maritbet girişmaritbet
AK Saray, yatırımcıları Anadolu Bulvarı’na çekiyor!

AK Saray, yatırımcıları Anadolu Bulvarı’na çekiyor!

Ankara’nın büyümesiyle bazı bölgelerde yaşanan yığılma, çok sayıda sorunu getirirken buna karşın merkeze yakın lokasyonlar öne çıkmaya başladı.

Her geçen yıl günlük yaşam ve iş telaşı katlanarak artarken, özellikle büyükşehirlerde günlük yaşamın en önemli sorunu olan ulaşım sıkıntısının boyutu da günbegün fazlalaşıyor. Başkent Ankara'da bu telaşa bir de kentin büyümesiyle bazı bölgelerde yaşanan yığılma eklenince, trafik ciddi problem haline geliyor.

Son yıllarda ulaşım kolaylığının gayrimenkul değerlemesinde ciddi katkı sağlamaya başladığını ifade eden gayrimenkul yatırım uzmanları, yatırım yapacaklara bakir; buna karşın kent merkezine yakın ve ulaşım sorunu olmayan bölgelere yönelmeleri önerisinde bulunuyor.

Ankara'nın kent gelişimine yatırımlarıyla yön veren Onursal AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, İstanbul nasıl Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli ve Sakarya ile birleştiyse Ankara'nın da hızlı bir coğrafi gelişim içinde olduğunu söyledi.

Bu büyümenin kentin kalkınması için son derece önemli ve gerekli olduğunu bildiren Öngün, “Elbette gelişim bir kent için olmazsa olmazdır. Hele bahsettiğimiz kent ‘Başkent' ise büyümenin desteklenmesi gerekiyor. Ancak bu büyümenin de kentin kaldırabileceği, ulaşımın aksamayacağı şekilde gerçekleştirilmesi lazım. Günümüzde gayrimenkul yatırımında en çok ulaşım kolaylığına dikkat ediliyor. Çünkü insanlar evden işe giderken yolda saatlerini harcamak istemiyor” dedi.

Yeni gözde Anadolu Bulvarı

Bu noktada yatırımcılar için yeni adreslerin öne çıktığını vurgulayan Öngün, bu adreslerden en önemlisinin ise Anadolu Bulvarı olduğunun altını çizdi.

Öngün, “Eskişehir Yolu'nun geçmişte gördüğü ilgi, önümüzdeki dönemlerde özellikle ulaşım sorunu nedeniyle azalacak. Bu noktada Anadolu Bulvarı gibi şehir merkezine yakın, geniş, bakir bölgeler göz önünde bulundurulmalı. AK Saray'ın kent merkeziyle bağlanmasını da sağlayan ve yeni protokol yolu olarak tanımlanan bu yol yatırımcılar tarafından keşfedilmeye başlandı. Bir kere bölgede ulaşım sorunu yok. Geniş bulvar çok kısa sürede kent merkezine ulaşmanızı sağlıyor. Bunun yanında önümüzdeki aylarda hizmete girmesi beklenen Avrupa'nın en büyük eğlence merkezi olacak Ankapark, kentin önemli AVM'leri de bulvar üzerinde bulunuyor. Çevrede inşa edilen projeler yapılan yatırımlar sayesinde oldukça değer kazanmaya başladı. Yatırım yapmak isteyenlerin bulvarı mutlaka değerlendirmesini öneriyorum” ifadelerini kullandı.

“Kuş uçuşu” mesafesi ve trafik yoğunluğuna dikkat

Öngün, Başkent'e gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlerin her zaman kazançlı çıkacaklarını ancak, doğru lokasyonlardaki yatırımların çok daha fazla kazandıracağını ifade ederek, şunları söyledi:
“Gayrimenkul alacağınız zaman iki temel unsur önemli. Biri yatırımın kent merkezine kuş uçuşu mesafesi, diğeri ise trafik yoğunluğu. Ankara'da Eskişehir Yolu bölgesi de hem kent merkezine yakınlığı hem de nezih yaşam sunması noktasında öne çıkıyor. Ancak bölge artık potansiyelini aşmaya başladı. Bu güzergahtaki Yapracık, Temelli gibi bölgelerin de büyümesi halinde yol talebi kaldıramayacaktır. Özellikle mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde yolda araçla ilerlemek çok güç. Yaşamkent'ten 23 kilometre yol kat ederek Başkent'in yeni merkezi olan Çukurambar'da bulunan işyerine gitmek isteyenler çok büyük sıkıntı yaşıyor, eğer alternatif bulvarlar açılmazsa yaşayacak da. Alternatif bulvar için ise şu an ne yazık ki alan kalmadı. Otobanın dışında bulunan arsalarda metrekare fiyatı 1.000 dolarken, kuş uçuşu 20 kilometre mesafede bulunan üstelik Çankaya'ya da yakın konumdaki kentin doğu aksında ise metrekare fiyatı sadece 5-6 lira. Ankara'nın yeni merkezi Çukurambar'a daha yakın mesafede bulunan ve çok sayıda kişinin bilmediği doğu aksındaki arsalar ve kentin güney lokasyonu ise yüzlerce kat değer kazanabilir.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ak Saray, komşu projelere yüzde 45 kazandırdı
  • 28.02.2017 09:04

Ak Saray, komşu projelere yüzde 45 kazandırdı

Başkent Ankara’da bürokrasinin Beştepe ve çevresine taşınması, çevredeki yerleşi ...

Anadolu  Bulvarı yatırımcısına kazandırdı
  • 12.01.2016 11:11

Anadolu Bulvarı yatırımcısına kazandırdı

Ankara’da da son dönem yatırımları ile gündemden düşmeyen Anadolu Bulvarı’ndaki ...

AK Saray, yatırımcıları Anadolu Bulvarı’na çekiyor!
  • 19.03.2015 12:11

AK Saray, yatırımcıları Anadolu Bulvarı’na çekiyor!

Ankara’nın büyümesiyle bazı bölgelerde yaşanan yığılma, çok sayıda sorunu getiri ...

Erdoğan, Başakşehirspor'u kabul etti!
  • 10.12.2014 11:11

Erdoğan, Başakşehirspor'u kabul etti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehirspor Kulübü Başkanı Göksel Gümüşda ...

İbrahim Tatlıses'ten Cumhurbaşkanlığı Sarayı isyanı!
  • 05.12.2014 14:55

İbrahim Tatlıses'ten Cumhurbaşkanlığı Sarayı isyanı!

Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses, Cumhurbaşkanlığı Sarayı hakkında sürekli olumsuz ...

Ak Saray'da bütün güvenlik değişiyor mu?
  • 01.12.2014 11:00

Ak Saray'da bütün güvenlik değişiyor mu?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Beştepe yerleşkesindeki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ ...