maritbet girişmaritbet
ABD'den gayrimenkul alan kısa vadede kazanıyor

ABD'den gayrimenkul alan kısa vadede kazanıyor

Gayrimenkul danışmanlık şirketi Keller Williams, Türklerin Amerika'ya her geçen gün artan ilgisiyle ilgili değerlendirmede bulundu.

130 binden fazla danışman sayısıyla dünya çapında zirvede yer alan gayrimenkul danışmanlık devi Keller Williams, Amerika'da kazanç sağlayan gayrimenkul tercihlerini değerlendirdi. Keller Williams New York City'nin Türk asıllı başarılı danışmanlarından Aylin Coleri; “Özellikle son yıllarda Miami ve New York City bölgesine yatırımların sıklaştığını gözlemliyoruz. Sağlam projelerin bu bölgelerde yükselmesi dünya yatırımcılarının ilgisinin de bu bölgelere çekilmesine zemin hazırlıyor. Yatırımcıların yatırımlarını nakit olarak yapması ve kazancın yüksek olması sebebiyle yaşanabilecek herhangi bir ekonomik krizde dahil yatırımcının zarar görmeyeceği görüşündeyim” dedi.

KİMSE ALDIĞI EVİ 5 YILDAN FAZLA ELİNDE TUTMUYOR

Yatırım yapılan bölgeye göre yatırımların 5 ila 10 yıl arasında amorti ettiğinin altını çizen Aylin Coleri; “ABD'de kimse aldığı evi 5 yıldan fazla elinde tutmuyor. 2 ila 3 yıl içinde alınan gayrimenkul satıldığında bölgeye göre değişmekle birlikte yatırımcısına yüzde 20 ile 30 oranında kazanç sağlıyor. Eğer yatırımcı gayrimenkulünü kiraya vermişse 2 yılın ardından gayrimenkulünü “1031 Exchange” programı (kazancından vergi vermeden) aracılığıyla sattığında elde ettiği kazançtan devlete vergi vermeden yatırım yapabiliyor. Bu kazançlı yöntem sayesinde kimse uzun süreler yaptığı yatırımları geri kazanmayı beklemiyor. Amerika'da bu uygulamaya başvuran birçok yatırımcı mevcut” dedi.

ABD'de yatırım yapmak için ABD vatandaşlık şartı, oturma veya çalışma izni gerekliliğinin olmadığını belirten Coleri; “Yabancı yatırımcılara ABD bankaları düşük faizli kredi imkanları sağlıyor fakat bu imkanlar sağlanırken vatandaşı olunan ülkeden mal varlığı veya gelir gösterme zorunluluğu getiriliyor” dedi.

Yorum Yaz