'de ve başta Rusya olmak üzere yurtdışında 1991 yılından bu yana önemli projeler gerçekleştiren Ant Yapı Sanayi, Rusya'da 5 bin kişilik ekiple 20 yıldır faaliyet gösteriyor. Rusya'da geçen yıl kendi rekorlarını kıracakları yeni bir gökdelen inşaatına başladıklarını söyleyen Ant Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Okay, "Plot 16 olarak da anılan OKO City, 330 metre uzunluğunda olacak" dedi. Konut, rezidans, otel, okul, kültür merkezi, iş merkezi, alışveriş merkezi ve eğlence merkezi gibi projeleri başarıyla hayata geçirdiklerini söyleyen Ant Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Okay, "Ağırlıklı olarak Rusya ve Ukrayna'da taahhüt işleri yapıyoruz. Türkiye'de ise lüks konut projeleri üretiyoruz. Geçen sene 20 yılı geride bıraktık ve Ant Yapı olarak yurtiçi ve yurtdışında toplam 5 milyon 500 bin metrekarenin üzerinde birçok başarılı projeye imza attık. ENR dergisi tarafından yayınlanan 'En Büyük Uluslararası 225 Müteahhit Firma' listesinde ilk 100'de yer alıyoruz. Hem Ant Yapı olarak hem de bir Türk firması olarak dünya sıralamasında ilk 100'e girmekten mutluluk duyuyoruz" dedi. 

"Yurtiçinde üç projeye devam ediyoruz" 

Türkiye'de satışları devam eden üç projeleri bulunduğunu belirten Okay, "Bunlardan biri Şişli Bomonti'de yaptığımız İstanbul'un en yüksek ikiz kuleleri Anthill Residence. Bizim çok özel projelerimizden biridir Anthill. Örneğin, 4 bin 500 metrekarelik alana fitness ve SPA merkezi kurduk. Ticari alanları bilinen markalara kiraya verdik, restoran ve Kat 54 lounge-bar gibi mekanlar açarak, Anthill sakinleri için evlerinden uzaklaşmadan tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir proje gerçekleştirmeyi hedefledik. Kısacası, bir yaşam merkezi yaratmaya çalıştık. Diğer iki projemiz ise yine İstanbul Riva ve Çekmeköy'deki kent villası konseptinde projelendirilmiş Antriva ve Antorman. Her ikisinin de ortak özelliği doğa ile iç içe olması. Ayrıca Beylerbeyi'nde Antteras ismiyle yeni bir villa projesine de başlamak üzereyiz" şeklinde konuştu. 

Yurtdışında yüksek bina ve iş merkezleri gibi taahhüt işleri yaptıklarını aktaran Mehmet Okay, toplam 20 şantiyede çalışmaların devam ettiğini, bu projelerin dışında son dönemlerde sözü edilen Zaha Hadid'in tasarladığı, uzay gemisini andıran özel villayı yani Capitall Hill'i de Ant Yapı olarak inşa ettiklerinin altını çizdi. Kuruluşundan bu yana Rusya'da faaliyet göstermekle birlikte 2008 yılında itibaren gökdelen inşaatlarını hayata geçirdiklerini söyleyen Okay, "İlk olarak Moskova'da 2008 yılında 240 metre uzunluğundaki Federasyon Kulesi B Blok'u bitirdik. Rusya'daki ikinci kulemizi ise 2010 yılında tamamladık. Moscovv City bölgesinde Moskova & St. Petersburg adlı kuleleri biz yaptık. 305 metre yüksekliğiyle Avrupa'nın en yüksek kulesi unvanını aldı. Geçen yıl kendi rekorumuzu kıracağımız yeni bir gökdelen inşaatına daha başladık. Plot 16 olarak da anılan OKO City 330 metre uzunluğunda olacak. Yurtdışında devam eden projelerimiz sadece gökdelenler değil. Şu an devam eden 20 projemiz var. Kış olimpiyatları için hazırlanan Soci'de bir olimpiyat köyü, yine Moscow City bölgesinde inşaatına başlanan Merkez Terminal projesi ve Ukrayna Kiev'de yapımı devam eden Sky Towers projeleri bunlardan bazıları" bilgisini verdi. 

İki etaptan oluşan OKO City projesinin birinci etabı olan Plot 16-A'nın 49 katlı ofis ve 85 katlı rezidanstan oluştuğunu söyleyen Okay, 400 milyon dolarlık projenin toplam 264 bin metrekareden fazla alana sahip olduğunu aktardı. Okay, "Moskova'nın en ayrıcalıklı binası olması hedeflenen Plot 16-A'da yaşayacak olanların, en iyi hizmeti alabilmeleri için tasarlanan fitness center, sauna, yüzme havuzu, gece kulübü gibi birçok sosyal tesis alanı da proje kapsamında yer alıyor. Yaklaşık 120 bin metrekare A sınıfı ofis alanından oluşan 49 katlı ofis binası ise dünyanın en önemli finans merkezlerinden biri olan Moskova'nın, hızla büyüyen iş dünyasına hizmet verecek" dedi. 

