maritbet girişmaritbet
"5 bin konutluk alana 10 bin konut yapılmaz"

"5 bin konutluk alana 10 bin konut yapılmaz"

Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, 5 bin konutun bulunduğu bir alana 10 bin konut yapmanın altyapı sorunu yaratacağını söyledi

Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, İstanbul genelinde kentsel dönüşüm yapmak için alınan ve üzerinde 5 bin konutun bulunduğu bir alana 10 bin konut yapmanın altyapı sorunu yaratacağını söyledi

Kentsel dönüşüm hamlesi ile birlikte bugüne kadar pek çok projeye imza atan Ant Yapı'ııın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, "İstanbul genelinde bölgeler bazında bakarsak bir yerde 5 bin konut varken siz kentsel dönüşümle oraya 10 bin konut yaptığınızda, çok ciddi altyapı sorunları yaşanıyor" dedi. 

Önemli olanın emsal artırmadan ya da altyapısal sorunları radikal bir şekilde çözerek yapılandırmak olduğunun altını çizen Okay, "Devlet ve yerel yönetimler elini taşın altına koymadan kentsel dönüşüm gelişemez. Deprem odaklı bir kentsel dönüşüm için insanların, 'Mezarlıkta yaşıyorum, buranın bir an önce yenilenmesi lazım ve mevcut evim kadar bir eve ihtiyacım var' anlayışı ile hareket etmesi lazım. Yeni yapılan konut zaten eskisinin iki katı değerde olacaktır. Müteahhitler olarak da yüzde 5-10 karı zaten iyi olarak görüyoruz" diye konuştu. 

DÖNÜŞÜM YAPIYORUZ 

Bugüne kadar birçok proje gerçekleştirdiklerini, bunların bir kısmı içinde kentsel dönüşüm projeleri olduğunu kaydeden Okay, bu projelerde makul anlaşmalar yaparak hem ev sahibi hem arsa sahibi hem müteahhit hem de konut satın alanların mutlu olacağı projeksiyonlar geliştirdiklerini ve çalıştıkları bölgelere değer kattıklarını ifade etti. 

"Yurtiçinde yüksek yapılar gerçekleştirdik ki bunlar Moskova'da yaptığımız Avrupa'nın en yüksek kuleleri idi ve bu tecrübeleri yurtiçindeki projelerimize aktardık. Bir binanın depreme dayanıklı olması için zemin özelliklerinin iyi tahlil edilip ona göre statik projelerinin yapılmasının yanında tecrübeli firmalarca inşa edilmesi önem arz ediyor" diyen Okay, tüm bunların yanında çok iyi proje yönetim ve denetim ekipleri olması gerektiğini söyledi. 

"Özellikle bizim gibi yurtdışı taahhüt işi yapan firmalar, işverenlerin tercihi olan Avrupalı ve Amerikalı proje yönetim ve denetim firmaları ile çalışmakta ve bu konuda gerek mavi yakalı gerekse beyaz yakalı çalışanlarımız büyük tecrübeler kazanıyor" diyen Okay, bu konunun son zamanlarda Türkiye'de de önem kazandığını, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca ve yerel yönetimlerce gerekli eğitim ve sertifikalar verilmesinin yanında uluslararası piyasalarda hizmet veren rekabet edebilen Proje Yönetim ve Denetim firmalarına önem verilmesi gerektiğini kaydetti. 

Sabah

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mehmet Okay, ÇEDBİK 2016'yı anlatıyor!
  • 04.02.2016 16:55

Mehmet Okay, ÇEDBİK 2016'yı anlatıyor!

Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, ÇEDBİK 2016 ve Antteras'ın aldığı ö ...

Mehmet Okay'ın gözüyle İzmir ve dönüşüm!
  • 04.06.2014 11:23

Mehmet Okay'ın gözüyle İzmir ve dönüşüm!

Ant Yapı'nın patronu Mehmet Okay, İzmir Kentsel Dönüşüm Zirvesi'nde konuştu. Oka ...

Mehmet Okay Ant Yapı projelerini anlatıyor
  • 15.05.2014 15:41

Mehmet Okay Ant Yapı projelerini anlatıyor

Ant Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Okay, şirket tarafından hayata geçirilmekte ...

Fraser Place Antasya İstanbul açıldı
  • 21.04.2016 10:05

Fraser Place Antasya İstanbul açıldı

Ant Yapı’nın İstanbul’daki ikinci lüks servisli ‘residence’ projesi ‘Fraser Plac ...

Ant Yapı'dan toplam da 4.5 milyar dolarlık proje!
  • 27.12.2015 12:12

Ant Yapı'dan toplam da 4.5 milyar dolarlık proje!

Ant Yapı, Rusya'da her şeye rağmen işlerini büyütüyor. Moskova'da üç yeni projes ...

‘Tecrübesiz inşaatçı ev satamıyor’
  • 19.11.2014 11:15

‘Tecrübesiz inşaatçı ev satamıyor’

İnşaat sektöründe yaşanan satış sorununu değerlendiren Ant Yapı Yönetim Kurulu B ...