maritbet girişmaritbet
Ali Nuhoğlu, “Fikirtepe’nin dokusunu sosyalleştirdik”

Ali Nuhoğlu, “Fikirtepe’nin dokusunu sosyalleştirdik”

Fikirtepe’de Yenitepe Kadıköy projesini gerçekleştiren Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, Fikirtepe hakkında açıklamalar yaptı.

Rönesans GY ve Adana Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi'nde Yüksekten Uçanlar oturumuna katılan Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu BaşkanıAli Nuhoğlu, Fikirtepe'de kent kurgusunun hatalı yapıldığını ve kendilerinin buna müdahale ettiğini söyledi.

Fikirtepe'de kurgunun gettolar şeklinde olduğunu belirten Nuhoğlu, insanların ekonomik durumlarına göre ayrışan bir yapıda olduğunu kaydetti. İnsanı şehirden uzaklaştıran site mantığı ile hareket edildiğini söyleyen Nuhoğlu, “Biz buna karşı çıktık. Sitelerin etrafında dikenli teller, duvarlar vardı. Sanki bir düşman gibi karşı toplum ayrışıyordu. Böyle bir proje geliştirilmemesini tavsiye ettik. Böyle bir toplum yapısında yoksullar ve zenginler nasıl bir arada yaşayacak? Bizim kültürümüzde sosyal dayanışma vardır. Bizde bu mahalle kültürünün devam etmesinden yanayız” dedi.

Nuhoğlu şöyle devam etti:

‘Fikirtepe'de biz dava edildikten sonra bölge başıboş kaldı. Kimsenin evi yok, herkes kirada oturuyor. Kiraları biz ödüyoruz. Bölgenin imarı yok. Ortamdaki paniği düşünün. Fikirtepe'de emsale 4 diyorlar ama emsal 3 seviyelerinde. Sağlıklı bir kentsel yapı oluşturmak için yoğunluk aşağıya düşünce bazı kayıplar yaşadık.

Bazı bölgelerde firmalar ruhsat almış durumda. İhtiyaçlara göre planlama yapılmadığında uzun dönemde dönüşüm yapmamızın imkanı yok. Arz bolluğu yaşanması ihtimaline karşı çok soru var. Bölgesel düzeyde ihtiyaçlar belirlenip baştan aşağıya yeni planlar yapmak gerekiyor. Şu anda birçok bölgede binalar yapılıyor, daha sonra ona göre planlar yapılıyor. Dönüşümde kesinlikle bölgenin master planı olması lazım.

İnsanları birbirinden uzaklaştıran site mantığı vardı daha önce. Biz Fikirtepe'de kapalı siteler yapmayalım dedik. Bölgede tüm binalar sokaklara, caddelere açılıyor. Kamunun da desteğiyle çok iyi bir sonuç alınabilir. Kamunun Fikirtepe'de 400 dönüm yeri var. Bu alan için master plan yapılabilirdi. İstanbul Finans Merkezi aslında master plana büyük bir örnek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Fikirtepe Platformu Başkanı Ali Nuhoğlu, emlaktasondakika.com’a konuştu
  • 09.10.2015 16:51

Fikirtepe Platformu Başkanı Ali Nuhoğlu, emlaktasondakika.com’a konuştu

Fikirtepe Platformu Başkanı Ali Nuhoğlu, emlaktasondakika.com’a özel açıklamalar ...

Ali Nuhoğlu, MIPIM 2015'i masaya yatırdı!
  • 11.03.2015 17:56

Ali Nuhoğlu, MIPIM 2015'i masaya yatırdı!

Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, Fransa'da MIPIM 2015 Fuarı'nı ...

Ali Nuhoğlu 'Fikirtepe'de çalışmalarımız sürüyor'
  • 02.03.2015 15:16

Ali Nuhoğlu 'Fikirtepe'de çalışmalarımız sürüyor'

Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, Fikirtepe'deki Yenitepe Kadık ...

Şemsettin Aydın ve Ali Nuhoğlu, Emlak Hakkında Herşey'de!
  • 15.12.2014 14:53

Şemsettin Aydın ve Ali Nuhoğlu, Emlak Hakkında Herşey'de!

Gayrimenkul Uzmanı Yavuz Karaman'ın her hafta yer aldığı Emlak Hakkında Herşey p ...

Ali Nuhoğlu, Yenitepe Kadıköy'ü anlattı
  • 07.06.2014 13:41

Ali Nuhoğlu, Yenitepe Kadıköy'ü anlattı

Nuhoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, Fikirtepe kentsel dönüşüm projesi Ye ...