"Rusya ile bürokratik problemler çözüldü" 

Rusya'da makine ve ekipman olarak çok güçlü olduklarını vurgulayan Okay, ülkenin idari ve bürokratik problemlerin çözülmesi ile önemini ve cazibesini daha da artırdığını belirtti. Rusya'nın Türk müteahhitlere duyduğu güvene de değinen Okay, şunları söyledi: "Ant Yapı olarak Rusya'daki 20 yıllık tecrübemizi geleceğe taşımak istiyoruz. Türk müteahhitleri olarak yurtdışında çok başarılı faaliyetlerde bulunduğumuz bir gerçek. Özellikle güçlü bir komşumuz olan Rusya'da ikili ilişkilerin daha çok geliştirilmesi ile çok büyük işlere imza atabiliriz ki bunlar büyük devlet ihaleleri olabilir. İkili ekonomik ilişkiler ile bu işlerin bedelleri gaz petrol gibi yer altı kaynaklar karşılığı tahsil edilebilir. Bugüne kadar genellikle özel sektör ile işler geliştirdik. Özellikle gümrük, lojistik, istihdam konularında karşılaştığımız sorunların çözümünde devletlerarası ikili ilişkilerin çok iyi yönetilmesi ve geliştirilmesi gerekir." 

Rusya ve Ukrayna'da geçen iki yıl zarfında başlayan 20 proje inşaatının devam ettiğini kaydeden Mehmet Okay, "Bu projelerin toplam alanı 1.93 milyon metrekare. Yatırım tutarı ise toplamda 2.24 milyar doların üzerinde. Bu yıl da bu çapta yeni projeler almaya devam edeceğiz. Ant Çevre Teknolojileri isimli firmamızla Türkmenistan'da temiz su ve atık su projeleri gerçekleştiriyoruz ve toplam 100 milyon dolarlık yeni iş aldık" ifadesini kullandı. 

Yurtiçinde ise 2012'nin daha sakin geçtiğini vurgulayan Okay, 'Yine de 2010 yılında yapımını bitirdiğimiz Anthill Residence projesinin tamamına yakınını sattık. Anthill bünyesinde devam eden ve servisli rezidans daireler kiralayan bölüm Fraser Place Anthill İstanbul ile oldukça yoğun talep aldık, almaya devam ediyoruz. 40'ıncı kat ve sonrasındaki rezidans dairelerimizi, beş yıldızlı otel hizmeti anlayışıyla uzun-kısa dönem kiralamaya devam ediyoruz. Fraser Place Anthill istanbul ile giriş yaptığımız turizm sektöründeki yerimizi, 2011 yılı yaz aylarında Çeşme Alaçatı'da hizmete açtığımız Antmare Butik Otel ve 2012 yılı Mart ayında hizmete girmiş olan İstanbul Ataşehir'deki Radisson Blu Hotel İstanbul Asia ile daha da genişlettik" diye konuştu. 

Konut sektöründe de nitelikli projelerin devam ettiğinin altını çizen Okay, bu kapsamda Beylerbeyi Küplüce Antteras projesine dikkat çekerek, "İstanbul Boğazı'na panoramik hakim olan Beylerbeyi Küplüce'deki Antteras projesinin inşaatına yakın zamanda başladık. Buna rağmen toplam 134 konutluk projede, yaklaşık yüzde 50'sine yakın oranda ön talep toplamış ve opsiyon yapmış bulunuyoruz" dedi. 

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İskenderun Limanı'nda çıkan yangına Rus uçağı böyle müdahale etti!
  • 09.02.2023 11:13

İskenderun Limanı'nda çıkan yangına Rus uçağı böyle müdahale etti!

İskenderun Limanı'nda çıkan yangını söndürme çalışmasına katılan Be-200 yangın s ...

Rusya, Macaristan'da yeni nükleer reaktörler kuracak!
  • 28.08.2022 11:36

Rusya, Macaristan'da yeni nükleer reaktörler kuracak!

Rusya'nın Macaristan'da iki yeni nükleer reaktör inşa edeceği bildirildi. ...

Rus ve Ukraynalı yatırımcılar Türkiye'de gayrimenkul için sıraya girdi!
  • 10.03.2022 12:52

Rus ve Ukraynalı yatırımcılar Türkiye'de gayrimenkul için sıraya girdi!

Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaş sürecinde Avrupa’nın ambargo uyguladı ...

İspanyol tekstil devi Inditex'ten flaş Rusya kararı!
  • 06.03.2022 08:50

İspanyol tekstil devi Inditex'ten flaş Rusya kararı!

İspanyol tekstil firması Inditex, Ukrayna'yı işgalinden dolayı Rusya'yı boykot e ...

Sinpaş Koru Aura Basın Lansmanı
  • 24.01.2022 16:48

Sinpaş Koru Aura Basın Lansmanı

Sinpaş, Çekmeköy'de hayata geçireceği Koru Aura projesinin lansmanını gerçekleşt ...

Ormanköy Çekmeköy projesinden havadan şantiye görüntüleri!
  • 19.06.2021 15:14

Ormanköy Çekmeköy projesinden havadan şantiye görüntüleri!

Emlak Konut GYO ve DAP Yapı tarafından Çekmeköy'de hayata geçirilen Ormanköy Çek ...