maritbet girişmaritbet
Ant Yapı, Londra'da konut projesi yapacak!

Ant Yapı, Londra'da konut projesi yapacak!

Uluslararası alanda en çok iş yapan 250 müteahhit firma listesinde 92. sırada yer alan Ant Yapı, yeni konut projesini Londra'da inşa edecek.

Ant Yapı, aralarında en büyük havaalanı Domodedovo'nun Terminal 2 binasının da bulunduğu dört yeni projeyi Rusya'da hayata geçiriyor. 

Ant Yapı, Avrupa'nın en yüksek binası unvanını alan OKO Towers'tan sonra Rusya'da yepyeni projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Çeyrek asırlık deneyimiyle yurtiçi ve yurtdışında toplam 5 milyon m2 büyüklüğünde ve 4,5 milyar dolar değerindeki yaklaşık 100 adet farklı projeye imza atan Ant Yapı, Rusya'nın en büyük havaalanı Domodedovo'nun Terminal 2 binası ile birlikte Moskova'da yeni projelere başlıyor. Bolşevik İş Merkezi Projesi, LIFE-Botanicheskiy Sad Rezidans Kompleksi ve Chekhov Lüks Kulüp Ev projelerinin 2016 yılı sonuna kadar teslim edilmesi planlanıyor.

Chekhov Lüks Kulüp Ev
Chekhov Lüks Kulüp Ev

Şirket olarak ilk kez bir havaalanı projesine imza attıklarını belirten Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay; “Ant Yapı olarak yurtdışında ve yurtiçinde toplam yaklaşık 3 milyar dolar değerinde, 2 milyon 620 bin m2 alana sahip 35 projeye devam ediyoruz. Rusya'daki yeni projelerimizin her biri bizim için çok değerli ama şirket olarak bugüne kadar hayata geçirdiğimiz konut, ofis, alışveriş merkezi, kültür merkezi, spor merkezi, otel gibi birbirinden farklı fonksiyonlara ek olarak ilk kez bir havaalanı projesinde yer almanın ve başka ülkelere açılmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Projeyle Domodedovo'nun yolcu kapasitesi 50 milyonu aşacak

Rusya'nın en büyük havaalanı olarak 1965'ten bu yana hizmet veren Domodedovo'ya ait Terminal 2 binasının yükleniciliğini üstlenen Ant Yapı'nın Proje Direktörü Güven Dündar, Moskova'nın yaklaşık 34 kilometre güneyinde konumlanan havaalanına yapılacak yeni terminal binası hakkında; “Uluslararası uçuş yapacak yolculara sunulan hizmetlerin süresini en aza indirgemek üzerine tasarlanan Terminal 2 binasında ilk kat gelen, ikinci kat giden ve üçüncü kat ise VIP yolculara hizmet verecek şekilde bölümlere ayrılıyor. Terminalde havayolu ofisleri, turistler için danışma merkezleri ve yolcu transferleri için özel alanlar da bulunuyor” dedi.  

Rusya Domodedovo Havaalanı
Rusya Domodedovo Havaalanı

Rus Signy ile İngiliz Pascall+Watson proje gruplarının ortak çalışması olan terminal binalarının dört etaptan oluştuğunu belirten Güven Dündar, “İnşaat alanı 230.000 m2 olan ikinci etabı 500 milyon dolarlık yatırım değeriyle, 28 ay içerisinde tamamlamayı planlıyoruz. Tüm terminaller tamamlandığında yolcu kapasitesinin yıllık 50 milyonu aşması amaçlanıyor. Domodedovo Havaalanı şu an itibarı ile Moskova ve Doğu Avrupa'nın en yoğun havaalanı olarak dünyada 50. sırada yer alıyor. Proje tamamlandığında ise dünya üzerindeki en yoğun tempolu 20 havaalanı arasına girmesi ön görülüyor” dedi.

Londra'da “super prime” konut projesi

Ant Yapı'nın yurtdışında, Rusya ve Türkmenistan'da devam eden faaliyetlerini başka ülkelerde de genişletmek üzere çalışmalarını sürdürdüğünü de vurgulayan Okay, “İlk olarak İngiltere'de, Londra şehrinin merkezinde, Buckingham Sarayı ile Green Park'ın çok yakınında 10 bin m2 büyüklüğünde ve 40 milyon pound yatırım bedeli ile Wainbridge Estates Belgravia Limited şirketinin geliştirdiği “super prime” kategorisinde yer alan çok lüks ve butik konut projesinin çalışmalarına başlıyoruz” dedi. 

Ant Yapı Londra konut projesi
Ant Yapı Londra konut projesi

Yurtiçinde yeni projeler başlayacak 

Yurtiçindeki projelerle ilgili de bilgi veren Mehmet Okay, “Ant Yapı olarak toplam beş şantiyede devam eden projelerimiz bulunuyor. Beylerbeyi'nde konumlanan Antteras'ı Temmuz ayında teslim ettik, Anadolu yakasının yeni ticari ve merkezi bölgesi Ümraniye'deki projemiz Antasya Residence'ı ise bu ayın sonunda teslim ediyoruz. 2016 yılı sonunda teslim etmeyi planladığımız Halkalı'daki ofis projemiz Antplato'da ise çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Yurtiçindeki taahhüt işlerimizden İş GYO'nun Kartal'daki karma projesi Manzara Adalar'ı ve Ümraniye'deki Türkiye Finans Yatırım Bankası Genel Müdürlük binasını da hedeflenen tarihlerde teslim etmeyi planlıyoruz” dedi.

Yakın zamanda Ümraniye'de yeni bir konut projesine imza atmayı planladıklarını belirten Okay, “100 konut olarak planlanan projenin henüz ön çalışmaları devam ediyor. Bunun yanında, Çamlıca-Ünalan'da bulunan arsamız üzerinde hastane veya otel projesi hayata geçirmeyi planlıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ant Yapı'nın Rusya'daki Skyview projesinin temeli atıldı!
  • 19.02.2022 11:36

Ant Yapı'nın Rusya'daki Skyview projesinin temeli atıldı!

Ant Yapı’nın Rusya’nın Başkenti Moskova’da geçekleştireceği otel, ticari alanlar ...

Ant Yapı, Londra'da konut projesi yapacak!
  • 21.10.2015 16:38

Ant Yapı, Londra'da konut projesi yapacak!

Uluslararası alanda en çok iş yapan 250 müteahhit firma listesinde 92. sırada ye ...

Ant Yapı, OKO ile Avrupa'nın zirvesine oturdu!
  • 26.05.2015 10:20

Ant Yapı, OKO ile Avrupa'nın zirvesine oturdu!

Ant Yapı, 20 yıldır bulunduğu Rusya'da 352 metre ile Avrupa'nın en yüksek binası ...

Avrupa'nın en yüksek binası Oko Towers'ta son durum!
  • 20.02.2015 15:57

Avrupa'nın en yüksek binası Oko Towers'ta son durum!

Avrupa'nın en yüksek binası Oko Towers'ı Ant Yapı hayata geçiriyor. ...