maritbet girişmaritbet
500 firma Evteks Fuarı’nda!

500 firma Evteks Fuarı’nda!

Ev tekstili sektöründe dünyanın ikinci büyük buluşma noktası olan EVTEKS İstanbul Ev Tekstili Fuarı’na firmalardan yoğun talep geliyor

Ev tekstili sektöründe dünyanın ikinci büyük buluşma noktası olan EVTEKS İstanbul Ev Tekstili Fuarı'na firmalardan yoğun talep geliyor. Bu yıl 16-20 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek fuara 1000 firma katılıyor. 500 firma ise Evteks'te yer bulabilmek için sıraya girmiş durumda.

Türkiye ekonomisinin lokomotif endüstrilerinden olan ve yıllık ihracatının yüzde 50'sinden fazlasını EVTEKS Fuarı'nda sağladığı iş bağlantılarıyla gerçekleştiren ev tekstili sektörü, 16-20 Mayıs 2012 tarihleri arasında düzenlenecek 18. EVTEKS Fuarı'na katılmak için sıraya girdi. Geçtiğimiz Mayıs ayında CNR EXPO'da gerçekleştirilen EVTEKS Fuarı, 116 bin ziyaretçiyle ciddi bir rekora imza atmıştı. Daha şimdiden 500'e yakın firmanın sırada olduğu İstanbul Ev Tekstil Fuarı'na yerli ve yabancı 1000'e yakın firma 2000 marka ile katılıyor. İtalyanların sektördeki devlerinden Enzo ve Gruppo Carillo, Verdi, Brillant, Soley, Özdilek, Taç, Vanelli, Sanko, Pierre Cardin, Altınbaşak, Home Sweet Home ve Chakra fuardaki önemli markalar arasında yer alıyor.

EVTEKS SEKTÖR BEKLENTİLERİNE YANIT VERİYOR

Tekstil sektöründeki son gelişmelerin sergilendiği, trend ve modaya yön veren ürünlerin ziyaretçilerin beğenisine sunulduğu EVTEKS İstanbul Ev Tekstili Fuarı,  Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TETSİAD), Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) ve KOSGEB'in desteklerinde CNR Holding kuruluşlarından CNR Uluslararası Fuarcılık tarafından organize ediliyor. 2023 ihracat hedefi 10 milyar dolar olan sektörün en büyük destekçisi konumundaki fuarda yapılan anlaşmalar yıl bazında değerlendirildiğinde sektör ihracatının yarısından fazlası İstanbul EVTEKS Fuarı'nda gerçekleştiriliyor.

DÜNYA TİCARETİNDEN YÜZDE 5 PAY ALIYORUZ

6,5 milyar dolar olan tekstil sektörünün ihracatının yüzde 45'ini ev tekstili oluşturuyor. Türkiye bu rakamlarla dünya ev tekstili pazarından yüzde 5 pay alıyor. Düzenlendiği her yıl fuara Ekonomi Bakanlığı koordinesinde 20 ülkeden alım heyeti getiriliyor. EVTEKS Fuarı'na Afrika dahil olmak üzere dünyanın tüm bölgelerinden ziyaretçi geliyor. Bu yıl 18'incisi düzenlenecek fuarın yurtdışı katılımcı ülkelerini İtalya, Fransa, İspanya, Almanya, Romanya, Belçika, Hindistan ve Amerika başta olmak üzere Avrupa ve Yakın Doğu ülkeleri oluşturuyor. İstanbul Ev Tekstili Fuarı'na yurtiçinden ise Bursa ve Denizli başta olmak üzere Kayseri, Adana, İzmir, Ankara ve Diyarbakır'ın aralarında yer aldığı çok sayıda ilden firma katılacak.

EVTEKS İÇERİĞİNİ YILDAN YILA GÜÇLENDİRİYOR

Ziyaretçilerine sunduğu içerikle de hafızalara kazınan Ev Tekstili Fuarı'nda, 2013 sezon trendlerinin sergileneceği Trend Alanı ile Türk, Alman ve İtalyan tasarım ofislerinin yer aldığı “DİZAYNİST” bölümü oluşturulacak. Ayrıca fuarda perde mekanizmalarına ilişkin ayrı bir bölüm açılacak. 16 Mayıs'ta başlayarak 5 gün boyunca ziyaretçilerine açık kalacak fuarın ürün gruplarını ise tül perde, brode, döşemelik kumaş, banyo ürünleri, yatak örtüleri, masa örtüleri, duvar kaplamaları, halı ve aksesuarlar oluşturuyor.

Yorum Yaz