maritbet girişmaritbet
Ahmet Metin Karadayı'ya 386 yıl 11 ay hapis cezası!

Ahmet Metin Karadayı'ya 386 yıl 11 ay hapis cezası!

Erzurum'da maket üzerinden konut satışı yapan ancak o konutları teslim etmeyen Ahmet Metin Karadayı'ya 386 yıl 11 ay hapis cezası verildi.

Erzurum'da New City adını verdiği projenin maket üzerinden satışını yapan anca inşa edip hak sahiplerine teslim etmeyerek "nitelikli dolandırıcılık" yaptığı iddiasıyla yargılanan iş adamı Ahmet Metin Karadayı, 386 yıl 11 ay hapse mahkum edildi.

Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan iş adamı Ahmet Metin Karadayı katılmadı. Bazı mağdurlar, müdahiller ile taraf avukatları ise duruşmada hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı Saim Köroğlu, duruşmada, cumhuriyet savcısının celse arasında sunduğu esas hakkındaki mütalaaya karşılık, sanık ve mağdur avukatlarının beyanlarını sordu.

Bu sırada salonda katılımcıların kendi aralarında konuşması üzerine Köroğlu, "Burası televizyon programı değil, lütfen biraz sessiz olun" uyarısında bulundu.

Ardından bazı mağdurların avukatı Tuncer Aktaş, yaptığı savunmada, cumhuriyet savcısının verdiği mütalaaya kısmen katıldıklarını, bütün mağdurların dolandırıldığını söyledi.

Suçun bilerek ve kasıtla yapıldığını öne süren Aktaş, "Bu olaylarda alenen dolandırıcılık niteliği oluşmuştur. Bu davada kasıt mevcuttur. Sanık başından beri kötü niyetlidir. Mağdurlar kıt kanaat geçinen insanlardır. Cezanın ağırlaştırılarak verilmesi gerekiyor." dedi.

Sanık avukatı Enver Atasever de müvekkili hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini, cumhuriyet savcısının New City ve Akkent Projeleri hakkında beraat kararını yerinde bulduklarını dile getirerek, mahkumiyete ilişkin talebin, suçun unsurlarının oluşmaması sebebiyle kabul edilebilir olmadığını ifade etti.

Bazı müdahil ve mağdurları dinledikten sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Karadayı'nın, yürüttüğü Hasani Basri Projesi'nde usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle 135 mağdurun her biri için önce 2 yıl 6'şar ay hapse çarptırılmasını kararlaştırdı. Heyet, çeşitli nedenlerle cezasında indirim ya da artırım yaptığı Karadayı'ya tüm mağdurlar için toplamda 386 yıl 11 ay hapis cezası verdi.

Karadayı'ya 6 milyon 372 bin lira para cezası da veren heyet, sanığın New City ve Akkent projelerindeki dolandırıcılık iddialarına ilişkin beraatına karar verdi.

İddianameden

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Karadayı Konut Yapı Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt firmasının sahibi ve yönetim kurulu başkanı Ahmet Metin Karadayı'nın, Erzurum'un Palandöken ilçesi sınırları içinde bir kısmını Erzurum Büyükşehir Belediyesinden ihale yoluyla aldığı, bir kısmını da konut karşılığı müştekilerden topladığı parseller üzerinde hazırladığı konut projesini yapmayarak, para ya da arsa karşılığı satış yaptığı 346 kişiyi dolandırdığı öne sürülüyordu. 

Bu sebeple hakkında açılan davalar birleştirilen iş adamı Karadayı'nın her bir müşteki için ayrı ayrı 2 yıldan 7 yıla kadar olmak üzere toplam 692 yıldan 2 bin 422 yıla kadar hapsi isteniyordu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin büyük depremleri!
  • 02.03.2023 14:27

Türkiye'nin büyük depremleri!

1924'te Erzurum'da gerçekleşen depremden günümüzde Kahramanmaraş merkezli deprem ...

Bakan Karaismailoğlu, yeni Yusufeli yollarıyla ilgili paylaşımda bulundu
  • 28.11.2022 11:20

Bakan Karaismailoğlu, yeni Yusufeli yollarıyla ilgili paylaşımda bulundu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yeni Yusufeli yollarıyla ilgili ...

 Turistik Doğu Ekspresi'ne yoğun ilgi!
  • 03.02.2022 14:23

Turistik Doğu Ekspresi'ne yoğun ilgi!

Kovid-19 salgını nedeniyle ara verilen seferlerine yeniden başlayan Turistik Doğ ...

Adrenalin tutkunlarının vazgeçilmez adresi "Palandöken"
  • 19.02.2021 09:32

Adrenalin tutkunlarının vazgeçilmez adresi "Palandöken"

Türkiye'nin en uzun, dünyanın ise 3'üncü uzunluktaki pistiyle kayakseverlere 15 ...

Erzurum kentsel dönüşüm konutları teslim edildi!
  • 21.10.2020 17:26

Erzurum kentsel dönüşüm konutları teslim edildi!

Erzurum Büyükşehir Belediyesince Yakutiye ilçesi Kavak Mahallesi'nde yapımı tama ...

Erzurum’un rengarenk mahallesi
  • 07.08.2019 11:51

Erzurum’un rengarenk mahallesi

Erzurum’da yıkılmaya yüz tutmuşken onarılarak rengarenk hale getirilen evler ilg ...