maritbet girişmaritbet
Ankaralılar geniş ve ferah konuttan vazgeçemiyor

Ankaralılar geniş ve ferah konuttan vazgeçemiyor

Geleneksel konut anlayışından vazgeçen Ankaralılar tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri geniş ve bol ışık alan konut projelerine ilgi gösteriyor.

Ankara'da uzun yıllar çok sayıda başarılı inşaat projesine imza atan Zeynal Durkut ve Fevzi Akbulut ile güç birliği yaparak kurdukları MFZ Grup'un ortaklarından Muhanver Gözüm, özellikle son 2-3 yıldan bu yana Başkent konut sektöründe adeta “devrim” yaşandığını kaydetti.

Kent siluetinin hızla değiştiğini, belirli alanlarda sıkışan, alt yapı sorunları nedeniyle konforlu yaşamdan mahrum kalan Ankaralılar'ın yeni yerleşim alanları ve projelere ilgi gösterdiğini belirten Gözüm, sektörde başarılı olmak isteyen Ankaralı veya diğer illerden gelen inşaatçılar ya da farklı sektörlerden oldukları halde konut üretimine başlayan kişilerin belirli hassasiyetleri göz önünde tutması gerektiğini söyledi.

Gözüm, her ilin farklı sosyo-kültürel yapısı olduğunu, Türkiye'ye yön veren, siyasetin merkezinde yer alan Ankaralılar'ın yıllardan beri geniş, bol ışık alan, komşuluk ilişkilerinin körelmeyeceği konutlarda oturduklarını kaydederek, şunları söyledi:

Allora örnek olacak

“Ankaralı'yı şimdi, nefes almanın bile çok zor olduğu küçük küçük mekanlarda oturtamazsınız. Bununla ilgili denemelerin çok başarılı olmadığına şahit oluyoruz. Hele hele komşuluk ilişkisi kurulamayacak konutlar bu kentin ruhuna aykırı. Çünkü Ankaralı sıcakkanlı, yardımsever ve belirli kültür birikimine sahiptir. Başkentli, dar, sıkıcı, karanlık, komşuluk ilişkilerinin olmadığı mekanlarda oturmak istemez. Bu nedenle Çayyolu'nun Beytepe ile birleştiği çok değerli lokasyonda projesi hızlı bir şekilde süren Allora konutlarını, Ankaralı'nın tüm geleneksel isteklerini karşılayacak şekilde inşa etmeyi kararlaştırdık. Allora'da 2 artı 1 konutlar bile 150 metrekareden başlıyor, 480 metrekareye kadar çıkıyor. Hatta daha geniş ve ferah mekanlarda yaşamak isteyen müşterilerimiz için de 5+1 konutlardan bazılarını 4+1'e de dönüştürebiliyoruz. Sosyal donatı alanlarını da aidatların yükselmesine yol açacak gereksiz unsurları katmadan oluşturuyoruz.”

Gelecek yılın ortalarında teslim edecekleri Allora Konutları'nın tamamlandığında Ankara ve Ankaralı için örnek oluşturacak bir proje olacağını belirten Gözüm, “Henüz lansmana bile çıkmamamıza karşın Allora'ya gelen çok sayıda talep doğru yolda olduğumuzu gösteriyor” dedi.

Yorum Yaz