maritbet girişmaritbet
Akıllı ev sistemleriyle daireler cepte!

Akıllı ev sistemleriyle daireler cepte!

Akıllı ev sistemleri hayatımıza girdi, yaşam alanımızdaki her şey parmaklarımızın ucuna geldi.

Eskiden çoğumuzun evinde akıllı olarak bulunan tek şey "otomatik" paneliydi. Kırmızı tuşa bastığınızda apartmanın giriş kapısı açılabiliyorsa şanslılardan sayılırdınız. Eğer o da bozuksa evin en küçüğü belki de 3 kat aşağı inip o kapıyı açmakla görevliydi. Dahası evin yapabileceği bir şey yoktu ve en fazla balkondan gelen kişiye anahtar atılırdı...

Sonsuza kadar böyle gidecekmiş gibi görünen ve otomatik panelinden "Kim o" diye sorduğumuz soru hayatımıza giren "Akıllı ev" tanımıyla birden bire değişti. Konut projelerinin yeni teknolojiyle harmanlanması, son günlerde oldukça sık duyduğumuz bir terimi sözcüğümüze kattı: "Akıllı ev"

Sadece apartman giriş kapısını açmakla kalmayıp, gelen kişiyle görüntülü konuşabileceğiniz, siz yokken bütün evi kontrol altına alabileceğiniz bir sistem düşünün. 

Ütüyü fişte unuttuysanız elektriği, ocakta yemeğiniz kaldıysa doğalgazı kesebilirsiniz. Eviniz kaba inşaat aşamasındayken, su vanasından doğalgaza, lambalardan prizlere, elektrik şalterinden kombiye kadar pek çok noktadan sistem paneline kablo döşeniyor. Bu kablolarla pek çok modülden gelen bilgiler tek bir noktada buluşuyor. Siz bu modülleri evde yokken bile telefondan, tabletten kontrol altına alabiliyorsunuz. Perdeleri açıp kapatabilir, eviniz siz işten döndüğünüzde sıcacık olsun istiyorsanız kombiyi yükseltebilirsiniz. 

akıllı ev sistemleri

Oturduğunuz eve "akıllı" özelliği katabilir misiniz?

Şuan için en uygun akıllı ev sistemleri kablolu olduğu için mevcutta oturduğunuz evi akıllı hale getirmek zor ve zahmetli bir iş olabilir. Ancak kablosuz akıllı ev sistemleri de mevcut. Altyapı maliyetlerini de azaltan kablosuz akıllı ev sistemleri, mevcut evler de tadilatsız uygulama imkanı veriyor. 

Her bir akıllı ev sistemi geliştiricisinin telefonlar için kendi uygulaması bulunuyor. Bu uygulamayı telefonunuza indirdiğiniz andan itibaren evinize kurulan sistemi kontrol edebiliyorsunuz. Yangın, su baskını, gaz kaçağı veya hırsızlıklar gibi pek çok olumsuz duruma anından müdahale edebilirsiniz. Alarm sistemleri sayesinde telefonunuza gelen bir bildirim evinizin güvenliğini sağlamanıza yardımcı oluyor.

"Panolara, asasöre kağıt asma dönemi bitti"

Akıllı bina sistemleri ile teknolojiyi yaşam alanlarına entegre eden Berker Türkiye'nin genel müdürü Medeni Kahraman, "Eskiden lüks olarak algılanıyordu. Ancak, artık insanlar android ve apple uygulamaları üzerinden bunları evdeyken veya uzaktayken kontrol etme, yönetme, servisleri doğrudan alma, servis isteklerini doğrudan gönderme yapabiliyor. Mobil iletişim araçlarıyla bu sistemlere bağlanıyorlar. Eskiden bildiğimiz kağıtları panolara veya asansörlere asma dönemi bitti artık. İnsanlar yaşam standartlarının yükselmesi adına bu dokunmatik ekranları, beraberinde mobil platformlar, çok fonksiyonelli anahtarları kullanıyor. Evdeki ısıtma, aydınlatma, perde, panjur gibi uygulamalar bir noktada toplanıyor ve insanlar isterlerse bunu telefondan kontrol edebiliyorlar" ifadelerini kullandı.

medeni kahraman

Eviniz için senaryo oluşturabilirsiniz

Evler için akıllı anahtarlar üzerinde senaryo oluşturulabileceğini belirten Kahraman, bunu şöyle açıklıyor; Örneğin bir "Hoşgeldin senaryosu" dediğiniz zaman ısıtma ve aydınlatma sistemi açılabilir, panjurlar açılabilir. "Güle güle senaryosu"na bastığınız anda ise bütün sistem korumaya geçer, elektrik kapanır, panjurlar iner gibi kendi içerisinde hayatı kolaylaştırıcı modüller oluşturulabilir. Bu şuan çok hızlı bir şekilde yayılıyor. Aslında bir geçiş dönemindeyiz. Önümüzdeki 5-10 sene içerisinde bunlar standart haline gelecek."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Akıllı evlerin sayısı iki yıl içinde 350 milyonu aşacak!
  • 19.02.2022 16:57

Akıllı evlerin sayısı iki yıl içinde 350 milyonu aşacak!

Pandemiyle birlikte yaygınlaşan uzaktan çalışma modeli, dünya genelindeki birçok ...

Netatmo ile eviniz ve iş yerleriniz güvence altında!
  • 04.11.2021 10:57

Netatmo ile eviniz ve iş yerleriniz güvence altında!

2018 yılında Legrand bünyesine katılan Netatmo, kullanışlı, güvenilir ve erişebi ...

Living Now with Netatmo ile evinizle her zaman bağlantıda olun!
  • 04.05.2021 17:20

Living Now with Netatmo ile evinizle her zaman bağlantıda olun!

Geleneksel sistemleri akıllı sistemlere dönüştüren Living Now with Netatmo ile e ...

Living Now ile eviniz tek tıkla kontrol altında!
  • 04.12.2020 11:18

Living Now ile eviniz tek tıkla kontrol altında!

Bticino Living Now sade çizgisiyle yenilikçi yanını, bağlı sistemler için gelişt ...

Akıllı düğmeler ev hayatını kolaylaştırıyor
  • 11.11.2018 09:43

Akıllı düğmeler ev hayatını kolaylaştırıyor

Akıllı ev çözümleri gün geçtikçe gelişiyor. En yeni teknolojilerden 'akıllı düğm ...

Akıllı termostat teknolojileri evlerde tasarruf sağlıyor
  • 22.10.2018 15:46

Akıllı termostat teknolojileri evlerde tasarruf sağlıyor

Somfy Akıllı Termostat ile kullanıcılar şimdi ev ya da iş yerlerindeki kombileri ...