maritbet girişmaritbet
Altan Elmas canlı yayınımıza katıldı

Altan Elmas canlı yayınımıza katıldı

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas Katar’da canlı yayınımızda projeler hakkında bilgiler verdi ve fuar değerlendirmesinde bulundu.

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Expo Turkey by Qatar'da canlı yayınımıza katıldı. Yaptığı konuşmada Katar ile Türkiye arasında kurulan dostluğun altını çizen Altan Elmas, "Katar ve Türkiye son 15 yılda çok büyük dostluklar geliştirdi. Katar, gelir seviyesi yüksek bir ülke, ciddi anlamda imkanları olan firmalar ve kişiler çok var. Bu anlamda önemsediğimiz için ve Katar-Türkiye dostluğunu da önemsediğimiz için bugün buradayız" diye konuştu.

Yüzde 15 yabancılara satış yapılıyor

Yabancılara yapılan yatırımlar hakkında bilgiler veren Altan Elmas, "Ciddi anlamda biz de portföyümüzü koyduk standımıza, 13 tane projemiz var. Elbette hepsini getiremedik ama 4-5 tanesi kağıt ve maketlerimizle burada. Buradaki birinci hedefimiz dostluklar inşa etmek. Katarlı yatırımcılar, Türkiye'yi seviyorlar, biliyorlar. -Biz direk sözleşme yapmıyoruz, kapora alınıyor. Arkadaşlarımız da dün itibari ile 10 milyon liralık kapora aldılar. Tabi burada hedefimiz 100 milyon satış yapalım çıkalım değil, bizim temel hedefimiz dostlukları sağlamak. Bizim daha öncede konut sattığımız Katarlı yatırımcılar var. Sonuçta bir kişi geliyor peşine birçok kişi daha geliyor. Yeter ki doğru hizmet ver. Sur yapı tarafından konutların yüzde 15'ini yabancılara satıyoruz. 19 ülke vatandaşına satış yapmışız. Anadolu Yakası biraz daha düşük gidiyor. Avrupa Yakası'nda daha yüzde 20-25'lik rakamlara erişiyor. Daha çok Havalimanı'na erişim sağlanan yerleri daha çok tercih ediyorlar. Bursa projemize çok ilgi var. Bu yazı bekliyoruz projenin yüzde 25'lik kısmı kaldı. Yaz sonuna teslim etmeyi hedefliyoruz" dedi. 

Türkiye İradesi güçlü bir ülke

Sözlerine yabancılar ile ürkiye arasındaki ilişkilerden söz eden Elmas, "Yabancılarla aramız iyi, kötü olması için bir sebep yok. Herkes görmüş oldu, Türkiye büyük şeyler atlatmış olsa bile ayakta durabilen bir millet. Sayın Cumhurbaşkanımız güçlü bir iradeye sahip biri ve bu iradeyi önemseyen bir millet yapısı var. Hiçbiryerde görülmemiştir, tankların üstüne gövdesini koyan bir ülke var mı? Yabancılar'da bunu görüyor. Ekonomik olarak da referandumu atlattık. O bir süreçti hepimiz için. Bunun olumlu etkisi de oldu. Finansal açıdan da toparlanacağımızı düşünüyorum" dedi.

Altan Elmas Uzakdoğu'nun Türkiye'ye ilgisinden de söz ederek Türkiye'nin önümüzdeki dönemlerde güç merkezi olacağının altını çizdi. "Uzakdoğulu yatırımcıların özellikle Türkiye'ye ilgi ve alakası var. Avrupa ile yaşanan olaylardan dolayı avrupalılardan boşalan yeri hemen doldurmak istiyorlar. Ben Avrupalıların boşaltıcağını düşünmüyorum, onlarda fırsat olarak düşünüyorlar. Arap alemi, Körfez alemi ile aramız hep iyi.  Önümüzdeki dönemde Türkiye'nin, doğu ve batı arasında bir güç merkezi olacağını düşünüyorum. Batının etkilerinde dönen Türkiye iken şimdi Batı'dan kopmadan aha dengeli bir yere geleceğiz. Ticaret olarak da öyle yapacağınız yatırımları bir kenara yapmak istemezseniz çeşitli yerlere yapmak isterseniz. Bu sebeple Türkiye, bir güç merkezi olacağını düşünüyorum."

Hatice İlvan/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Katar, depremzedeler için konteyner evleri Türkiye'ye göndermeye başladı
  • 13.02.2023 09:51

Katar, depremzedeler için konteyner evleri Türkiye'ye göndermeye başladı

Katar, depremzedeler için taahhüt ettiği konteyner evlerin ilk bölümünü Türkiye' ...

Katar, Dünya Kupası taraftarları dışındaki tüm ziyaretçilere kapılarını kapatıyor
  • 22.09.2022 09:31

Katar, Dünya Kupası taraftarları dışındaki tüm ziyaretçilere kapılarını kapatıyor

Katar, 1 Kasım ile 23 Aralık tarihleri arasında FIFA Dünya Kupası taraftarları h ...

Katar'da çağın ruhuyla harmanlanmış bir İslam mimarisi: Eğitim Şehri Camisi
  • 23.08.2022 14:25

Katar'da çağın ruhuyla harmanlanmış bir İslam mimarisi: Eğitim Şehri Camisi

Başkent Doha'da 2015'te inşası tamamlanan Eğitim Şehri Camisi, modern yapısı ve ...

Konut sektörü temsilcileri Bakan Nebati ile yaptıkları görüşmeyi değerlendirdi
  • 18.05.2022 17:18

Konut sektörü temsilcileri Bakan Nebati ile yaptıkları görüşmeyi değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Enflasyonla Mücadelede Birlikten Berek ...

Altan Elmas: Konut fiyatlarında yüzde 60'lık artış bekleniyor
  • 09.11.2021 10:16

Altan Elmas: Konut fiyatlarında yüzde 60'lık artış bekleniyor

A Para'da yayınlanan Emlak Avcısı programına katılan KONUTDER Başkanı Altan Elma ...