maritbet girişmaritbet
Aidat davalık etti

Aidat davalık etti

Geçen yıl Sarıyer’deki villalarının kaçak bölümleri yıkılan Orhan Gencebay ile Derya Tuna, bu kez aidat yüzünden mahkemelik oldu

Villaların aidatlarını ödemediği öne sürülen iki sanatçı için icra takibi istendi.

Ünlü sanatçı Orhan Gencebay ile Derya Tuna'nın Sarıyer Yeni Dostlar Sitesi'ndeki villalarının bazı bölümleri geçtiğimiz yıl kaçak olduğu gerekçesiyle yıkılmıştı. İki ünlü isim, şimdi de villalarının aidat borcu yüzünden mahkemelik oldu. Sarıyer Yeni Dostlar Kooperatifi Yönetimi, Sarıyer İcra Müdürlüğü'ne yaptığı başvuruda, Orhan Gencebay'ın 5 bin TL'lik aidat borcunun faizleriyle birlikte 5 bin 817 TL'ye ulaştığını, Derya Tuna'nın borcunun ise faizleriyle birlikte 4 bin 191 TL olduğunu bildirdi. Yönetim, alacaklarının villa sahiplerinden haciz yoluyla tahsilini talep etti.

BORCA İTİRAZ ETTİLER

İki ünlü isimde avukatları aracılığıyla söz konusu bu borca itiraz etti. Ancak alacağını tahsil etmekte kararlı olan site yönetimi konuyu mahkemeye taşıdı. Site adına Sarıyer Sulh HukukMahkemesi'ne başvuruda bulunan avukat Cengiz Yaka, borçluların itirazının haksız ve hukuka aykırı olduğunu belirterek icra takibinin yeniden başlatılmasını istedi. Tüm genel kurul kararlarının usulüne uygun olarak alındığını belirten site yönetimi, icra takibinin yeniden başlatılmasını ve davalıların alacağın yüzde 40'ı kadar ‘icra inkar tazminatı'na mahkumedilmesini talep etti. Davaların görülmesine önümüzdeki günlerde başlanacak.

Kaynak: HT İSTANBUL - ÖZEL HABER

  • Etiketler:

Yorum Yaz