maritbet girişmaritbet
Ankara Eskişehir Yolu, yatırımcıların yeni gözdesi!

Ankara Eskişehir Yolu, yatırımcıların yeni gözdesi!

Ankara Eskişehir Yolu aksını değerlendiren EVA Gayrimenkul, bölgenin özellikle son yıllarda cazibe merkezi konumuna yükseldiğini ortaya koyuyor.

EVA Gayrimenkul Değerleme Lisanslı Değerleme Uzmanı Çağrı Erkut Şen, Eskişehir Yolu'nun Ankara'nın merkezinden başlayarak batıya doğru uzanan önemli ana arterlerden biri olduğunu kaydederek, yolun güney aksında kamu binaları, üniversiteler ve hastanelerin yer aldığını, kuzey aksında ise daha çok rezidans ve AVM'lerin göze çarptığını belirtiyor. Ana arter üzerinde birçok semtin bulunduğunu ve 2014 yılında metronun da açılmasıyla tüm bölgelerden Eskişehir Yolu'na rahat ulaşım sağlandığını dile getiren Şen, bu nedenle Eskişehir Yolu'nun son yıllarda hızlı gelişerek trend lokasyon haline geldiğini söylüyor.

Nüfus bölgeye kayıyor

Şen, Ankara'nın eski yerleşim bölgelerinden Gaziosmanpaşa, Esat, Kavaklıdere, Ayrancı ve Birlik semtlerinde yaşanan trafik yoğunluğu ve gürültü kirliliğinin yanı sıra bölge insanlarının taleplerinin karşılanamaması nedeniyle taleplere cevap verecek yeni yerleşimler için çalışmaların bölgeye odaklandığını kaydediyor. 

Atatürk Bulvarı'ndan başlayarak Batı Çevre Yolu'na kadar yaklaşık 21 kilometrelik mesafede birçok kamu ve askeri kurumların yer aldığını belirten Şen, 2016'da hizmete açılan Türkiye Milli Botanik Bahçesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, AFAD ve Danıştay binalarının da söz konusu aks üzerinde yer alması nedeniyle orta kısımlarda yer alan nüfusun bu aksa kaymasına yol açtığını kaydediyor. Bununla birlikte Şen, yaklaşık 86.439 öğrenci kapasiteli ODTÜ, Bilkent, Hacettepe, Başkent, TOBB ve Ufuk Üniversiteleriyle 2016'da inşasına başlanan Hastane Kampüsünün de bu aks üzerinde bulunmasının yeni yatırımların habercisi olduğunu ileri sürüyor.

Ankara'nın en yoğun ofis stoğuna sahip

Eskişehir Yolu'nun Ankara'nın en fazla ofis stoğuna sahip bölgesi olduğunu söyleyen Şen, aks üzerinde inşası tamamlanmış dokuz büyük ofis projesinin yanı sıra inşası tamamlanma aşamasında olan yedi önemli proje olduğunu dile getirerek, söz konusu projelerde farklı tiplerde ofis ve dükkan ünitelerinin yer aldığını ifade ediyor. Projelerde doluluk oranının %70-80 arasında değiştiğini belirten Şen, ofis ünitelerinin metrekare satış değerlerinin 4500-8000 TL arasında olduğunu, metrekare kira değerlerinin ise aylık 35-43 TL düzeyinde seyrettiğini dile getiriyor. Şen, ofis projelerinin yanı sıra aks üzerinde sekiz AVM'nin faaliyet gösterdiğini kaydederek, bölgede yaklaşık 289.459 m2 kiralanabilir alan olduğunu belirtiyor. 

Otel yatırımı için cazip

Bölgenin merkeze ve kamu binalarına yakınlığı, ulaşım çeşitliliği ve kolaylığı nedeniyle otel yatırımcılarını cezbettiğini söyleyen Şen, bölgede lüks konseptte 1078 oda kapasiteli beş otelin yer aldığını, yeni yapılan projelerle 2016 yılı sonuna kadar kapasitenin artacağı ifade ediyor. Şen, otellerde oda fiyatlarının 80-115 euro aralığında olduğunu ve doluluk oranlarının % 60-70 arasında değiştiğini belirtiyor. 

Eskişehir Yolu üzerinde yaşanan hareketliliğin konut ihtiyacını da beraberinde getirdiğini kaydeden Şen, özellikle Çukurambar, Çayyolu, Mustafa Kemal ve Bağlıca semtlerinde yapılaşmanın hız kazandığını ifade ediyor. Bu semtlerde farklı tip ve büyüklüklerde aile yaşamına uygun lüks konutların yapıldığını belirten Şen, metrekare birim değerlerinin 2500-5000 TL arasında satışa sunulduğunu söylüyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Adana’da en çok Seyhan, Çukurova ve Sarıçam ilçeleri tercih ediliyor
  • 24.01.2022 15:30

Adana’da en çok Seyhan, Çukurova ve Sarıçam ilçeleri tercih ediliyor

Türkiye’de yüksek enflasyon, döviz kurlarındaki artış ve pandeminin etkisiyle pe ...

Sur Yapı Antalya sakinleri yeni evlerine taşınmaya başlıyor
  • 04.03.2021 10:48

Sur Yapı Antalya sakinleri yeni evlerine taşınmaya başlıyor

Sur Yapı Antalya projesinde Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle iskan i ...

İstanbul'da sarnıç zorunlu hale geldi!
  • 15.01.2021 09:27

İstanbul'da sarnıç zorunlu hale geldi!

İBB Meclisi’nde kabul edilen İstanbul İmar Yönetmeliği Taslağı’na göre 1000 metr ...

Starbucks ürünleri ilk kez Hepsiburada’da satışta
  • 14.01.2021 16:25

Starbucks ürünleri ilk kez Hepsiburada’da satışta

Starbucks termos ve kupaları, kahve keyfiniz her anınıza eşlik etsin diye artık ...