maritbet girişmaritbet
Ali Ağaoğlu: Alarko arsası için parayı peşin verdim. Tapuyu da cebime koydum!

Ali Ağaoğlu: Alarko arsası için parayı peşin verdim. Tapuyu da cebime koydum!

Boğazın en değerli arsalarından biri daha sahibini buldu. Alarko Holding ve Suriye Konsolosluğu’nun kiracı olarak bulunduğu Ortaköy sırtlarındaki arsa, peşin parayla Ali Ağaoğlu’nun oldu

 

Miras kavgaları nedeniyle daha önce birçok kez icradan satışa çıkarılan, Alarko Holding ve Suriye Konsolosluğu gibi binaların yer aldığı arsa, Ali Ağaoğlu'nun oldu. Geçtiğimiz aylarda Yeniköy'deki Carlton arazisinin tamamını satın alan Ağaoğlu, Ortaköy'deki Alarko Holding merkezinin bulunduğu araziyi de satın alarak İstanbul Boğazı'ndaki yatırımlarına bir yenisini daha ekledi.
 
Satış sonrası görüştüğümüz Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, arsanın sahibinin Asım Onur ve ailesi olduğunu belirterek, “Ben arsayı icradan değil, asıl sahiplerinden satın aldım. Hayatım boyunca icradan arsa satın almadım. Aileyi ikna ederek aldım” dedi. Araziye ödediği rakam için kesin bir rakam belirtmeyerek, aile ile kendi arasında olduğunun altını çizen Ağaoğlu,  icrada 300 milyon lira olsa da piyasa değeri 600 milyon liraları bulan arsa için, dolar üzerinden sekiz sıfırlı bir rakam ödediğini vurguladı. İstanbul'un en değerli arsalarını gözünü kırpamadan satın aldığını ifade eden Ağaoğlu, “Arsa çok değerliydi, değeri neyse verdim. Parayı peşin verdim. Tapuyu da cebime koydum” diye konuştu.
 
Arsanın içinde Suriye Konsolosluğu ve Alarko Holding merkez binasının bulunduğunu söyleyen Ağaoğlu, “Konsolosluk ve Alarko Holding kiracı durumundalar, bunları çıkarıp, arsanın imar durumuna göre, turizm amaçlı bir tesis yapacağım” dedi. Arsanın bulunduğu alanın çok değerli olduğunun altını çizen Ağaoğlu, bölgenin doğasını ve koruyu bozmadan, dünya ölçeğinde nitelikli bir projeye imza atacağını ifade etti.
 
Ağaoğlu'nun satın aldığı arazi Reina'nın karşısından Ulus'a kadar ilerleyen yamaçtaki 41 bin 553 metrekarelik bölgeyi kapsıyor.
 
‘Yatak odamıza girdi'
Ağaoğlu, “Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi çok değerli dostum İzzet Garih araziyi satın almamızdan sonra ‘Ağaoğlu araziyi alarak şirketimizin yatak odasına kadar girdi' şeklinde espri de yapmış. Sevgili Garih'in bu sözleri de söz konusu arazinin değerinin bir göstergesidir” diye ekledi.
 
Yatırımlar devam edecek
İnşaat sektöründeki durağanlığa rağmen yatırımlarına hız kesmeden devem ettiğini söyleyen Ağaoğlu, “Milletin ağladığı, ekonominin durduğu dönemde yatırım yapamaya devam ediyoruz. Her zaman söylediğim gibi, yatırımları yastık altına değil, toprak üstüne yapıyoruz” diye konuştu. Ağaoğlu, İstanbul Boğazı'nın dünyanın göz bebeği olduğu belirterek, yatırımlarını burada yoğunlaştıracağının altını çizdi. Özellikle inşaat, enerji ve turizm alanındaki yatırımlarına hız verdiğini vurgulayan Ağaoğlu, “Böylesine önemli bir konuma sahip bu araziyi alarak, yeni bir yatırıma daha imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. 
 
Miras kavgaları yaşandı
Miras kavgaları nedeniyle birçok kez icradan satışa çıkarılan arsanın geçmişi 2. Abdülhamit'e dayanıyor. 2. Abdülhamit araziyi üç kızına paylaştırdıktan sonra, Abdülhamit'in kızlarından Zekiye Sultan, hakkına düşen 42 dönümlük araziyi 1926'da Asım Onur'a sattı. Dönemin ünlü hastanelerinden Şifa Yurdu'nun sahibi Asım Onur'un ölümünden sonra ise, arsa çocukları arasında miras kavgalarına neden oldu.
 
Yalı zengini
Gayrimenkul yatırımlarıyla dikkat çeken Ali Ağaoğlu, daha önce de boğazın değerli arsalarını portföyüne eklemişti. En son Yeniköy'deki eski Carlton Oteli'nin arsasının tamamını satın almasıyla gündeme gelen Ağaoğlu'nun, Amcazade Yalısı ve Kanlıca'daki yalıları olmak üzere Boğaz'da birçok yalısı olduğunu biliyor. 
 
Dubai'de Tarkanlı lansman
Ali Ağaoğlu, Ağaoğlu Maslak 1453 projesinin lansmanını da Ekim'de Dubai'de düzenlenecek Cityspace Fuarı'nda yapacak. Türkiye'nin onur konuğu olduğu fuarda Ağaoğlu gövde gösterisinde de bulunacak. Mega star Tarkan'ın da vereceği konserle tanıtılacak proje dünyada da satışa sunulacak.
 
Yavuz Karaman/Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi!
  • 29.06.2022 16:41

Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi!

Son dakika haberine göre Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi, Ataşehir'de özel bir ha ...

Ali Ağaoğlu, yeni doğan torununa villa hediye etti!
  • 23.11.2021 10:34

Ali Ağaoğlu, yeni doğan torununa villa hediye etti!

Üçüncü kez dede olan Ali Ağaoğlu, yeni doğan torununa Çekmeköy’deki projesi Ağao ...

Ağaoğlu Maslak 1453 kampanya reklam filmi yayında!
  • 10.10.2016 17:33

Ağaoğlu Maslak 1453 kampanya reklam filmi yayında!

Ali Ağaoğlu'nun rol aldığı Ağaoğlu Maslak 1453 reklam filmi yayında. Konutların ...

Ağaoğlu Maslak 1453 projesinin son durumu!
  • 06.08.2016 15:18

Ağaoğlu Maslak 1453 projesinin son durumu!

Ali Ağaoğlu, Maslak 1453 projesinin şantiyesini basın mensuplarıyla birlikte gez ...

Ali Ağaoğlu'nun gözüyle Central Park Bakırköy!
  • 23.03.2016 17:02

Ali Ağaoğlu'nun gözüyle Central Park Bakırköy!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Central Park Bakırkö ...